Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-barackos tekercs recept

Túrós-barackos tekercs recept

A Túrós-barackos tekercs hozzávalói:
Tésztához/20szelethez/:
35 dkg liszt
12,5 dkg margarin
25 dkg túró
2 db tojás
1 dl tej
1 evőkanál ecet

Töltelékhez:
2 db tojás
1 vaníliás cukor
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
mazsola
40 dkg sárgabarackbefőtt
zsíradék a tepsi kikenéséhez
porcukor a szóráshoz


A Túrós-barackos tekercs elkészítési módja:
A lisztet szitáljuk át egy tálba,adjuk hozzá a feldarabolt,puha margarint,a túrót,az egyik tojást,a tejet,az ecetet és csipetnyi sót.Dolgozzuk sima tésztává,majd osszuk 2 egyforma részre.A tésztákat fedjük be törlőkendővel és legalább 1 órára tegyük hűtőbe.Készítsük el a tölteléket.Válasszuk szét a 2 tojást.A fehérjéket a vaníliás cukorral verjük kemény habbá.A túrót keverjük össze a sárgákkal,a porcukorral,csipetnyi sóval és a reszelt citrom héjával.Adjunk hozzá mazsolát és a fehérjéből vert habot.
A barackot csepegtessük le,majd daraboljuk fel.A 2 tésztát nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagságú lappá,kenjük meg a túrós töltelékkel,és tegyük rá a barackdarabokat.
A széleket kissé hajtsuk be,tekerjük fel és tegyük a kivajazott tepsibe a tésztalapokat.A tekercseket kenjük meg a másik felvert tojással,majd tegyük a sütőbe.170 fokon aranyszínűre süssük 35 perc alatt.Ha kész,szórjuk meg porcukorral.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. ápr. 17. 07:41
A túrós-barackos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook