Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Házi krémes krémpor fórum

Házi krémes krémpor (beszélgetős fórum)


16. alidamolnar (válaszként erre: 15. - Gizus58)
2018. jan. 20. 20:51

Köszi, akkor egy gonddal kevesebb, nem próbálom úgy ki, jó, hogy megírtad:)

(Más bajom nem is lenne, csak nekem így nagyon édes viszont.)

15. gizus58 (válaszként erre: 12. - Alidamolnar)
2018. jan. 20. 17:52
Nem, akkor folyós lenne, nem tartaná az állagát.Én már próbáltam így ,nem lett jó.A leírtak szerint pedig tökéletesre sikerült:)
14. ab61752c45 (válaszként erre: 10. - Selena78)
2018. jan. 20. 16:00
az enyém sikerült,csupán majd fél napba,meg egy csomó leégett lábosba került.
13. ab61752c45 (válaszként erre: 10. - Selena78)
2018. jan. 20. 15:58
akkor én is ebből csinálom.az enyém úgy kezdődik végy 8 tojást.
2018. jan. 20. 15:54

Tényleg isteni, és nincs mű íze egyáltalán. (Bevallom, a mű íz lehetőségétől féltem, nem is akartam elhinni, de ma tettem egy próbát, elkészítettem). Annyit "csaltam", hogy egy citrom héját belereszeltem, isteni finom lett.

Viszont édesebb íze lett, mint amikor házilag készítem. (Most arra gondoltam, ha két decivel több tejet adnék hozzá (vagy ne adj Isten vizet), akkor is tartaná-e az állagát.

11. Peppi
2018. jan. 17. 18:41
Istenkirály!
10. selena78 (válaszként erre: 9. - Marlenka70)
2014. márc. 24. 15:52

Én szeretem.


Évekig kínlódtam a krémmel, sosem sikerült jól.


Ez így egyszerű és biztos. És nincs mű íze.

2014. márc. 24. 12:23
Egész hétvégén a krémessel játszottam.3 féle készült,olvastam több fórumban hogy mű íze van,szerintem nincs.A 3 féléből ez lett a befutó. A madaras áruházba most 330.-a krém.
2014. márc. 24. 10:15

Képviselőfánkba is jó. Elég hamar "köt" :)

Marlenka: a krémpor és ugyanezen márka tésztapora! is gluténmentes. Néha akciós a 3 betűs magyar élelmiszerboltban.

2014. márc. 24. 09:53
Csak a Házi krémes krémpor,ha krémesről van szó!
2014. márc. 24. 09:16
Végülis megcsináltam ezzel a porral,állagra és ízre is megfelelő lett. Olcsóbb és ízletesebb a többi kisérleti darabnál :)
2014. márc. 23. 18:50
Aki készített már ebből a porból krémest használt hozzá vizet is vagy csak tejet?
2014. márc. 23. 18:48
Nos nekem ma sikerült a hagyományos főzött krémes (cukrászkrém) krémest ehetetlenre készíteni, Tegnap a pudingos verzióval próbálkoztam az sokkal jobb volt de mégsem az igazi.Most kisütöttem újra a tésztáját és reggel veszek ebből a krémből,kipróbálom. Rámférne a siker.
2011. nov. 20. 07:25

Én kipróbáltam, férjem születésnapjára készítettem. Tökéletesen elégedett vagyok vele. Egyöntetűen gyönyörű, sima krémet kapunk, nem kell félni attól, hogy elrontjuk.

Mert ha én magam készítem, bizony már előfordult, hogy a gőz felett vert tojásfehérjét túl sokáig vertem erős gőzön, vagy vékony volt az edény fala, nem tudom, de zárványos lett a krém.

Így legalább nincs kockázat. Ami még pozitívuma, hogy nem émelyítően édes.

Nálunk a krémes inkább lapos sütemény, nem szoktam magasat csinálni. Így ezt a mennyiséget (1 cs. krém, 9 dl tej) 50 dkg leveles tésztához használtam fel, és így 2 nagyobb, hagyományos gáztepsi méretű lapot nyújtottam. Kicsit összeugrott sülés közben, de még így is kiad egy méretes fémtálcányi mennyiséget.:-))

2011. ápr. 20. 17:46
Őszintén: nincs az a krémpor, ami pótolná azt az igazi főzött krémet...
2011. ápr. 20. 17:42
Próbálta már valaki a Dr. Oetkeres Házi krémes krémport? Várom a tapasztalatokat!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook