Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz olyan finom krémes a paradicsom leves? fórum

Mitől lesz olyan finom krémes a paradicsom leves? (tudásbázis kérdés)


2016. nov. 5. 16:04
Valaki főzhetne nekem is :D
22. ca6273a8a5 (válaszként erre: 18. - Globus)
2016. nov. 5. 14:24
juj, nagyon megkívántam:)
2016. nov. 5. 13:28

Engem inkább az érdekelne, hogyan lesz olyan finom édes mint a menzás..


Azt imádom, de úgy még sosem sikerült.


Pedig egyszet teleszórtam cukorral, aztán mégse lett olyan :D

2012. nov. 21. 21:07

Szigorú diétám volt zsiradék nélküli.


De paradicsom levest ennék- beletettem a kis fazékba a paradicsom konzervet egy pici lisztet, jól elkavartam fel engedtem vízzel felforraltam,valami tésztát tettem bele édesítőt, és kész volt azóta így készítem.

19. 978d6e406c (válaszként erre: 18. - Globus)
2011. nov. 6. 16:28
Nekem az olivaolajtól lesz krémes a paradicsomszósz,igaz én pizzánál próbáltam.Lehet hogy levesnél is nyerő:)
18. globus (válaszként erre: 8. - 04e95f637a)
2011. nov. 6. 10:16
Én is így csinálom. Házi paradicsomlével hígítom, emiatt kevesebb víz. Cukor-só, nyami :) Daragombóccal szeretjük legjobban, esetleg csipkedett (reszelt) tésztával.
17. Tücke (válaszként erre: 11. - 04e95f637a)
2011. nov. 6. 09:56
én se azt mondtam hogy litereket öntök bele hanem kb 1dl 1 liter pariléhez... ez még nem sok sztem .. csak akk csinálom ha tejszínes ananászos csirkét csinálok előző nap vagy tejszíneshúst. és ami megmarad ált 1 dl azt öntöm bele a krémlevesekbe ( paradicsom, brokkoli, borsó, zeller, hagyma)
16. fdóri
2011. nov. 6. 07:51
Én is hasonlóan csinálom mint daemoon, csak teszek hozzá kb 2-3 dl vizet és hozzáturmixolok 1-2-3 paradicsomot...nyam...nyam. Ma azthiszrm tudom milyen leves lesz:)
2011. nov. 6. 07:38
Ha a paradicsomlevesbe tejszínt tennék,sztem a napom a wc-n ülve telne :))
2011. nov. 6. 05:12
Köszy mindenkinek
13. 859d1d62c0 (válaszként erre: 8. - 04e95f637a)
2011. nov. 6. 05:11
ezt fogom megcsinálni:-)
12. xti_
2011. nov. 6. 00:22

az anyukámé nagyon finom krémes, simán csak a rántástól.


én sem enném meg tejszínnel, az tuti.

11. 04e95f637a (válaszként erre: 10. - Tücke)
2011. nov. 5. 20:39

Én a tejszínnel úgy vagyok, hogy csak kávéba. Kajába nekem gejl, így nem is használom.

Krémleveseket tejjel, ill.tejföllel csinálok.

A hagyományos ízeket kedvelem.


Nem tudom, nekem első hangzatra is túl sok a tejszín bele.

10. Tücke (válaszként erre: 9. - 04e95f637a)
2011. nov. 5. 20:32
én csak ritkán pl ha sós sütit kell csinálnom me olyan receptem sose nem volt :) a parilevest meg mindig így csináltuk miután anyum melózott étteremben
9. 04e95f637a (válaszként erre: 6. - Tücke)
2011. nov. 5. 20:29
köszönöm, netről nem főzök. :)
8. 04e95f637a (válaszként erre: 2. - 859d1d62c0)
2011. nov. 5. 20:28

Semmi extra...


Olaj,lisztből rántást csinálok, üveges paradicsomlevet ráöntöm, kevergetem, só, pici őrölt bors, babérlevél, ha édesebben szereted cukor, kevergetem, egyet forr, és lekapcsolom! Tányérban szórok rá bazsalikomot, és reszelt sajtot(mikor hogy)


Arányokat ne kérdezd, fejből főzök, nem tudom! Nekem így is krémes, talán attól, hogy nem hígítom semmivel, hisz a házi paradicsomlé hígabb!Na meg persze, paradicsom íze van, nem mű!

2011. nov. 5. 20:27
[link] --ennek e képe is van
2011. nov. 5. 20:26

Pl ez egy mindmegettés reci


Hozzávalók:

1,5 l 100 %-os paradicsom ivólé

2 dl tejszín

1,5-2 evőkanál rétesliszt

kis csokor felaprított bazsalikom vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom

1-1,5 evőkanál méz (esetleg cukor)

csipetnyi őrölt fehér bors

só ízlés szerint

Elkészítés:

A paradicsomlevet a sóval, édesítővel, borssal, bazsalikommal felteszem főni. Amíg felforr, a tejszínt a liszttel csomómentesen elkeverem. A forrás után egy-két perccel a tejszínnel óvatosan behabarom. Tálaláskor a tetejére még teszek bazsalikom- vagy petrezselyemlevelet díszítésnek

5. Tücke (válaszként erre: 4. - 04e95f637a)
2011. nov. 5. 20:24
próbáld ki és majd akkor mondj véleményt róla:DDD de tod kinek a pap kinek a papné:P
4. 04e95f637a (válaszként erre: 3. - Tücke)
2011. nov. 5. 20:20
jó szar lehet :S
2011. nov. 5. 19:21
én főzőtejszínt is szoktam beletenni mikor már majdnem kész és egybe forralom vele
2011. nov. 5. 19:12

Mitől lesz olyan finom krémes a paradicsom leves?

Várom a recepteket!

2011. nov. 5. 19:11
Paradicsom krémleves

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook