Havanese kölyök a háznál! S.O.S. segítség kellene!!! (beszélgetés)
Szia!
Hát a tippem a szőnyegre pisiléssel,hogy esetleg azt nézi pelenkának??Nálam fel lettek szedve a szőnyegek amikor idekerült Molly és azóta sem lett visszarakva,de azért már tervben van:)
Az,hogy mindent a szájába vesz,megrág,lenyel...az enyimek is csináltak hülye dolgokat,de szerencsére sosem fajult odáig a dolog,hogy le is nyeljék a megrágott dolgokat.
Olyan tippeket kaptam anno,hogy ecettel,csípős dolgokkal kenjem be azokat a tárgyakat amiket előszeretettel rágcsálnak,de szerencsére nem volt ezekre szükség,fegyelemmel és sok odafigyeléssel leszoktak ezekről a dolgaikról.Molly még mondjuk nagyon link,pedig már két éves lesz októberben,ő a mai napig ellop egy-egy ceruzát,radírt,plüsst a gyerekektől,de csak koszt csinál vele,lenyelni soha nem nyel le semmit ezek közül.
Hello mindenki!!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat:) És köszönöm a bíztatást:) Már nincs sok hátra fizuig! De rossz érzés hogy szegénykém ettől függ. Köszönöm még egyszer :)
Én is csak ezt tudom tanácsolni amit Heni is írt.
Sajnos a védőoltások nélkül nagy veszélyben lenne kint,így tényleg az a legjobb ha otthon marad a lakásban,házban,amíg meg nem lesz az összes oltása.Ez elég sok idő lesz akkor nálatok,de kitartást!
Szia!
Elhiszem, hogy nem könnyű! :(
Szerintem amit mindenképp tarts be, hogy a lakásból ne vidd ki, más állattal ne találkozzon (főleg ne macskával), tejtermék bármilyen formája kizárva ahova pedig csinálja a dolgát tarts alapos higiéniát mert ha még féreghajtót sem kapott hááát elég rizikós. :(
Jó egészséget a kutyusnak! Reméljük nem lesz semmi baj!
Hello mindenkinek!
Nekem nem ilyan kutyám van, hanem labradorom. Most 11 hetes és sajnos még nem tudtuk beoltani. Nem így terveztük a dolgot, úgy volt hogy a szüleim rendesen megkapják a fizetésüket, de nem így történt. Apukámat munkanélkülire küldték... pont most! Ha ezt előre tudtuk volna nem vállaltuk volna be a kutyust, nem akartuk volna ilyen veszélynek kitenni. Most ezt a hónapot diák munkával végig dolgoztam,és a fizetésnél rögtön viszem állatorvoshoz, hogy megkapja az oltását, de akkora valószínű hogy már 3 hónapos lesz. Félek az orvostól hogy mit fog mondani.Szerintetek addig mit tegyek hogy ne legyen semmi baja??? A megértéseteket és a válaszaitokat előre is köszönöm.
Szia!
Hova pisilhetett addig,amíg nevelted a szobatisztaságra?
Mi az a minden amit lenyel?
Nagyon szépen köszönjük! Reméljük a legjobbakat! :)
Küzdök vele egy darabig én is szerintem. :( Mindegy kiskutya bajjal jár, vállaltuk. Örömmel! :)
Nagyon örülök, hogy pozitív dolgokat mondott a doki!
Sok sikert és örömöt Carloshoz :)
Még nagyon pici, az én kutyámmal 1-2 hétig vívtam nagy harcokat - ugyanez, új kutyaágy szívta fel a pisiket... Hurcolni kell és nagyon dicsérni, ha legális helyre pisil/kakil.
u.i. Nekem is spániel volt az első szerelmem :)
Köszönöm, már kérdeztem a havanese gazdiknál is. :)
Szerintem átvándorolok oda és akkor egy helyen egyszerűbb lesz kérdeznem. :)
Igen, ezt próbálom de nem mindig veszem észre ha felébred és általában akkor van baleset. :(
Nincs ötletem ezzel kapcsolatban,mert nekem mindig kijöttek a helyükről,ha pisilni kellett nekik.
Esetleg annyit tudsz tenni,hogy figyeled amikor felkel és egyből kiveszed és oda teszed ahova engedett a pisilés,kakilás.Előbb utóbb rájön majd,hogy mit is akarsz tőle:)
Általában minden alvás,evés,ivás után pisilnek.
Szerencsére az én spanim elfogadta a lurkóimat,igaz egyedül én sem hagytam őket soha.Sosem lehet tudni alapon.Féltékeny meg nem tudott lenni,mert volt ugye társa Edu személyében:)
A havanese nagyon gyerekbarát kutyus,de azért neked még kicsi gyerkőd van,még oda kell figyelni nagyon mindkettőre,de ezt úgy is tudod magadtól is:)
Nálunk semmi gond nem volt soha,1 éves volt Edu amikor megszületett a lánykám,a fiúk már nagyobbak voltak,de soha semmi baleset nem történt,de ugye ehhez tényleg kell a felelős állattartás,odafigyelés,nevelés mindkét oldalra:)
Lehet még nem mondtam de van egy másik kutyusunk is de ő más kategória. :)
Egy 2 éves vizsla keverék. Mikor még építettük a házat bemászott a kerítésen. Olyan picike volt ő is... Megsajnáltuk-befogadtuk... Hálásabb kutya a világon nincs. És örök kölyök. :) Viszont full udvaron nevelkedett és soha nem jön be. Szeretjük nagyon csak nem igazán a gyereknek való mert bár túrkálhat könyékig a szájában (szokott is) de nagyon kajla és felborítja. Na meg unalmas-esős napokon nem tud vele játszani mert hótziher hogy őt nem engedem be! :)))
Carlost még neki is be kell mutatnunk majd... Nem lesz sétagalopp. :(
Nekem el kellett ajándékozni a spanit így öregen. :( Nagyon sajnáltam de nekiment féltékenységből a gyereknek. Nem maradhatott. :( Viszont ismerőshöz került és nap mint nap hallok róla. :)
Remélem akkor én is jól választottam a gyerek mellé ha te már kettőt is bevállaltál. :)
Ezt megtanultam... A vadiúj kutyaágy és a fél lakás tisztaságának árán. :)
Volt egy spanim aki ilyen picin került hozzám de az is 10 éve volt... Na meg nem is mondható el róla, hogy nem nagy evő... Mindent meg kell tanulni...
Köszönjük! :)
Ez nagyon jó ötlet, tuti benézek. Szerintem lesz még 1-2 kérdésem. Rögtön a szobatisztasággal kezdeném. :)
Akkor dupla öröm ha kettő is van. :) Valahogy megértem hogy egynél nem álltál meg. :) Mondjuk ha egy cipőt szétrág lehet másképp gondolom majd. :))
Igen,neki még nagyon pincurka a gyomra,meg nem is azok a nagy evők.Úgy értem a nagy adagok később sem valóak nekik.
Nem ismerem a dokit,én a 3.kerületbe járok a Varga Józsihoz.
Szuper hírek,nagyon örülök:)Van havanese fórum,majd olvass bele sok jó dolgot írtunk már a fajtáról:)
Nekem is kettő van,imádnivalóak:)
Dr.Révai Róbert a dokink a XX.kerületben. Pici kis rendelő de a nyakamat teszem rá hogy az egyik legjobb szakember. :)
Délelőtt óta nem hányt egyáltalán! :))) Doki szerint nem a párizsival hanem az adaggal volt a gond. :) 2 szelet ha jól belegondolok a méreteihez képest tényleg sok. :)
Sziasztok!
Nagyon jó hírekkel jöttem! :)))
Szóval a doki szerint... A kutyus a körülményekhez képest nagyon jó bőrben van. Annyi csak, hogy fajtájához képest elég kis termetű lesz (amit mi nem bánunk) de nagyon frankónak néz ki. Illetve szerinte se 8 hetes de végülis mindegy azt mondta. Ő 6 hetes körülire tippelte de azt mondta ha gondozzuk rendesen akkor jól lesz. Szerinte megmarad. :)
Megkaptuk az oltási könyvet is az első oltással és féreghajtással kombinálva + kaptam még 2 adag féreghajtót amit be kell majd adni neki. Nagyon korrekt volt megint (szerintem) mert 3500 Ft-ot fizettem...
A tények pedig... Kutty jól van. Nagyon is. :) Mondjuk egész délután aludt, hugom meg is jegyezte hogy szerinte depresszáns de mondtam neki ne csodálkozzon. :) Eszeget is, igaz picike adagokat merek neki csak adni de azóta nem is hányt!!! A kaka kezd kicsit hígulni de azt mondta a doki lehet a féreghajtó miatt (kukac nem volt hála égnek). Aztán most este ahogy a kisfiam elaludt ő felébredt és játszottunk egy jót. Egészen kezd kikupálódni. Bejárta a lakást, ha nagyon akar már szalad is, morog-ugat-támad-harapdál játékból. No meg belemászik a cipőkbe. :))
Köszönjük mindenkinek az aggódást, bíztatást!
Ki a dokitok?Látom te is Pesti vagy,hátha egy helyre járunk:)
Az jó ha sokat alszik még,ez a dolga a picikének:)Az is szuper,hogy nem hányt már annyit,talán megszokja a pocakja az új kaját.
Kell neki jó pár nap,mire megszok titeket.
Carlos hallgatni fog nagyon is, ezerszer meg fogja hálálni, hogy jó emberek közé került! :)
Kíváncsi vagyok nagyon, mit lép a doki.
Szép lassan indulunk a dokihoz... Kíváncsi leszek...
A jó hír azonban az, hogy már 3 hányásmentes evésen túl vagyunk. :) A kedve is jobb bár nem túl virgonc. Vízbe áztatott junior táp pépesítve a nyerő. :)
Ja, és már neve is van mivel kérni fogja a doki az oltási könyvhöz. Carlos névre hallgat majd. :) Vagy nem... :)))