Havanese gazdik (beszélgetés)
Mennyire ragaszkodsz a dokitokhoz? Benit nem a saját dokink műtötte ott 24 lett volna + a Chip 5 e megúsztuk gallérral együtt 12-ből . Linkelek akciós szórólapot a műtét semmivel se különbözik a többitől, a fennmaradó költséget az alapítvány fizeti.
Biztos igazad van, fentről sem engedik, látod...
Pár év múlva meg lehet bármilyen kutyánk kint, hiszen ki tudom magam kezelni bármilyen allergiából olajfával, grapefruitcseppel, ha már nem szopizik a gyerkőc.
Szia!
Ez már, így biztatóbb, nagyon megijesztett Lili, remélem nem fog előfordulni máskor, a chipet meg megoldjuk neki.
Sajnos nem:(Én Balatonról hoztam,egy ismerösömnek láttam a kutyáját és egyből beleszerettem.Aztán ő mondta,hogy neki honnan van.Mindkét kutya egy helyről van,de ha lesz még egy,akkor tuti nem tőlük lesz.Itt DMáriának is nagyon szép kutyái vannak,nemrég voltak kölykök náluk.Nagyon kis szépecskék voltak:)
Sok tenyésztőt megnéztem az évek alatt,de most a Bien Carados a favorit.A csaj is nagyon kedves,segítőkész.Mit beszéltél vele??
Szia!
Köszönöm a válaszaidat !
Majd szorítunk április l-én Mollynak !
Sziasztok, szép napot !
Nálunk gyönyörű szép napsütés van !
Sztem már jártam ezen az oldalon,de azért meglesem.
Előbb hívtam fel az állatorvost,megvan az időpntja Mollynak,április 1-én megy műtétre.Ez most már remélem összejön,tavaly lemondtam,de idén nem tervezem.Kérdeztem,hogy nagyjából mire kalkuláljunk anyagilag,de az asszisztens nem tudott árat mondani,ezt a dokival kell majd megdumálnom.Na majd bedobom magam a dokinál:DDD
A chipelés 5ezer Ft-ba kerül és a bejelentés ingyenes.Szóval a két kutya chipelése 10 ezer lesz,plusz a műtét minimum 30 ezer,kezdhetek félretenni:)
Beszéltem Bien Carados gazdival, Te tőlük hoztad a kutyáidat?
A farádi "hölgy"-ről kiderült, hogy nemzetközi (rossz!) hírű szaporító, a hétvégi látogatás lefújva. Még időben.
Úgy tudom,hogy ez a chip kötelező lesz minden kutyásnak.Ha így van,akkor nem nagyon kell gondolkodni rajta,költeni kell rá.
Ha elveszik egy kutya és normális a megtalálója,akkor ad egy esélyt,hogy megtalálja a gazdit.
Elhiszem,hogy rád a frászt hozta Lili,iszonyat gyorsan neki tudnak iramodni,főleg,ha még beis tojnak valamitől:(
Én is a napokban hívom fel az állatorvost időpontért,várom már,hogy túl legyünk az ivartalanításon meg ezen a chip dolgon.Aztán már ha minden jól megy,akkor csak évvégén kell mennünk a kötelező védőoltásra,az meg még odébb van:)
Hát ez az, melyik tenyésztőhöz is... Nincs a neten, úgy hirdeti a kiskutyákat, hogy törzskönyvezett szülőktől valók. Elég gyakran vannak nála kiskutyák, mire hívtam az előző alomból pont eladta az utolsókat is, de rá egy hetére jelentkezett, hogy született két vsz. ezüst mini szuka. Nekem ez a szín a gyengém, mert legkedvesebb Lisa kutyámra, aki lengyel alföldi pásztor volt hasonlítana. De még nem köteleztük el magunkat, csak egy látogatás.
Amúgy szimpatizálok a Boros Kennellel és a Léka Gyöngyével is. Az a plusz tízezer megéri a törzskönyvet, adás-vételit, garanciát, chipet!
Ha nem lennék a férjemmel együtt szőrallergiás - ami nem olyan rég kezdődött - megint PON-t választanék (legalább 3-at egyszerre), így viszont 2000 m2-es udvar mellett szobakutyát vagyok kénytelen. De nem baj, a havanesebe egész beleszerettem!
A fiam 7 hónapos, neki is mi vagyunk a szülei, később ő is csak ugyanolyan okos-ügyes lehet :), de még nem nagyon veszi, hogy fáj, ha pl. belénkharap, húzza a hajunkat. Csak egy elsőre lányos anyának brutális, gondolom.
Köszi, fel is fogom írni mit akarok, nehogy ott ne jusson eszembe!
Szia!Tanácsod alapján fel is fogom hívni az állatorvos, és megbeszélem vele.
Annyira vigyázunk a Lilire, és mégis meg tudott lógni, póráz nélkül nem szokott az utcára menni.
Ez a baj, hogy valóban a chip sem jelent garanciát arra, hogy megtalálja a gazdi, nem is tudom, most elbizonytalanodtam egy kicsit.
Szia!
Sztem minimum 5 ezer ft plusszal számoljál,de a legjobb az lenne,ha odacsörögnél az állatorvoshoz és rákérdeznél erre a chip dologra.
Igen,úgy tudom,hogy ezáltal beazonosítható leszel,tehát ha eltűnik a kutyus és valaki beviszi egy állatorvoshoz,akkor a chip alapján megtalálnak téged.Állítólag ez a chip azért is lesz jó,mert kitudják szűrni a sok kóborkutyát.
Nálunk eltűnt egy yorki,volt chipje,de sajnos nem került meg:(Én ha találnék egy kutyát,biztosan az első utam egy állatorvoshoz lenne,hátha megtalálnánk a gazdit.
Melyik tenyésztőhöz mentek?Ha a fiad tényleg "brutális",akkor lehet mégis csak egy masszavívabb kutya kellene hozzátok.Bár ha szót tudsz érteni a fiaddal,hogy nem nyúzzuk,nem szadizzuk a kutyát,akkor nem hiszem,hogy nagy kárt tudna tenni a piciben:)
Nekem ha lenne kertes házam,akkor lenne egy német dogom és egy staffordshire terrierem,öcsémnek utóbbi van és hiába ijesztő a kinézete,a legjámborabb állat akit valaha láttam:)
A tenyésztő elvileg mindent elmond a kutyáról amit tudnod kell,inkább azokat írd össze magadnak ami téged konkrétan érdekel.
Én ha most vennék kutyust,akkor válogatós lennék,nagyon megnézném,hogy milyen szőrminőségű kutya kerül hozzám.Aztán igazából az lenne a fontos,hogy egészséges legyen,ne férgessen adja oda,a kennelköhögést is örülnék ha nem hozná magával az alomból.
Érdekelne még,hogy mennyire aktív,milyen evő.Mindenképpen szeretném látni a szülőket,testvéreket is.
Most hirtelen ennyit jutott eszembe a körülöttem lévő gyerekzsivalytól:)
Sziasztok !
Most készülünk oltásra menni az állatorvoshoz, mit gondoltok mennyi pénzt vigyek magammal pluszba, ha kérem a chip beültetését Lilinek.
Valóban be azonosítható a gazdi vele ?
Ma kiszökött a kapun anyukám mellett, szerencse, hogy észrevettem, szaladtam utána, de hiába hívtam, csak rohant el.
Egyszer majdnem sikerült oda csalogatnom,de jött egy nagy kutya, és az megijedt, ő meg üldözőbe vette.Nah, hát én mit éltem át, mert közben ugye rohantam utána, meg hívogattam, a nevét kiabáltam.
Ő rám sem hederített.
Amikor két utcával arrébb megláttam, szaladt le a út testre, ami jó széles fő útvonal, millió autóval, és közéjük szaladt, szerencsére megálltak mindkét irányba közlekedők, és dudáltak veszettül, talán emiatt,megállt, kiabáltam, a nevét, hívtam, végre rám nézett, és odajött, már remegett.
Azt hittem elveszítem a kis bolondot, nagyon féltettem, hogy soha nem kerül hozzám vissza.
Persze a nyakában se nyakörv, semmi, tehát ha valakihez oda került volna nem is tudta volna ki a gazdája.
Egyébként a nyakörvében benne van telefonszám, lakás, név, de ez sem jelenti, hogy megtalálható ha el tűnik.
Egész nap a sarkamban van, és mászik fel az ölembe, biztosan megijedhetett.
Nagyon összeszidtam, hogy így megijesztett, és olyan bűnbánóan nézett rám, mintha értené, hogy rosszat csinált.
Sziasztok!
Hú, mennyit írtatok, mióta nem voltam itt!
Köszi a kutyaajtó-tippet, más szemmel kell körülnéznem a Fressnapfban, mint eddig. De először mindenképp a kutyaruhákkal kezdem, ha bemegyek! ;) :) :D
Remélem minden kutyi rendben van, a férges story kicsit megrémített! Itt az ujjszopizó lányom, a megállíthatatlanul kúszó fiókám...
Hétvégén megyünk meglátogatni a tenyésztőt (?), mit tanácsoltok mire figyeljek, mire kérdezzek rá?
Már abban sem vagyok biztos, hogy jó ötlet a mini havanese,tegnap a gyerekorvosunk is azt mondta, hogy a kiskutyát félti. A lányom nagyon okos, gyengéden bánik a nála kisebb élőlényekkel, de a fiam FIÚ, már most brutális. :P Lehet jobb lenne a 3 kilós helyett egy 6 kilós kutya, nem igaz?