Havanese gazdik (beszélgetés)
kb két hónaposan volt féreghajtva.
A kajára vonatkozót kipróbálom, nem hülyeség.:) Köszi
Sziasztok.
Mitől van, hogy "radírozik" a 4 hós havanese babánk?
Jah és sokat hány, hetente legalább egyszer, mert habzsol. Hogy lehet erről leszoktatni, hogy nyugodtan egyen?
Búcsúzom Tőletek, mégsem lesz havi kutyánk. :( Nem is a szőrre vagyok allergiás, hanem arra, ami pollent összeszed vele és nekik bizony van mivel. Pedig olyan jó nevet találtam neki: Poquita, spanyolul így mondják, hogy pici. (A fiú Poquito.) Ha esetleg valakinek tetszik...
Minden jót, örülök, hogy beszélgettünk! :)
Sziasztok,
Hát nagy lány lett a kislányom:))
Tüzelünk mint állat és szomorítjuk a fiúkutyusok szivét:)
Én irtam a bichon yorki mixről asszem, az kutyus a yorki testfelépítését és a szőrét hozta a havanese belsőjével.
Én nem tudom hogy a ti kutyátok mennyire ugatos de az enyém be nem fogja a száját ha hall valamit vagy ha akar mondani valamit,sőt ha tévézünk abba is beleszól,de hát ő igy tökéletes:D
Mielőtt megjött neki napokig rosszul volt nem játszott és csak a helyén gubasztott,na meg a hasát és a dereká massziroztatta.
:(..
a szép kutyikat hamar elkapkodják..
de majd eljön az igazi! :)
Mi havi babánk 6 hónapos, kb 1,5 hónapja szoba tiszta, előtte nem mindig gondolkozott, hol is van a pelus. Az emeleten a fiam nagy méretű rongyszőnyegét többször megtisztelte, azóta nem mehet fel. Lent már leraktuk szinte az összes szőnyeget, azt tiszteletben tartja, de pont tegnap a kicsi fiam felvitte az emeletre, és a nagyszőnyeget nem bírta kihagyni Marci - mehet a mosógépbe (+3 nap száradás)
A nappaliban rendes nagy kézzel szövött szőnyegünk van, az elején azt is lepisilte (optimisták voltunk, h nem fogja :)), hiába pucoltam mindennel, újra megtette, aztán felszedtük, és elvittük a tisztítóba.. azt még nem mertük vissza tenni.
Én azt mondtam, olyan a kutya is, mint a gyerek: el kell jutnia az agyáig, mi is az elvárás, illetve tudni kell kontrollálnia, szólnia. Nálunk kb 4 hónapos kora után volt brutál bepisilés, akkor kb. 1 héten át folyamatosan szidtuk ha bepisilt(annyira drága volt: értette, hogy ez nem jó, csak nézett a kis szemeivel, mikor pöröltem vele!) De 2 hét alatt megtörtént a csoda azóta nem pisilt be (kivéve tegnap)
Fontos, h evés meg játék után vigyétek le/ki, többször naponta, és ha kint pisil, akkor nagyon meg kell dícsérni és "okos, pisil" szavakkal aláfesteni a csurgatást. Reggelente nálunk a párom szó szerint a pizsire kapta fel a ruháját, és szaladt vele, így reggel nem pisilt be. Mi kertes házban lakunk, most már kaparja a terasz ajtót, ha itthon vagyunk, ha ki akar menni, de ha nem vagyunk, simán kibír 8 órát.
Pelenka, csábító csepp üzemben? (utóbbit mi nem használtuk, inkább ha bepisilt, akkor kicsit beletunkoltuk a pelust, hogy vonzza őt a szag arra...
A szőnyeget meg szerintem jobban teszitek, ha felszeditek .. :)
Nekünk legalábbis ez a tapasztalatunk.
Mese! Üdv a csapatban.
Én sima folyékony mosószeres vízzel mostam. Amit meg lehetett bedobtam a gépbe átmosni
:D Ez ismerős! A szüleim előtt én is titkolom a kutya-projektet, amíg nincs itthon az új családtag. Jó, én még nem vagyok 30, de önálló család vagyunk, van házunk-kertünk, miért ne lehetne (megint) kutyánk?
Nagyobb tényleg nem, mert a lányom félt a labradorunktól. Pedig sosem "bántotta", csak ész nélkül rohangált körülötte és sokkal nagyobb volt, mint Mimi...
A keverék putyukat meg elvitte valaki, mind a hármat egyszerre! :'( Aztán lehet eladja őket fajtatiszta havanese-nek. Tündériek voltak és nem látszott az uszkár beütés! Meg is rendelték a következő almot, 5E HUF/kutya...
Sziasztok gazdik és kutyusok!
3 oldalt olvastam vissza, jó sokat beszélgettetek.
Kellemes estét kívánok!
Kiket ismersz?
Esetleg priviben neveket is írhatsz. :)
Ha már itt összefutottunk:
Régebben voltak havanese találkozók a Hajógyári szigeten..
Tud valaki róla valamit?
A lapot, ahol írnak róla, szerintem 1-2 éve nem frissítik.. Lehet, hogy nem szervezi senki?