Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havanese gazdik fórum

Havanese gazdik (beszélgetős fórum)

462. f290b382c2 (válaszként erre: 461. - Arany52)
2009. jan. 3. 19:52

Száraztápra gondolt a doki,és kizárólag száraztápos etetésre,max. jutalomfalatokkal.

A konzervhez hozzá sem nyúl...de az orvos azt mondja,ettől nemcsak minden szervezetének fontos anyagot megkap,nem is szabadna mással etetni,mert attól ilyen kis fosos...

A túrót még ő is javasolta,a tojást nem,mert hossszabb tábon B12 hiányt okoz a kutyusnál.

461. arany52 (válaszként erre: 460. - F290b382c2)
2009. jan. 3. 19:46
Jessy ! Én nem tudok Ronynak kutatápot adni, már ezekre a konzervekre godnolok, mert megy tőle a hasa. Így főtt hús, rizzsel. Viszont száraz tápott rakok neki, nem eszik belőle sokat, de az a kevés is valami. Nem tudom az orvos táp alatt ezeket a konzerveket gondolta, vagy a száraz táp is megfelelő. Abból rengeteg van és lehet próbálkozni, hogy melyik izlik a kis drágának. Mi darabolni is szoktuk, mert ha nagy , nem eszi meg.
2009. jan. 3. 19:30

Csajok,lenne egy kérdésem...

Tegnap a doki azt mondta,nem egészséges,ha csak húst meg rizst kap,igenis szoktassam át a normál kutyatápra,mert hosszabb életű lesz,és minden benne van.

Legyek kemény,és ha 4-napig nem eszi meg,majd az ötödiken megeszi.

Merthogy a tápban minden számára lényeges dolog benne van.

Ma még csirkét kap,de mit csináljak???Segítsetek!

Én magamra egyébként nem főzök-nincs értelme,így nincs konyhai maradék-nem is nagyon eszem-tehát ilyet nem tudok neki adni.

Mit csináljak?????

459. daroki (válaszként erre: 453. - F290b382c2)
2009. jan. 3. 19:22

Sziasztok!

Jessy!Normális,ha a szúri után aluszékonyabb,bágyadtabb a kutyusod,mi holnap visszük Mollyt,majd megírom,hogy ő hogyan viselte?Remélem jól!

458. arany52 (válaszként erre: 457. - F290b382c2)
2009. jan. 3. 18:19
Már nem tudtuk felvállalni. Drága Szüleim nagyon megbetegedtek. Anyukát több mint tíz évig úgy kellett ellátni, mint egy csecsemőt. Édesapának is egyik műtét érte a másikat, és a szívinfarktusok sorozata. Nagyon nehéz volt. A madárkák is kikerültek a konyhába. Úgy nem szeretek állatot tartani, ha csak van, de nincs rá idő, nem tudok velük kellő képpen foglalkozni. Szüleim egymásután meghaltak, addigra a cicusunk is. és a két madárral maradtam, meg hát persze a férjemmel , lányommal, de nekik zajlott az élet, mentek a munkahelyre, én meg egyedül otthon. Sokat panaszkodtam, és a lányom besokalt, lement auz újságoshoz és hazajött egy csomó kutyaújsággal, hogy válasz egy kiskutyust és mindjárt jobban fogod érezni magad. Így került hozzánk Ronyka, aki mellett nincs unalom, depresszió, persze az egész család kedvence lett. :DDDD
457. f290b382c2 (válaszként erre: 455. - Arany52)
2009. jan. 3. 15:49

Imádom őket,és a szüleimnél tartom a másik kutyusomat,ami nem fajtiszta,meg még 2 hófehér pihe-puha rozettás szőrű tengerimalacot...

Miért nem jött össze a mókus?

456. arany52 (válaszként erre: 454. - Micimacko62)
2009. jan. 3. 15:24
MicimackÓ! Igy nehéz lesz a kutyust emberekhez szoktatni. Sokat kell vele kijárni. Mondjuk én nem tudok, nálunk ez a család dolga. Mikor első időben jrát le Ronyka, annyira félt, mindig kézbe kéredzkedett. De utána rájött, hog ymilyen jó szalgálszni és játszani a többi kutyussal. olyan helyen kéne sétáltatni a kutyust, ahol többb kiskutyás van. Nálunk már kialakult a kutyaklub. Itt minden kutyus nőstény, a mi Ronynké a hárem.:DDD Nagyon élevezi. Feltétlenül kell a társaság a kutyáknak is. Egy kutyus barátnő fel is jár hozzánk és nálunk van sokszor napokig a kislány. A házban egy tacsi lányka van, ő is volt fent nálunk többször.
455. arany52 (válaszként erre: 453. - F290b382c2)
2009. jan. 3. 15:20
Jessy! akkor ahogy olvasom, Te ugyanolyan állatbarát vagy mint mi. Nekünk is van egy nimfa papagájunk és egy rózsás arcu törpepapagáj. De most ez lecsökkent állomány, mert majdnem mindig tartottunk mellé kanárit, zebrapintypárt és egyszer volt még mozambik csicsörke, hát az valami gyönyörűség, olyan kicsi, mint kisujjam, de fényes a tolla, állandóan ugrál és a hangja, mint a kanárinak. Még ez mellé volt még aranyhörcsög és cica.Volt amikor egyszerre 5-6 állatkát tartottunk. Még fájt a fogam csikos alaszkai mókusra, ez már nem jött össze.:DD
2009. jan. 3. 15:00

Sziasztok,

Őt olyan közegböl hoztuk ahol csak a gazdi és a takaritonö járt be,teljessen elzárva mindentöl.

Nekünk meg nincsen kiterjedt baráti körünk,egyedül a férjem nagybátya jön hozzánk 1évben 1*,az utcán is fél a motortol-autoktol és mondhatjuk hogy mindentöl.

A fürdetésnél bolhairto és nercolajos samponnal felváltva fürdetem.Ő jol türi 2-3 hetente utána csak lábmosás.

Sajnos neki is bebarnult a szeme alatt,kamillát jav.a doki nem sokat használ ugyanolyan mint volt.

453. f290b382c2 (válaszként erre: 452. - Maruszja)
2009. jan. 3. 13:12

Ja,meg az 5 madár,meg a mókus-szabadon....

Nekem padlószőnyegem van-így marad a vanish...

Az én Picuromnak is tegnap vettem kamillateát,kaja előtt neki is tortúra...

Normális az,hogy a szuri után,amit tegnap kapott,folyton alszik??

2009. jan. 3. 13:08

Sziasztok!

Jaj, de édik vagytok! Istenem, ha becsenget valaki annyi, látják hogy kutya van a lakásban.

Picúr meg egy istennek sem hajlandó semmit sem fent csinálni. Ő maximum a szőnyegre már "csak" büfizik. Mert van, amikor mondjuk lenyel valami szőrcsomót magáról, akkor elkezd öklendezni és kijön egy kis nyál. Szerencsére csak az!

Mi a nyáron beadtuk a szőnyegeket tisztítóba. Azóta nincs gond Picúrral semmi. Sőt inkább az a gond, hogy mindig le kell vinni és kiharcolja magának állandóan.

Picúrnak a szeme alatt van mindig egy kis szines csomó. És képzeljétek a szeme alatt színes a szőre, én meg mindig azt hittem, hogy csipa és próbálom kiszedni. Most főztem kamillateát, ha felébred megyünk szemet mosni. Utálja, de nagyon kell már.

451. f290b382c2 (válaszként erre: 450. - Arany52)
2009. jan. 3. 12:58

ÁÁÁ,ne is mondd,ez a 2.köröm...

Te mivel tisztítod Ronyka szemét?

Én már az illóolaj-párologtatót is beizzítottam...

Szaros orgonaillat terjeng a lakásban,istenem,nehogy becsengessen valaki:DDDD

450. arany52 (válaszként erre: 449. - F290b382c2)
2009. jan. 3. 10:54

Jessy! Ma mi is megjártuk,(: a papír mellé sikeredett és ráadásul has-mars. Hu de bodog voltam, nem győztem szellőztetni, bár illatosító is megy a szobában. Csak 2 centin mullott a dolog. Szidtam is rendesen a kis popsiját.

Ronyka szeme is könnyezik és akkor a szeme alatt összeáll a szőr és elszineződik. Rendszeresen tisztítani kell.

449. f290b382c2 (válaszként erre: 447. - Daroki)
2009. jan. 3. 10:12

Nekem a dokim azt mondta,hígított kamillateával a szemkörnyéki gond is megoldható-amennyiben nem kötőhártya gyulladásról-vagy könnycsatorna szűkületről van szó,de ezt az utóbbit csak nagyobb korban tudják megállapítani.

Megőrülök,Picur megint a bézs szőnyegre csinálta a nagydolgát.....

448. daroki (válaszként erre: 447. - Daroki)
2009. jan. 3. 08:27
Meg amit elfelejtettem leírni,hogy a sampont sose öntsük közvetlenül a kutyára,mindig hígítani kell egy kis vízzel.Ha esetleg vki nem így fürdetné a kis kedvencét:)
447. daroki
2009. jan. 3. 08:22

Sziasztok!

Edut eddig én is mezei kutyasamponnal fürdettem,de aztán volt olyan is,hogy sima samponnal fürdött.

Hallottam én is arról a samponról amit Jessy is írt,nem olcsó,de állítólag jó.Amikor még nálunk nem dőlt el,hogy milyen színű kutyánk lesz,addig én is nézegettem a neten a kutyasamponokat,volt ott is kimondottan fehér kutyusoknak való sampon is.Meg a szemkörnyékükre is volt vmi nyavalya.Mert a fehér kutyusoknál előfordul,hogy elszíneződik,bordósodik a szemkörnyék és az elég csúnya tud lenni.Na erre lehet kapni ezt a kencét.Ezt is dícsérik sokan.

Sajna nem emlékszem már,hogy hol nézegettem ezeket,de megfogom keresni,mert lehet kipróbálnék én is vmi sampont meg balzsamot.Volt olyan oldal is ahonnan csak rendelni lehetett,személyes vásárlás nem volt.

Edu is karácsony előtt volt kozmetikusnál,akkor fürdött utoljára,sztem lassan ő is megy fürdeni.

2009. jan. 3. 04:02

Sziasztok!

Nálunk most lesz aktuális az igazi fürdetés,én az állatorvosnál vettem külön egy Taberdog nevű sampont,ami 30ml-es,és egy fürdetéshez egy-két nyomásnyit kelll használni,(olyan kiszerelésŰ,mint a kézmosók)az én Picuromnak-mivel fehér a bundája,külön fehér szőrű kutyáknak javasolt sampont vettem,ami folteltávolító is egyben,de ebből a fajtából minden színű kis tücsöknek van.

2100Ft volt,és kb.1 évig elég(bár én ezt a saját Picuromat ismerve kétlem:D)

Majd beszámolok az ereddményről,ha érdekel...puszi,Jess

445. arany52
2009. jan. 3. 00:05
Mi egyszerű VU-val mossuk, vagy babasamponnal. A kozmetikus se hoz semmi különöset. Így is olyan illatos és selymes a bundája.
444. Maruszja (válaszként erre: 443. - Arany52)
2009. jan. 2. 23:18
Ti milyen samponnal fürdetitek? Én vettem igazi kutyasampont is, de van Johson babasamponunk is. Én már azzal is fürdettem, de nem tudom, hogy a kutyakozmetikus mivel csinálja, de olyan isteni illata van utána. Már egyszer kérdeztem tőle és azt mondta, hogy ezt csak nagy tételben lehet vásárolni 5-10 literenként. Ezért nem ajánlotta házi használatra.
443. arany52 (válaszként erre: 442. - Maruszja)
2009. jan. 2. 22:31
Nálunk csak a lányom meri vállalni, mert ott kell térdelni a kád mellett, és félek is, hogy megcsúszik a kutyus, vagy az én ügyetlen kezemből kiugrik. Így ezt a feladatott felvállalta. Kész is vagyunk a fürdéssel és nagyon szép lett és illatos
442. Maruszja (válaszként erre: 441. - Arany52)
2009. jan. 2. 22:13
Picúrnak is lassan esedékes lesz a fürdés. December elején volt kutyakozmetikusnál, azóta mi még nem fürdettük. Már mondtam a férjemnek, hogy kellene, de ő elhárította azzal, hogy még ráérünk. De szerintem én rá fogom hamarosan beszélni, mert sajnos a fürdetés kétemberes nálunk legalábbis.
441. arany52 (válaszként erre: 440. - Daroki)
2009. jan. 2. 21:23
Az biztos , hogy nagyon meglátszik még a por is rajta. Most vagyunk kész a fürdővel. Nem volt tőle túl boldog, de kiengeszteltük egy kis jutalomfalattal és labdázással.
440. daroki (válaszként erre: 438. - Arany52)
2009. jan. 2. 18:49
Ilyenkor örülök,hogy nem fehér egyik kutyánk sem:D
439. daroki (válaszként erre: 437. - Maruszja)
2009. jan. 2. 18:48
Én is emlékszem a bólogatós kutyusra:)A régi wartburgokban,zsigulikban nagy divat volt a hátsó ablakban:)
438. arany52
2009. jan. 2. 18:14

Szia Marcsika!

Rony egy nagy ravasz. Aki nem tetszik neki az utcán hagyja, hogy elmenen mellette, és mikor már elment a hátamögé lopodzik és megugatja. Már egy pár emberre ráhozta frászt.

Erkélyezni ő is nagyon szeret és ha van kint valaki, felveteti magát. De el van egyedül is, minden kutyával, aki elmegy az utcán elbeszélget kutyanyelven.

a bólogató kutyára még én is emlékszem. Nagybátyámnak vettünk az új kocsijába, jaj de örült.

Ronyka ma lesz fürdetve. Havonta fürdetjük, de nagyon nehéz tisztán tartani, mert a mi parkunkban fekete salak van lerakva. Ő meg kapar, hogy csak úgy repül a salak, persze jut rá is bőven.

437. Maruszja (válaszként erre: 434. - Arany52)
2009. jan. 2. 17:13

Picúrnak mindenki kedves. Én még ilyet nem láttam, hogy mindenkit szeret. Az utcán is amikor sétálunk sokszor van, hogy ha jön valaki szembe megáll és nézi, nézi, szinte provokálja, hogy mondjon rá valamit, vagy megsimogassák.

A gyerekeket is nagyon imádja. Sok kicsi gyerek megsimogatta már.

Most a férjem kiment az erkélyre cigizni. Persze Picúr egyből utána és ilyenkor az szokott lenni, hogy "vegyél fel". A férjem a hóna alá csapja és Picúr úgy nézi a közlekedőket az utcán, meg az autókat is. Ha piros kocsit lát be akar ugrani, mert nekünk ilyen van. Imád autókázni. Felugrik az ún. kalaptartóra is és onnan néz ki, mint annak idején volt a "bólogató kutya", ha emlékszik valaki rá, de Ti biztos nem, mert fiatalok vagytok. Én viszont emlékszem még rá.

436. Maruszja (válaszként erre: 433. - Daroki)
2009. jan. 2. 17:09
Nálunk is Picúr ha csak lentről csenget valaki, vagy az ajtó előtt akkor már rohan az előszobába az ajtóhoz. Ha bárki jön mindenkit kitörő örömmel üdvözöl meg ugrál neki. Az ugrálás kb. 2-3 percig tart, azután megszokja és már megy minden a régiek szerint.
435. Maruszja (válaszként erre: 432. - Micimacko62)
2009. jan. 2. 17:07

Nagyon édes a kutyusod! Olyan szép tiszta a szőre.

Megkérdezhetem, hogy milyen időközönként füdetitek a kutyáitokat?

434. arany52
2009. jan. 2. 16:28
Ronykánk mikor kicsi volt mindenkit elfogadott. Most már úgy van, hogy ismerőst elfogad, aki idegen , attól először próbál megvédeni és ugat. Ha látja, hogy nem bántja őt se minket se, sőt igyekszik vele barátkozni, a következő alkalommal már farkcsóválással fogadja. Azért vannak kedvencei és kevésbé kedvenc látogatók.
433. daroki (válaszként erre: 432. - Micimacko62)
2009. jan. 2. 15:08

Szia!

Sztem sokat legyen társaságban és megszokná.Akitől én hoztam Edut is Mollyt is,ott is volt egy Molly havanese(6 éves)aki utálta az idegeneket,morgott meg ugatott ránk.

A csaj csak a kezéből mutatta meg nekünk,mert tartott attól,hogy ránk ront a kutya.

Azt mesélte,hogy egy rokonuk amikor odaköltözött hozzájuk,akkor legalább két hét kellett mire elfogadta.

Szóval én biztos,hogy sokat vinném társaságba vagy nálunk lenne többször összejövetel,amíg meg nem szokja,hogy nem kell félni a sokaságtól,nem bántja őt senki.

Nálunk ilyen gond sosem volt szerencsére,de nálunk folyamatos az átjáróház,így hamar megszokta Edu,hogy ez nálunk így mükődik:)

Molly is nagyon bátor,nem fél senkitől,akárki jön hozzánk szalad elé és csóválja a farkát:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook