Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját? (tudásbázis)
11. yuhvan
2008. jún. 9. 12:43
a lényeg egynap csak egy féle újjal próbálkozz
10. yuhvan
2008. jún. 9. 12:42
Én 3 hónapos kortól kezdtem el Máténál a gyümölcsöket és a nap bármelyik szakában adható. Igaz minde baba más és más. Nekem a régi védőnőm össze-vissza beszélt, egyszer ezt máskor azt mondta. Sógórnőm csecsemős nővér az ő emlékeiben és az enyémben is úgy volt, hogy3 hónaposan lehet adni neki már azokat az ételeket, amik ma 4 hónaposkortól adhatóak. Mivel nem volt tejem és a tápszert nem ette kénytelen voltam neki bébiételt, adni.
Hála nagyon jó és aranyos a doktornőnk és ő is azon a véleményen van mint én.
A fiam most lesz 18 hónapos, mindent megeszik és nem fájt a hasa sosem.
9. 8063d44440 (válaszként erre: 8. - Andita1)
2008. jún. 9. 12:38
A kislányom csak 10hétig szopott, nála teljsen más volt az étkezés, mivel tápszeres lett mátr 4,5 hósan mondhatom zoldség gyümi, minden volt már, de h a fiammal most kezdjük 6 hósan kicsit nagyon nem tudom h csináljam
8. andita1
2008. jún. 9. 12:19
Én 4 hónaposan adtam neki gyümit reggel, de csak pár kanállal aztán vacsira tejpépet. 5 hónaposan meglátogatott a védőnő és jól leszúrt hogy ennyi idősen már minimum 3 étkezést ki kellett volna váltsak gyümivel, főzelékkel, stb. Most 5 és fél hónapos. Reggeli-tápszer, tízórai-gyümi, ebéd-tápszer, uzsi-főzelék, vacsi-tejpép és éjszaka-tápszer. Nálunk nem volt hasfájás, de azért óvatosan tapasztald ki. Minden baba más.
7. 8063d44440 (válaszként erre: 4. - Lufi)
2008. jún. 9. 12:14
de egyelore csak gyümivel? ma adtam sárgarépát remélem nem lesz baja
6. 8063d44440 (válaszként erre: 2. - ALLICS)
2008. jún. 9. 12:11
egy hete 3x kapott almát,3x barackbefottet, ma egy fél sárgarépát kevés baracklével turmixolva, osszatok meg minden tapasztalatot, mert 4 évvel ezelőtt csináltam ez a lányommal de vele vhogy teljesen más volt minden- nagyon kezdő vok:)
5. ALLICS
2008. jún. 9. 12:08
Először csak délelőtt adjál neki.Aztán amit már több hete adsz neki és nincs tőle semmi baja mgepróbálhatod délután is.
4. lufi
2008. jún. 9. 12:06
Én is 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást. Szerintem nyugodtan megkínálhatod du-án is ha nem fáj tőle a hasa. Persze ha elfogadja. Nálunk voltak és még most is vannak olyan ételek, italok amit csak de. szabad adnom neki, mert különben egész éjjel fáj a hasa.
3. katalin25
2008. jún. 9. 12:04
Én először délelőtt adtam gyümit, aztán délben zöldségfőzeléket (pépet) aztán ahhoz a husit is bevezettem, majd a délutáni szopit váltotta a következő szilárdabnb kajcsi (nálam tejpép vagy gyümi, e4setleg joghurt). De ezek közt mindig eltelt 1-1,5 hónap, mert sak szép lassan, fokozatosan ismerkedtünk minden új ízzel.
2. ALLICS
2008. jún. 9. 12:01
Mikor kezdted el a hozzátápit?
1. 8063d44440
2008. jún. 9. 11:58
Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
További ajánlott fórumok:
- A három hónapot betöltött baba ehet már gyümölcspépet?
- "Magassarkúban lófrálok egész délelőtt a lépcsőházban"
- Hogyan hasznosítod a zöldség és gyümölcspürét a centrifugából?
- Milyen gyümölcsprést vegyek?
- Melyik a legjobb gyümölcsprés vagy gyümölcscentrifuga? Kinek mi vált be?
- Milyen gyümölcsprést érdemes venni?