Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok? (tudásbázis)
Sziasztok!
Barátnőm rendszeresen szedte a lindynette 20 fogamzásgátló tablettát, ám hajhullás miatt most szeretné abbahagyni, most pénteken (dec.25. én vette be az utolsó szemet), rá következő nap, szombaton együtt voltunk, de nem mentem el. A barátnőmnek mindig az utolsó gyógyszer beszedése (péntek) utáni következő hét kedd reggelén jön meg a menstruációja, ám ma kedd délután 2 óra van és menstruáció még sehol, még sosem késett neki a gyógyszer mellett. Ilyenkor mi a teendő? Nagyon meg vagyunk ijedve. Segítségeteket előre is köszönöm.
Nekem ilyen problémám az előző tablettánál nem volt.
Remélem most sem lesz.
Nekem azt mondta a doki,hogy a menses első napjűn kezdjem.Ez érdekes.
Én elótta,mármint a terhesség előtt triregolt szedtem,attol nem volt semmi bajom.
Kíváncsi leszek.
Szia Grete.17!
Én is most kezdtem a Lindynettet, ma veszem be a 4. szemet. Nekem a doki azt mondta a menzesz 5. napján kezdjem. Te hanyadik napon kezdted? Nálam eddig annyit okozott hogy görcsöl a hasam még mindig, mintha még lenne menzesz, pedig nincs, semmi, se pecsételés se vérzés, csak ez a feszültség a hasamban meg hozzá hányinger, főleg esténként jön rám a hányinger, a gyógyszert fél 7 körül veszem be, előtte kb 5-óra fele kezdődik a hányinger, érdekes..szoktam B6 -vitamint bevenni, hogy elmúljon mire beveszem a tabit, nehogy kihánnyam véletlenűl.:-)
Meg nem tudok sokat enni egész nap, mert egyből megtelek, és ha tovább eszek megint jön a hányinger, tényleg tisztára olyan mintha terhes lenne az ember, de nem vagyok, kivizsgált orvos is, tesztet is csináltam, mielőtt elkezdtem a tabit, és nincs baba.
Kíváncsi vagyok Neked milyen lesz, majd írd meg légyszi, korban is kb egykorúak vagyunk, én 31 vagyok.
Szaiasztok!
Én ma vettem be az első lindy tablettámat.2Gyerekem van,most kezdtem ujra a tabletta szedést.
Elolvastam a betegtájékoztatót és rosszullettem:S
Ennyi mellékhatás.....
Én legjobban az elhízástól tartok.Egyébként is szedtem fel jó pár kilót terhesség alatt(ami azóta is rajtam van) és nem szeretnék még többet felszedni.
TApasztalat valakinek?
Normális, kb 1-2 hónap.
De mindenkinél más.
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
Puszi
Szia, csak azt tudom neked tanácsolni, hogy ugye sajnos nem mi mondjuk meg hogy mit szedjünk, viszont azt kérdeheted az orvosodtól, hogy -ne olyan drága- készítményt írjon fel.
Lindy helyett is van cirka 5-6 tabletta, ami ugyanaz az összetevőt tartalmazza mennyiségileg is, mégis legtöbbször a Lindyt írják fel.
Sajnos ez már egy olyan dolog, hogy a dokid melyik gyógyszergyártóval van szerzősédbe.
Lényeg, szólj neki, ha gond van és azt is mond meg, hogy ha lehet olcsóbb legyen a készítmény.
Szia! Én Mercilont szedek, de szeretnék majd erre áttérni, persze csak azután hogy konzultálok a dokimmal. Mert ahogy olvasom ezt a fórumot, itt még mindig barátságosabb dolgok vannak. Mondjuk kicsit tartok a váltástól, mert ez lenne majd a 3 fél bogyóm... :S
Meg egyébként ez a fajta fogamzásgátló, még anyagilag is jobban megérné nekem, mert amit én szedek 7800Ftba kerül.
Muci, elolvastad a betegtájékoztatót?
Ne parázz már, tabi miatt van, idővel ez is elmúlik, méretbeli különbséget nem vettél észre?
Nekem Lindy mellett megnőtt, 80as helyett 85öst hordtam.
Hidd el elmúlik csak ne görcsölj ennyire a dolgon, élvezzétek a szabad szerelmet. .-)
Nem gáz egyáltalán!
Érezed jól magad! :-)
Szia,
a Lindynette 20 és 30 között a hormontartalom mennyisége a különbség.
Ha a 20tól pecsételő vérzésed nem múlik el, akkor szokták felírni a 30ast, ami 10 mikrogrammal több etinölsztradiolt tartalmaz. (Remélem jól írtam)
Amúgy nagyon felment a Lindynette ára, olyan 6500ft körül van...
Én tabletta párti vagyok abszolút, szerintem menj el dokihoz, ő felírja neked a megfelelőt.
Nekem sokat segített, lecsökkentette a fájdalmat, kevesebb vér, rövidebb mensik, szép bőr.
Igaz mam már nem Lindyt szedek, de 2 évig őt használtam és bevált.
További ajánlott fórumok:
- Beszedtem 1 doboz Lindynette 20 fogamzásgátlót. És most kezdtem el a 2-dik dobozt. TEHERBE eshetek védekezés nélkül?
- Hallottatok már hüvelykúp fogamzásgátlóról? Esetleg valaki használja? Tapasztalatok?
- Használ valaki közületek fogamzásgátló hüvelytablettát?
- Használ valaki Samba fogamzásgátlót?
- Használ valaki hormon nélküli fogamzásgátlót és ha igen mik a tapasztalataitok?
- Ha a 3fázisú fogamzásgátlótól fáj a fejem (tri-Regol), a simától is fog (mint pl Lindynette)?