Három vagy több gyerekes anyukák, ha van kedvetek dumcsizzunk. (beszélgetés)
Mi mesével fejezzük a napot.De utána még nem nagyon csendesedtek,már alszanak,a férjem is:))
Nekem is mennem kellene,mert reggel nehezen kelek:(
Sajnos ők egyáltalán nem voltak még álmosak,pedig kinn az udvaron is voltak!!
Csak a reggel nyafogós:((
Sziasztok!
Hát sajnos igaz! Mindent szétlopnak, ami mozdítható! Ami nem, ahhoz meg hoznak segítséget! :S
És ezt tanulják a gyerekek! A tanár fél, mert, ha odacsap a gyereknek( jogosan), akkor a szülő üvöltve veri szét a tanár fejét! És még a tanárt függesztik fel, amiért bántalmazta a diákot! Azt a tisztelettudó, ártatlan kis nebulót!
Nálunk viszonylag jól indult minden. A doktornő kiírta Lacust erre a hétr, bárányimlő.Zsuzska nem akart menni zeneoviba, kiöntötte véletlenül ebédnél a levest, behisztizett, onnantól nem volt jó neki semmi! Hát ez van!
Nálunk tűrhető.Barbara környezetből kapott 1 5-t,Bence matekból és biológiából 1-1 4-t.Sok lecke még nincs.
Az esti korábbi alvást kell még megszokniuk,hogy reggel könnyebben keljenek:)
Szia!
Azt még el is felejtettem irni, hogy a társalkodójukban van biliárd asztal meg csocsó asztal is. Meg van egy olyan szoba ahol van 5-6 számitógép és akkor használják amikor kedvük van. Azt hiszem, hogy ha odahaza is bevezetnék, akkor (tisztelet a kivételeknek!) de szerintem nem sokáig lenne meg sem az ütő, sem a golyó, ha nem egymáshoz vagdosnák, akkor haza vinnék, legalább is ahová az én gyerkőcöm járt anno ott biztos igy lenne!
Igen az biztos hogy ugy van hogy nagyon félnek, és nem szeretnek menni a suliba. (odahaza)
Az enyémek is olyanok voltak, hogy ha nem a rengeteg tanulni való miatt voltak stresszesek, akkor 1-2 "jó" hirű osztálytársuktól volt gyomoridegük. Itt nagyon odafigyelnek a gyerekekre. Nem engednek semmiféle vitát, vagy nemzetiségi problémát. Lacókámnak is vannak kinai, vietnámi, taiföldi, német, román osztálytársai és nagyon jól elvannak egymással. Hisz itt nem tesznek különbséget a gyerekek közt.
Meg igaz, hogy ő most 7.-be ment itt, de matekból is még csak a százalékoknál tartanak. Érdekes különben, hogy mire befejezik az iskolát azért elég sok mindent megtanitanak nekik. Nincsenek ugymond lemaradva.
Sziasztok!Hogy kezdődött az idei év első napja?
Nálunk nem nagy kedvvel ébredtek,de időben elindultunk a suliba,oviba:))
Ja és majd elfelejtettem. A szülői értekezleteket ugy tartják, hogy csak az adott gyerek és a szülei vannak ott a tanárral. Oda-vissza el lehet mondani, ha bármi gond van valakivel nyugodtan! Keresnek megoldást minden gondra.
Egész más iskolai szemlélet van itt. Itt első a gyerek és annak az igazsága! Kivizsgálnak mindent, amit a gyerek magával szemben sérelmesnek tart.
Szia Mariann!
Hát igen itt ennyi előnye is van az iskolának.
Azonkivül:
-nem kellett sem könyvet, sem ceruzákat, sem füzeteket vennünk, sem pedig táskát, ezt mind a megye állja, mindent az iskola ad!
- nem kell étkezésért fizetnünk, szószerint svédasztalos étkezést kapnak és annyit amennyi beléjük fér!
- nem kell fizetnünk az utaztatásért, mivel nekünk másik községben van a suli, igy a megye és az iskola állja, az ingyen buszbérletet, az iskola buszra.
- viszik őket elég sokszor kirándulni és még (szintén) a megye, és az iskola ad nekik 100 kr. vagyis olyan 2.500 Ft-ot a kirándulásra költőpénznek, a szállás és az étkezésen felül! mi nem fizetünk a kirándulásokért.
- hosszuak a szünetek a tanitási órák között, a legkevesebb fél óra a legtöbb 1,5 óra.
- nem kapnak leckét! mivel itt a gyereknek iskola után pihenni és kikapcsolódni kell! Nem kaphatnak leckét, csak ha kifejezetten kér a gyerek! No de melyik kér?
- nincsenek osztályzatok csak értékelések! és mégis tudnak mindent!
- itt nincsenek több kilós táskát cipelő diákok! és agyongyötörtek!
Hát egyszóval álom az iskola!
Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek, itt nagyon szépen szakad a hó és van -10 fok. Biztos nálatok is fog 3-4 nap mulva.
Mi mást sem csináltunk, csak pihentünk. Párom hétfőn kezd dolgozni, a gyerekek meg 12.-én mennek suliba. Igaz az én fiacskám Magyarországon telel az apjánál, igy ő 15.-én jön vissza. Itt az iskola rendszerben mindig is több szabadidő és szünet volt a gyerekeknek mint Magyarországon.
Sétáltunk nagyokat tegnap is és ma is muszáj lesz ebben a gyönyörü hóesésben. Meg hát az ebédet is muszáj lesz legyalogolni.
Sziasztok!
Nagyon Boldog Uj Évet Kivánok mindegyikőtöknek és családtagjainak erőben és egészségben, békességben és szeretettben teljen az uj év!
Sziasztok!
BUÉK mindenkinek!!!!!!
Sziasztok!
Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet!
Szia Mindenkinek!
Mivel holnap lesz igazán az év utolsó napja, de nem biztos, hogy idejutok, igy most szeretnék mindenkinek BUÉK-t kivánni!
Nagyon Boldog Uj Évet Kivánok erőben és egészségben!
Újévi Köszöntő
Meghitten gondolunk az elmúlt évekre,
Hol örömet, hol bánatot hagyott örökbe.
Tiszteletbe tartva múltat és jövőt,
Feledjük a rosszat, gyűjtsük az erőt.
Bízzunk és reméljük az újévre nézve,
Minden családban legyen egészség és béke.
Tisztesség legyen a vendég az év küszöbén,
Mit örökbe fogadunk a szívünk közepén.
Legyen erő, egészség minden házban,
Kenyér az asztalon a meleg szobában.
Bor, szalonna sose fogyjon el,
Búzánkat a jég sose verje el.
A jókívánságokat lehetne sorolni,
Embertársainkat, igazán szeretni.
Legyen közöttünk a szeretet és békesség,
Az új évezrednek a küszöbén.
Ma még vannak göröngyös utak,
Hol a szeretet nehezen bukdácsolgat.