Három hónapos kisbabád van? (beszélgetés)
Sziasztok!
Hát nem vártam sokat a valentin naptól ,de azért többet, mint amit kaptam. Ez a ja, ma van valentin nap, adsz pénzt? ez nagyon gáz volt. Nem az hiányzott, hogy ajándékot kapjak, tényleg, hanem, hogy legalább kicsit kedveskedjen már a párom. Dehát ha bent volt a házban, vagy anyumék is itt voltak és akkor sangriáztak, vagy annyira bambulta a tévét, hogy azt se hallotta meg, ha szóltam hozzá. Kicsit kivagyok idegileg! Olyan rosszul esett. Egész évben ezért küzdök, hogy kicsit jobban figyeljen már ránk oda, azt hittem legalább a tegnap olyan lesz, dehát csalódnom kellett... Szomorú vagyok!
Petra épp krepeg a kiságyban, épp nagyon bedühödött a bohócokra! Azt hiszem megyek, kiveszem. Valamit főznöm kéne, tipp? Petra mellett nem egyszerű, max a délutáni alvás alatt ha lesz rá időm...
Jut eszembe, ma kell, hogy megérkezzen a mellszívóm. Remélem megjön, ha nem hívom a pasast, hogy rossz embert vert ár és irány a rendőrség. Szomorú lenne, ha így végződne a tejfejésem! :)
Petra nagyon jól aludt, 9-4-ig, aztán 3/4 6-tól fél9-ig. Büszke vagyok rá! Remélem így marad, vagy végigalussza az éjszakát!
Sziasztok!!
Nekem sem sürgős a szék, csak eszembe jutott.
Nálunk nem fontos a valentin nap, de apától kaptam Szamos marcipános sziveket:)Tudja mitől döglök;)
Ő meg kapott tőlem egy kártyát, mehet vele thai-maszíroztatni.na nem valantin napra kapta, csak úgy, mert ő is meglepett engem egy ilyennel, még szülés után, de nemrég váltottam be.
Minimanó most alszik, érdekes módon most majdnem egséz nap két óránként eszik, de olyan sokat, h alig győzöm:)
Szegény nagyokat nyög, már napok óta semmi kaki nincs a pelenkában, remélem ma megörvendeztet vele:)Nálatok ez hogy van?A dokibácsink szerint az is normális ha minden nap kakilna többször, és az is ha csak hetente egyszer, mert ő még inkább anyatejesnek mondható, így h csak du. négy körül kell neki tápszert is adni....De most már elég sok napja semmi, bár semmi baja, jó kedve van, nem sír, nyugodt.
Kicsit most aggaszt, h ha leteszem hasra, teljesen ki van nyúlva, nem is erőlködik, egy idő után viszont mérges lesz, és sír.de nem emeli a fejét, úgy, mint korábban...meg más babák képeit nézegetve...hát nem tudom, remélem nincs semmi ba!!:S
kedden megyünk oltásra majd megkérdezem a dokit.
Sziasztok!
Ami estenk ejjelünk sem volt jobb,talan a havazas miadt megint.Az etetöszek az minket is erdekel,de meg nem neztem utana a kinalatnak.
Boldog VALENTIN-napot mindenkinek!!
Sziasztok!
Hát elég rosszul aludtunk. Petra fürdés után (7óra) úgy nézett ki, mint aki rögtön kidől...persze, fél12-ig karattyolt én meg már hulla voltam. Aztán alig aludt. 2 és fél, aztán 4 órát. Nekem ez kevés. Most is fent van és beszél. Nem semmi. NA mindegy....párom alszik még....
Hali!
Nekünk olyan van ,ami régi ,de nagyon jó, fel lehet állítani, úgy rendes etetőszék, és a közepénél szét lehet hajtani, úgy asztal és kisszék mellette, amiből nem tud kiesni! Na majd ha kitúrom, megmutizom! :) De még nincs rá szükség. :)
Csináltam egy tudásbázis kérdést, de azért megkérdezlek, van valami jó tippetek, milyen kamerát érdemes venni? Mondjuk 100ezer alatt, merevlemezes, min. 80 gb-os...? Petra megörökítésére szeretném majd...
mi épp alszunk. Aztán majd megyünk ki.
Sziasztok, csak benéztem, megyek teszek-veszek. Unalmamban etetőszékeket nézegettem a teszen...Szabone, te mint rutinos, te milyet használsz? Vagy használtál?
Fontos az, h állítható legyen a magassága, és egyéb trükköket tudjon? Jó, még nem aktuális, egyelőre, csak eszembe jutott, gondoltam megnézem a kínálatot.
Én Cam és Brevi tipusúakat néztem, képről szimpik, semmi trükk, max annyit tudnak, h le lehet venni a tálcát.
mennyi macera van egy ilyen döntéssel is, nem?:)és persze árban akkora különbségek vannak....határ a csillagos ég.
Minimanó a járókájában fog eleudni mindjárt, szerintem nem szedem már ki. előbb lebunyózta a pipit:)
jó napot lányok!
Szabályok, igen, azokat olvastam :))
Igyekszem betartani őket :)))
:O
Számomra elképzelhetetlen, hogy naphosszat gépezzek, van hogy napokig le sem tudok ülni elé :)
Úgyhogy rám számíthattok "alkalmankénti" bekkukkantónak :))
Voltam ma thai masszázson, tök jó volt, a nőci nem beszélt magyarul, csak azt, h fáj? és azt h fáj még?:)
Ezt elég sokszor kérdezte, mert én meg elég sokszor nyögtem, ő csak jókat mosolygott rajtam. Nyakamnál, hátamon, derekamon nagyon elismerően mondogatott vmit, láttam meg van lepődve, gyorsan előkaptam a telefonomat, megmutattam neki Minimanóta kijelzőn, és elmtogattam, h szoptatok, erre nagy felsóhajtás jött, megvilágosodott, tovább beszélt folyamatosan thai-ul, és új módszerrel közelített, kicserélte a bal és jobb karom, kiszedte a gerincem és más sorrendben visszatette acsigolyáim:)kb:)
Mira nagyon hiányzott, mire hazaértem úgy megpuszilgattam, ő meg nagyon örült nekem.Most lefektettem, remélem alszik, mert kb 5 óta ébren van, hatalmas szemekkel nézelődött.
Nekem is fáj a mellem, írtam is, ki kérdezte?bocs.remélem semmi komoly ez, és tényleg csak a szoptatástól van. van egy csomóm is, de nem olyan tejcsomó, nem szűnik meg, nem lapul le....majd ha megyek dokihoz megkérdezem van-e értelme elmenni ilyenkor mammográfiára.
most megyek, úgy látom nincs itt senki.holnap majd leszek, apa dolgozni fog.jó éjt, és jó hétvégét!!
sziasztok!
Igen szabone csatlakozhatsz, de csak akkor, ha te se akarsz egész nap gép előtt ülni. ill. megpróbálhatod, h egész nap gép előtt üld, de csak magaddal fogsz itt levelezni:):):)Mi Mirások, Bettik, Petrák, csak ritkán nézünk be ide, ellenben hasznos-jófej dolgokat írunk, csak:)
Sziasztok!
Az én pici lányom is 3 hónapos, szeretnék csatlakozni, ha lehet? (bár szerintem vannak, akikkel én már találkoztam, még ha más néven is egy másik fórumon...jól sejtem Üveggolyó? bocsánat, ha tévedek...)
sziasztok!
gratula!ügyes!
Mia is probalkozik a fordulassal,de egyenlöre nem megy utban van a keze.
a beby hordozaba en csak mostansag merem beletenni
ha nagyon muszaly,szerintem nem igazan jok ebben a korban meg.
inkabb pihenö szekbe rakom az teljessen sik.
Szia!
Én nem tapasztaltam ilyesmit! Nem tudom, mi okozhatja neked azt az érzést! :(
gipsz! :)
Az mtv-n a várandós tinikbe láttam és meg fogom csinálni a kövi babánál: a cicik és a pocak formáját gipszbe öntik. Tök jól néz ki. És kirakom a falra. Egy német csávesz nyaralójába meg farmert öntöttek gipszbe kabáttal együtt és az lógott a falon. MArha jól nézett ki. Egy borzasztóan egyszerű ötlet, de marha jó! MAjd teszek fel arról is képet!
Szia!
Szóval a só-liszt gyurma receptje:
1 dl víz, 4 púpozott ek só és liszt. MAjd annyi liszt, hogy ne legyen ragacsos a tészta,de benne maradjon a nyom. Nehéz volt megcsinálni, mert Petra folyamatosan belemarkolt még a lábujjaival is, de végül sikerült. Most szárad, aztán majd teszek fel képet a naplómba, hogy miylenek lettek, ha érdekel. Most megyek, majd benézek. Puszi
Sólisztgyurma!!micsoda ötlet!!!én meg már készülte gipszetbeszerezni, de ez jobb!
Milyen arányban kell keverni ezt?már rég voltam ovis, nem emlékszem;)
nyugszom már hordozó ügyben, nem hiszem, h túl sokat lett volna benne, meg általában szinte feküdt benne, mert benne van eleve a nyakmerevítő, az is csökkenti az ültetést benne, nem tud annyira belehuppanni.pierre cardin hordozónk van, az nem olyan ülős sztem mint pár másik.
Holnap megyek thai masszázsra, egy óra, teljes test!!!Apától kaptam még szülés után, de csak most jutok el. majd ő is kap tőlem valantinnapra, bár nem érdemli meg, mostanában nem érti, szeretethiányom van, azt hiszi minden ugyanolyan, mint Mira előtt.
Mira már fürdött, evett, nyűgösködött és most altatja magát, cumizik:)azt találtam ki, h kislámpafénynl körbesétálok vele duruzsolva a szobájában, megmutatok neki minden érdekes dolgot, ugyanabban a sorrendben minden este, mondok neki kis majmságokat mielőtt leteszem az ágyába----a rettegett ágyába;)---aztn leteszem, mondom neki, h pihengessen. Még szegény így is lekonyította a száját, de csak egy pici szomiság votl, meglököm felette az állatokat, és kiosonok.na így el szokott aludni egy idő után!!Anyának vállveregetés:)
jó éjt, holnap leszek!!!
Hát igazából én sem nagyon gondoltam bele, amíg barátnőmnek nem mondta a gyerekorvos, hogy ha jót akar magának és a gyereknek, akkor minimum4 hónapos koráig nem teszi bele a hordozóba, hogy ne sérüljön a gerince. Szóval míg a hordozóban pl.mit tudom én 30 fokban ül a gyerek, addig az autós ülésben mondjuk 65-70 fokban. Na, nekünk a második van. Szóval amiért még nem tudnak ülni és még viszonylag gyenguskák, elvileg nem tesz nekik jót a direkt ültetés. Túlzottan megterheli a gerincet. Szerintem egyébként (bár nem látok bele a mindennapjaidba) nem ültetted benne sokat! NE aggódj!
De azért próbáld kerülni kicsit. JA, és barátnőmnek hozzátette a háziorvos, hogy inkább ruháskosárba fektetve vigyék kocsival is...persze azt nem lehet, így a kocsival furikázáshoz így is-úgy is marad a bébihordó, amiben akkor sem fekszik a gyerek, viszont csak azok felelnek meg a kresz előírásoknak...szóval legyél okos! :)
JA, vasaláshoz: leszedtem a rucikat és megint elkezdtem gyűjtögetni a vasalnivaló kupacot. :) Szóval már ma megbukott a dolog. :)
Petrának csináltam só-liszt gyurmába kéz és láblenyomatot. Jövő héten szerdán leszünk 3 hónaposak!
Puszi nektek csajok, legyetek jók és vigyázzatok magatokra, meg Mira babákra!
Jó éjt, holnap tali!
További ajánlott fórumok:
- Mit evett ma 9-10 hónapos kisbabád? (Reggeli, ebéd...stb.)
- Ha tudnád, hogy beteg kisbabád születik mit tennél...?
- Hogy hívják a kisbabádat?
- Milyen ruhát adtál ma a kisbabádra/gyermekedre?
- Hány hónapos a kisbabád és mennyi időnként szopizik?
- Hány hónaposan vált biztossá, hogy milyen színű lett a kisbabád szeme?