Harmadik osztályos matematikában tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Nem értek én itt már semmit..Azért köszönöm szépen mindenkinek aki írt.:-)
Ez igaz, de kissé idegsokkos tanárunk van...kissé..:-(((És ha az én kislányom neki állna itt másképp osztani mint amit ő mond...hááááát...abban nem lenne köszöntünk.:-(((Amugy én is úgy mondanám neki hogy régen mi tanultuk.Mennyivel egyszerűbb volt....:-(
Még annyit (és ez abszolút a személyes véleményem), hogy tök mindegy, milyen módszerrel érti és tanulja meg akár az osztást, akár bármi mást, ha helyesen meg tud oldani bármilyen példát, amit elé tesznek. Nem biztos, hogy az az egyetlen járható út, amit az iskolában mutatnak a gyerekeknek.
Hát ez az....:-((((Nem értem miért kellett változtatniuk...Hogy ne értsék a gyerekek.Elmagyaráznám én neki egyszerűbben, de azzal még egy féle számolás jönne, és végképp azt se tudná ki kivel van...:-(((
Én 6 éve korrepetáltam a munkahelyemen gyerekeket, az akkori dolgokat tudom csak. Azóta gyesen vagyok, és már előre rettegek. Lányom középsős, így még csak 10-es számkörben szórakozunk az összeadás, kivonással. Már előre félek az iskolától...
Elhiszem, hogy így van, csak nem értem, hogy miért...
Még tavaly voltam egyszer az általános iskolás tanáraimnál beszélgetni, és akkor panaszkodott a matek tanárnénim, hogy teljesen máshogy kell tanítania a számolást, mert új könyvből kell tanítania, és milyen nehéz neki is átállni és elmagyarázni, mert sokkal nehezebbnek ítéli ezt az új módszert.
Van itt akinek most 3-ikos a gyermeke?
Kompetencia alapú oktatás...
Mi is úgy tanultuk, ahogy Lanvin írta...
Hátulról a szorzást tanultuk, osztást elölről.
Nem lehet, hogy a 28-at osztják, a nulla a maradék, és nem a 280-at? Aztán a 8-at osztani, és kész. Én 6 éve láttam 3-os tankönyvet, akkor így volt az osztás.
A 280 at simán ossza 4 el.Nem ezzel van a baj.A maradékossal van.
4 szer 70
5 ször 80
8 szor 60
ezeket simán szorozzák már...
Én is igy tanultam még...anno.
Ők nem vázolnak maradékkal!Nem irnak maradékot sehova.Igy kell felírniuk ahogy az előbb felvázoltam.És hangsúlyozom nem én találtam igy ki!
Ezt nem én találtam ki.Igy van a tankönyvükben!!!!!
Ez mekkora baromság... Most tanulják a három számjegyből álló számokat osztani egyjegyűvel, de a 280-at tudja fejben elosztani 4-gyel?!
No comment...
72:3 -> 7-ben a 3 megvan 2-szer, maradt az 1. Az 1 mellé lehozzuk a 2-t -> 12-ben a a 3 megvan 4-szer.
72:3=24
12
Mi anno aposztróffal jelöltük, amelyik számmal már végeztünk.
288:4=72
28
___
0
8
8
___
0
2 nem osztható 4-gyel
28 igen
8 igen
Igen, ezt próbáltam leírni nagyjából. Kezd úgy, hogy a kettő vagy a 4 a nagyobb? A 4, tehát akkor a kettőt nem lehet4-el osztani, akkor nézzük tovább. A 28 vagy a 4 a nagyobb? 28. Akkor azt már oszthatjuk. Hányszor van benne meg a 4. Stb.
Pont ezt akartam írni. Mi felnőttek már fejből rávágjuk hogy 24, de egy 9 évesnek ez még húzós:(
Ha kii tudná számolni mennyi 72:3, akkor értene mindent.Egy ekkora gyerek még nem tud igy számolni.
:-))))))))))))))))Hát ez jóóó...:-)))))))))))
De 72:3 Ezt nem tudja fejben kiszámolni!Ezért ez igy nem jó.
Na most én is belezavarodtam:DDD
Ha előröl kezdjük a 720:3-at, akkor 7ben a 3 megvan 2szer marad az 1, 2ben a három nem jó, akkor 20ban a 3 megvan 6szor, marad a kettő... Na jóóóó, komolyan nem értem, te jó ég, általános iskola 3 osztályos anyag... Mondom hogy sosem voltam jó belőle:S:S:S
Én is így tanultam és a hugom is így tanulja. Ennél egyszerűbb nincs szerintem.
Ő is össze vissza kezdték irni a betűket...mi is sorban mentünk még..ma már minden megváltozott...
Ők nem igy tanulják.
Ugy van felvázolva, hogy
288:4=_______
280:4
8:4
Ez a gondolat menetük..
De nem érti..Nem jön rá hogy melyik a legnagyobb szám amivel jelen esetben osztható a 4.
De mindegy mit irok fel neki nem jön rá...csak néz..
Huhh, az én fiam mégcsak 3 lesz, de akkor felköthetem a gatyámat. Ezek szer4int ez is változott. Mi még anno hátrafelé tanultuk. Az olvasás is más, sógornőm kislányáék a Zs betűvel kezdték az ABC-t majd a G betűvel folytatták az iskolában most elsős. Mi anno A, Á, B, C-vel kezdtük...
720:3= 0-ban a 3 az nulla 72ben a 3 az 24 tehát a vége 240. Papíron levezetve sokkal érthetőbb mint így...
További ajánlott fórumok: