Harmadik osztályos matematikában tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Ez így nem jó...
A végeredmény sem stimmel így.
Próbáld úgy ahogy az előbb írtam. Tehát a 288-at "visszafele" ossza. 288-azaz a vége a 8-as, tehát a 8ban a 4 megvan 2szer, majd 28ban a 4 megvan 7szer és így kijön a 72. Huuuh, nehéz így magyarázni, egyszerűbb lenne ha le tudnám vezetni nektek papíron:)
288:4=
Kettőben nincs meg, 28-at kell nézni, abban 7-szer van meg nincs maradék. 8-ban a 4 kétszer van meg. és itt sincs maradék. 72 az eredmény
Kinek hogy tanulja a gyermeke a 3 jegyű osztást szorzást harmadik osztályban???Tudna valaki segiteni?A kislányom egyszerűen nem érti..
Egyszerűen nem érti meg hogy hogy kell 3jegyű számot osztani, szorozni.
pl.288:4=???
És akkor én felvázolom neki hogy 280:4=70 és maradt 8. 8 ban a 8 meg megvan 1 szer.70 meg 1 =71.
Én igy magyarázom neki, de néz rám mintha kínaiul beszélnék......és teljesen el sem tudja kezdeni a számolást.Nem hülye pedig, de egyszerűen nem érti az egészet.....hogy a francba lehet ezt másképp elmagyarázni?????Hogy meg is értse?:-((((
További ajánlott fórumok:
- Melyik az az 1-ből és 0-ból álló szám, amelyik osztható 36-tal? 7.osztályos fiamnak, ez a házifeladata, és nem tudok neki segíteni benne
- 4.osztályos nyelvtan feladathoz tudnátok segíteni?
- 4. osztályos matematika - Tudja-e valaki, hogy igaz vagy nem az az állítás, hogy a vonalak pontokból állnak?
- Egy matematika egyenlet megoldásában tud valaki segíteni?
- Ebben az 5. osztályos nyelvtan feladatban tudtok segíteni?
- Akinek 7. osztályos csemetéje van, tudna- e segíteni?