Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hány éves kortól fogyózzon a gyerek? fórum

Hány éves kortól fogyózzon a gyerek? (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Hány éves kortól fogyózzon a gyerek?

2018. dec. 10. 15:32

Ugye, ugye!

Látjátok, nem kell mindig másra kenni a dolgokat és elhárítani a hibákat amiket mi követünk el, csak illene betartani alapvető szabályokat az étkezésben.

/is!/

Nem kell másra hivatkozni - genetika, UFÓk- valami felsőbb rendű ....- állandóan!

Kemény lecke, de muszáj megtanulni, betartani és betartatni.


ban - genetikában, egy felsőbbrendű lényben, UFO-ban

2018. dec. 10. 09:16

Nem kerül az sokba. Nem csak krumpli meg tészta van. Van kel, répa, káposzta, karalábé, karfiol, tök, stb... Nem húst hússal kell enni. Abból kevés is elég. Heti egy alkalommal vásárolok, főzök húsos ételt, s nem azért mert spórolok (jutna akár bélszín is naponta), hanem mert rengeteg zöldséget fogyasztunk. Jöhet főzve, sütve, nyersen minden mennyiségben. Nincs kövér családtagom. Nem genetika, mert a tágabb családban sok a kövér.

Nem mellékesen soha! nincs otthon csipsz, s egyéb ropi is ritkán. Csoki azért előfordul. ;)

2018. dec. 9. 04:55

Látjátok feleim/olvasóim az előttem szólók is ezt vallják!

Nem kell fogyókúrázni!

Még a felnőtteknek sem, de a gyerekeknek meg pláne nem!

Normális étkezés - nem első sorban pénz kérdése - és életmód/szokás váltás.

2018. dec. 8. 20:53
Normálisan táplálkozzon születésétől fogva!
2018. dec. 8. 20:48

Nem fogyókúrázni kell, hanem életmódot váltani.

Lassabb, de biztosabb fogyást eredményez hosszú távra.

2018. dec. 7. 23:18

Amit írtok/írok, azok mind-mind részigazságok!

Egyértelmű a mi, saját felelősségünk ezekben a dolgokban is, ami felett az itt leírt 1~2 perces szösszenetekben nem tudjuk - nem is akarjuk - megváltani a világot.

A lényeg az, hogy ezek a felvetések arra jók, hogy elgondolkodtassanak, hogy a körülményekhez képest mi a kicsi személyek, egyének a magunk szintjén milyen példákkal járunk elöl gyermekeink fejlődésében.

Milyen példát látnak tőlünk és azt hogy tudjuk beépíteni az Ő gondolkodásukba, tetteikbe.

Gyanítom, nehezen, vagy csak nagyon gyenge hatékonysággal.

És itt megint csak nem egyedóül az étkezési szokásainkról van szó, hanem az egész - önkéntes rabszolga - életünkről.

Ezt kellene mindenkinek magában először tisztázni és a maga kis mikro szintjén tenni érte, vagy ellene.

De ez azok emberek életében akik megszokták, hogy mindig mindent megmondanak nekik és Ők csak esetleg sunnyogva a közösségi helyeken - dohányzóban, a wc intim magányában ....- mondják el félve nézeteiket és a nyílt színen ezeket a dolgaikat nem merik felvállalni, azoktól mit várjon el az ember?

Megmondom!

Semmit!

Az első adandó alkalommal beléd fognak rúgni a főnök elött, hogy Ő kapjon majd most karácsonykor egy ezressel többet, vagy rosszabb esetben még Júdáspénzt sem kap ezért, mindösszesen elhalassza azt, hogy az év végi leépítésekkor őt küldjék el.

Mert az emmberek zöme így él.

Retteg attól, hogy a véleményét elmodja, kiálljon az igazáért, inkább megalkuszik, sunnyog.

Amíg a félelem az úr, addig az EMBER csak tetszhalott lehet egy ilyen rendszerben.

DE!

Ez is a cél.

Fogd be a pofád, ne vállald a véleményed és ne szólj bele semmibe se, csak menj dolgozni, szedd szét az idegrendszered és rettegj attól, hogy elveszted a rabszolgamunka lehetőségét és vidd tovább, örökítsd ezt a rettegést, ezt a mentalitást a családodban.

És itt - meg a hasonló oldalakon - névtelenül - Te csak hiszed, hogy névtelenül! - mert a nagytestvér figyelő szeme elől senki nem menekülhet! - vezesd le a flusztrációid, de holnap menj és ismét teljesíts a munkahelyeden, a családodban.

És ebben a nők szenvedik el a legtöbbet, mert ők vannak kitéve a legjobban a fizikai és mentális erőszaknak.

Ajjaj, de messze vezet ez a Fórum téma!

2018. dec. 7. 22:28
Először is az emberek pénztárcájába kellene többet hagyni, hogy tudjanak jobb minőségű kaját venni/enni,ne csak krumplit, tésztát.. Minőség is fontos, nem csak a mennyiség.
2018. dec. 5. 15:03

ezzel csak félig értek egyet, igenis vannak olan emberek sajnos, nem magamról beszélek, akik pl: pajzsmirigy problémával küszködnek, képtelenek lefogyni és a hízást kordában tartani. Vagy pl vannak olyan idegi alapú betegségek is, amikre olyan gyógyszereket kapnak amiktől szintén híznak.

akik a gének miatt vannak elhízva , ilyen is van,azok részben ők maguk is hibásak, részben a szülők mint írtam.

Miért van az hogy anyuka 40 kg több mint kellene?, apuka 30 több mint kellene, és a tini gyermekük már szintén 15 kg több?

Ezek egyrészt a gének, amit örököltek, másrészt, a szülő hibája, mert nem figyelt oda már kicsi korában. Ha valaki 15 évesen már csúnyán el van hízva, azt már nehéz visszafordítani, de a szülő etette nem?

A szülő formálta az étkezési szokásait, nem?

A szülő a hibás, a szülő olyan mint egy anyadisznó, a gyerek meg mint egy kiskoca.

nem egy ilyet látni, sajnos.

2018. dec. 4. 13:06

Ha egy gyereknek fogyókúrázni kell, az a szülők hibája amit a gyerek(ek) szenved(nek) el.

A genetikára hivatkozni pedig a gyenge emberek védekezése, amivel magukról akarják a - számukra is nyilvánvaló - felelősséget elhárítani, kisebbíteni.

2018. dec. 4. 08:35

Szerintem a szülők a hibásak abban hogy 10 éves gyerekek, 20 kg többletsúllyal élnek,

Rászoktatják őket a kólára a chipsre, a gyorséttermi kajákra,

Láttam sok szülőt, nem kevés túlsúllyal, ha van rajtam 30 kg súlyfelesleg és gyermekem van, arra gondolok talán ő is örökölte tőlem a hízásra való hajlamot.

Nem lehetne hogy az ilyen szülők tudatosan, neveljék a gyermeket?

Mondjuk nem kellene 5 évesen kólával tömni, meg hamburgerrel, ne tegyük tönkre a gyerek életét, csak azért mert mi túlsúlyosak vagyunk, ő ne legyen az.

Lehet tudatosan nevelni egézséges életmódra, ha így teszünk, talán nem lessz 15 éves 25 kg több mint kellen csak mondjuk 6 kg. Azért nem mindegy.

14. bibordio (válaszként erre: 10. - Szafaripók)
2018. dec. 2. 18:09
Egyetértek. Nem a táplálkozás az első rangú probléma, de fontos. Aki a reformkaját kitalálta csökkentett sómennyiséggel, azt ezen kellene "tartani" - nem lakik jól a gyerek, mert meg sem eszi, ezért pótolja mással. Másik probléma a stressz, kevés gyerek él boldog gyermekkort. Túlzott iskolai leterheltség, sok tanóra, szülői elvárások. Ilyen körülmények között a felnőtt, kialakult szervezet sem képes ideális súlyt tartani. Nekem szerencsére rossz gyermekem van, nem is "jó tanuló" - de kiegyensúlyozott.
13. unom (válaszként erre: 12. - Guruljka)
2018. nov. 28. 19:12

Miért ne túdna városon mozogni a gyerek?

A többi várost nem tudom, de nálunk van rá lehetőség,ingyenestől a drágáig. Játszóterektől a drága sportokig.

12. Guruljka (válaszként erre: 3. - 12d083b51b)
2018. nov. 28. 19:01

Az is baj, hogy a gyerek kap zsebpénzt tízóraira.

Itt falun a bolt közel van az iskolához, és a gyerek nem fog mást venni, mint amit a hangadók vesznek: chips, édesség, újabb fajta cukros vacak.

Aki megveszi a kis kakaóját a büfében, azt eleve kirekeszti a többi.

(Aki nem kap külön tízórai-pénzt, azt még inkább.)


No meg, manapság nemigen tud mozogni a városi gyerek, hacsak a szülei nem hordják valahova sportolni.

Falun még lehet mozognia. Ott még azok is ismerik, akik nem családtagok.

2018. nov. 28. 18:55
Mindenki írta a mozgást, nem?
2018. nov. 28. 18:52

Érdekes,hogy mindenki csak a táplálkozással foglalkozik.

Egy ilyen idős gyerek számára a "fogyókúra" inkább a mozgás kéne,hogy legyen. Nyilván nem szabad "rossz" kajákkal tömni (direkt nem ételnek írom),de a radikális étrendalakításon túl alapgondolatnak kellene lenni,hogy mozogjon. A napi kötelező testnevelésóra egy illúzió (nálunk évfolyamonként 3 osztály van,1 tornaterem,ki lehet matekozni,mennyi a hagyományos tesióra,főleg télen). A sportot ilyen életkorban lehet igazán elkezdeni megszerettetni,a "fogyás" mellett rengeteg pluszt ad!!

2018. nov. 28. 03:25

Akkortól mikor kövér. De inkább ne legyen kövér, egészséges ételek, abból sem egy bödönnel és mozogjon.

De hát ez nem újdonság mindenki tudja mi a recept.

2018. nov. 28. 01:31

A lányom 6 évesen 36 kg volt.3 éves koráig normál testsúlya volt, egy gramm plusz kiló nem volt rajta. 3 évesen kivették a manduláját, nagyon jó étvágya lett, és akkor kezdett el hízni. Állandóan felügyeltem, amikor tudtam, hogy mennyit eszik, de egy dolgozó család, nincs mindig a gerek mellett. Szóval így lett 36 kg az én kis szőkeségem. Nagycspoprtos volt már az óvodában, mikor márciusban orvoshoz vittem, segítséget kérve, mivel ősszel ment iskolába, nem szerettem volna, ha hátrányosan indul, szóval hogy kövér kisgyerekként kezdje az iskolát és esetleg csúfolják. Márciustól fogyókúráztattam, az óvodában is, a vezető óvónéni nagyon segítőkész volt... Ő ellenőtizte a mennyiséget, és elfogadta, hogy kenyér helyett abonettet kapott tízóraira és ha kellett uzsonnára is. Volt amikor a szénhidrátot nem tudtuk kikerülni, mert nem diétás ételt kaptak. Így ezzel a szigorítással, szeptemberre mire iskolába ment, 28 kg-ra lefogyott. Végülis 2 hónap elmúlt, mire partner volt az étkezésében. mindig megdícsértem, ha a mérleg kevesebbet mutatott. Ő nagyon boldog volt, hogy milyen csinos alakja lett. Azóta is ha nem figyelne mit eszik, elhízna biztosan. A hajlam is közre játszik, nem kell mindent a mekire fogni, egyszerűen nem kell odavinni.. Később úgy is magától oda talál. De mire az a korszak eljött, addigra felfogta, hogy neki nem hiányzik a sok szénhidráttal teli zsemle és a zsíros marhahús .

közben a mozgás is megvolt, kerékpározott sokat, és gyalogolt az oviba, és onét haza, napi 4 km-t.

2018. nov. 27. 11:20

nem kell csokira meg hamburgerre szoktatni, látni a bevásárlóközpontokba a hamburgereket két pofára tömik a 20kiló súlyfelesleggel rendelkező gyerekek,úgy zabálja azt a hamburgert mint aki még nem látott ennivalót


ja és nem kell mindenféle eloktrinakia kütyüt megvenni neki. nyáron mi gyerekként fára másztunk, és erdőkbe csavarogtunk, nem pedig a négy fal között facebookoztunk....ennyi a recept

2018. nov. 26. 14:47

Egyetlen gyerek se fogyózzon.

A Szülők felelőssége, hogy mit eszik a gyerekük.

A példamutatásnál nincs jobb módszer.

2018. nov. 22. 15:39
Nem kellene felhízlalni talán...
2018. nov. 22. 15:34

Szerintem már az elején ki kell alakítani a megfelelő táplálkozást. Én szerencsés vagyok, mert van időm-energiám főzni és sütni a családnak. Nem lettek a gyerekek rászoktatva a gyors kajákra, a péksütikre, a sok nasira, a cukros üdítőkre.....kapnak, de ritkán és mértékkel. Sokat sütök, sósat-édeset, de szerencsére nem látszik meg a család egyik tagján sem. Szeretjük a zöldségeket-gyümölcsöket, a gyerekek kedvenc levese a brokkoli krémleves (amibe olyan zöldségeket is bele tudok csempészni, amit annyira nem csípnek).

Nyárra a nagyobbik gyerekem súlya hirtelen elkezdett nőni, így neki nyáron sok natúr husi különböző fűszerezéssel, zöldsaláta volt az ebédje, így belefért a délutáni fagyizás is :-). Nem is hízott egy dekát sem, pedig elég sokat ült (sajnos) a gép előtt....de nem is szenvedett, hogy kicsit átalakítottuk az étrendjét.

De azért ott a genetika is, azt se hagyjuk figyelmen kívül!

3. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Sajtó)
2018. nov. 22. 14:38

Azon kellene inkább filózni, hogyan, miként, miket!! egyen az a gyerek, hogy ne hízzon el!

Hogy már 2-3 éves korára rászoktatjuk a rengeteg olyan kajára, amitől dagi lesz, és 5-6 éves korában elkezdjük kínozni a fogyókúrával és az egész élete erről fog szólni?

2018. nov. 22. 14:05
Az a baj, hogy szemét kajákat esznek az emberek, azok dőlnek a reklámokból is. Ettől híznak el.
2018. nov. 22. 09:35
Magyarországon minden ötödik gyerek elhízott, különösen a 6-8 éves korosztályt érinti a probléma. Az viszont kérdéses, hogy milyen korban kell vagy lehet fogyókúra fogni a túlsúlyos, esetleg elhízott kicsiket. Somogyi Krisztina, a Duna Medical Center dietetikusa elmondja, milyen jelekre figyeljünk, és mikor kérjük ki szakember véleményét.

Ugrás a teljes cikkre: Hány éves kortól fogyózzon a gyerek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook