Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal? (tudásbázis)
Nekem is hétfőn jön a gyerekorvos.
2 hetente jön. Én is bízok benne. De írva is van, hogy nem okoz kárt annyira elenyésző a mintában talált, és az se biztos hogy a hazaiakban találni.
Nos a gyógyszerészetben a lobbi hatalmas méreteket ölt! Ez nem kétség!
Ezért érdemes tényleg utánanézni dolgoknak, itthon azért elég szigorúak a szabályok sok téren.
Tavaly is túl aggódták a H1N1-t. Abba senki nem gondol bele mennyi ember hal meg minden évben a sima influenza miatt, tavaly se mondták....
Na mindegy. A lényeg hogy érdemes mindennek utámajárni.
azért én nem vagyok meggyőződve arról, hogy az tuti nem káros...
de én is kiviszem a babát :)
Én is hívtam a védőnőt. Nem tud semmit.
Felfüggesztem a csepp használatát, amíg nem derül ki több a dologról.
Kint gyönyörűen süt a nap... ott a D-vitamin, az biztosan nem káros!
:)
ezelőtt is volt pipettás?
és mit lehet csinálni a kivont olajjal? visszaveszik és ingyen kicserélik, bárhol, a használtat is?
Az én védőnőm is csak annyit tudott hogy nem lehet kapni, hiánycikk, de azt nem hogy betiltották volna. Tőlem tudta meg. Most konzultálni fog a dokikkal!
Azt mondta nem lehet baj mert 20 éve ezt kapják a kicsik, de ez nem vígasztal...
Én is hívtam a védőnőt :)
Erre mondja, hogy nem is értette, hogy sorban mondják nekik az anyukák, hogy nem lehet kapni nyáron. Nem kaptak még tájékoztatást róla.
Beszéltem a dokival ő is értetlenül nézett nem is halott róla.
Persze lehet, hogy felfújják, meg nagyobb a füstje minta a lángja, de ha csak 1 gyereknél is történik valami (ne legyen így) amit erre a dologra rá lehet húzni, akkor azért ki a felelős?
Nagy pénzek mozognak a gyógyszeriparban, megy a lobby...a kisembereknek meg tök mindegy mit adnak...nincs jól ez így :(
vagyis, nem lesz tőle baja a gyereknek.
igaz?
Sziasztok! én írtam az Ogyi-nak, és ezt a választ kaptam:
A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata a tegnapi napon kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.
A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.
Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.
A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:
Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.
Üdvözlettel:
dr. Gara Annamária
Sziasztok! én írtam az Ogyi-nak, és ezt a választ kaptam:
A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata a tegnapi napon kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.
A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.
Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.
A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:
Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.
Üdvözlettel:
dr. Gara Annamária
2 dolgot nem értek,
1.Hogyan oldódhat ki a gumiból az anyag, ha a csepp nem is érintkezik vele?
2. Írja, hogy Magyarországon nem kerültek forgalomba ELŐVIGYÁZATOSSÁGBÓL... Külföldre jó a selejt? Ha külföldre került, akkor hogyan sikerült FÉL éve itthon megvennem?
Ilyenkor most mi van? vagy csak pánik?
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Töröcsik Mari milyen beteg hallottátok?
- Tudja valaki, hogy a GYES-nek a 8 órás munka melletti megszüntetése pontosan milyen hatállyal lesz bevezetve?
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?