Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal? (tudásbázis)
Angliában, Svédországban, Norvégiában nem adják, soha nem is adták. A többi országot nem tudom. Pedig ott még a nap sem süt annyit.
Lehet van benne valami.
Igaz, ezekben az országokban (sőt egész Európában), pl. az algopyrint évtizedek óta betiltották.
Nálunk még mérgezik vele az embereket.
"Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal?
Ezen a fórumcímen többet találtok!"
Én is olvastam iwiw-en.
Az a furcsa nekem, hogy valami gumi pipettára fogják. Én direkt megnéztem, mert van még itthon nekem maradék, nincs is benne gumi. Egy műanyag szelep van az üveg szájában (ugyan olyan mint pl. az ergam csepp üvegében, vagy az a-vitaminéban), szóval nem értem az egészet.
nekem is és azt mondták a gytárban,hogy ne adjam
egy darab nem volt a gy.tárban már kivonták a forgalomból
Akkor neked még szerencséd van. Gondolom a nem pipettásat jó darabig nem lehet majd kapni.
Viszont akkor ennek pótlására sürgős megoldás kellene. Főleg ott, ahol nem maradhat ki egy napra sem a D-vitamin.
Sziasztok a mai nap folyamán megjelent 1 közösségi oldalon ez a cikk,érdekelne ti mit szoltok hozzá???
(nekem a 6635502 es van itthon).
Átugrottam a gyógyszertárba, s vittem magammal a múlt hónapban vett, kivont forgalmú Vigantolt.
Kérdeztem, hogy tudják-e, hogy kivonták?
-Igen.
Kérdeztem, hogy blokk nélkül ki tudják-e cserélni olyanra, ami nincs kivonva?
-Nem, mert csak olyanra tudnák, ha lehetne, ami szintén ki van vonva. (kihúzta az egyik fiókot, s kivett néhány doboz Vigantolt, s a gyártási száma ugyanaz volt, mint az enyémé. Naná, hisz itt vettem szeptemberben. Tehát itt Győrben még van Vigantol, csak olyan gyárt. számmal, ami a listán is van: 6633601)
Van lehetőség más gyógyszertári készítménnyel D-vitamint bejuttatni a fiam szervezetébe?
-Nem.
Tud vmi egyebet javasolni?
-Nem. Javasolja, hogy keressem fel a gyerekorvosunkat.
Nincs vmi más megoldás erre?
Talán a dokinőd tud vmi mást ajánlani, s nem ezt a cseppentős fajtát?!?
A miénknek is benne van a gyári száma,lehet,hogy külföldön vásároltam?
Ja és ha kicserélem a kupakot,akkor ami eddig belekerült,az megtisztul?
A kisfiam 15 hónapos, napi 2 cseppet kap, csontosodási problémák miatt. Megnéztem, az előző üveget, az is a betiltottak közé tartozott, és az is, amiből most reggel is adtam neki, az is pipettás. :S
Én felhívtam a gyógyszertárat, hogy mit tanácsolnak: adjam, vagy sem. Náluk az összes raktáron lévő Vigantolt kivonták, nem is tudnak adni másikat! Azt mondta, hogy inkább ne adjam, és beszéljem meg a drnővel. Nálunk egy hét kimaradás sem lehet, nyáron is adnom kellett napi 1 cseppet.
Azért valami más is kellene, amiből lesz a D vitamin:)
Megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy mi a helyzet, azt mondták, hogy csak Németországban találtak idegen anyagot a cseppekben, itthon azért vonták vissza mert az is cseppentős volt és a gumi részéből oldódott ki, most vizsgálják a hazaiakat. Gyógyszertáros szerint lehet tovább adni nyugodtan, pláne hogy valószínű hónapokig hiánycikk lesz és nincs más amivel a D-vitamint pótolhatnánk. (Én nem adok, van még valamennyi a nem cseppentpősből.)
Azért a legjobb nem adni neki. Néhány nap kihagyás nem okozhat bajt.
Addig pedig be lehet szerezni egy sima cseppentőset!
:)
Bár az aggaszt, hogy a gyerekek már jó ideje ezt kapják.
Még akkor is ha elenyésző mennyiségű a benne talált káros anyag.
Ha ez ember pici gyerekéről van szó, nincs elenyésző mennyiség!
Bakker most hallottam és a miénk gyári száma is közte van :(((((
Még hogy nem került forgalomba Magyarországon! Kösz, dehogynem!
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Töröcsik Mari milyen beteg hallottátok?
- Tudja valaki, hogy a GYES-nek a 8 órás munka melletti megszüntetése pontosan milyen hatállyal lesz bevezetve?
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?