Halava recept

A Halava hozzávalói:
10 dkg búzadara
10 dkg vaj
20 dkg cukor
4 dl víz
5 dkg dió vagy bármilyen mag


A Halava elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, és halvány barnára pirítjuk benne a búzadarát. A végén 2 percig pirítjuk benne a diót. A cukor felét karamellizáljuk, majd ráöntjük a vizet és a maradék cukrot. Eztán felforraljuk. Ha felforrt, ráöntjük a darára és addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.

Meghűlés ellen kiváló.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A halava elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook