Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » "Hajó - hanemjó" fórum

"Hajó - hanemjó" (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Hajó - hanemjó"

1 2 3 4 5 6
66. ejmi (válaszként erre: 65. - Klimpírozi)
2009. jún. 21. 20:08
:))
65. Klimpírozi (válaszként erre: 63. - Ejmi)
2009. jún. 21. 19:55
ez nagyon kedves..a Velence-Róma-Firenze sorozat szintén megélt szintúgy közös kedvenc:)
64. Klimpírozi (válaszként erre: 62. - C20c593f1c)
2009. jún. 21. 19:53

...plusz mi..

:)

63. ejmi
2009. jún. 21. 19:44

Láthatjátok kíváló cukszárunk munkahelyét, a HAJÓT a naplómban, vagy Rika 1 naplójában.

Cukrászok gyöngye, küldöm a kikötőbe az enerdzsit :))

62. c20c593f1c (válaszként erre: 60. - Setna)
2009. jún. 21. 19:32
Hány főre sütsz? Illetve mennyit kell sütnöd?
61. Klimpírozi (válaszként erre: 60. - Setna)
2009. jún. 21. 18:10
ééééés a napi szórakoztató műsor fő száma a Bajadér az operett, a torta pedig a Bajadéra..hmmm, jól hangzik, remélem kiörömködted magyar önmagad, meglapogattak a tesók, kaptál lecsót, úgyhogy jó szelet!
60. Setna
2009. jún. 21. 17:34

Hálás köszönet mindegyőtöknek! Gundel meg Esterházy holnapra van a menün, öööö... lekváros tekercset meg nem csinálok, ha nem muszáj, mert így magyar konyhafőnököm daliás alkata előbb-utóbb a múlté lesz :-) Viszont adtatok jó ötleteket bőven, megvan a programom holnapra.

Á igen, a bajadérának meg utánaszaglászom, ha lement a vacsora.

Jó pihenést a hétvége hátralevő óráira, sziasztok.

59. Klimpírozi (válaszként erre: 58. - C20c593f1c)
2009. jún. 21. 13:32

sem az Eszterházy, sem a Bajadéra nem tipikusch gulasch romantika, csak eszembe jutott, mert az előbbi kedvenc, a másik meg jól hangzik...keress rá a Googleban.. itt a Hoxán egynémely csajok buliztak, és Bajadérát csipegettek, akkor találtam meg magamnak a receptet, nagyon ott van.

Cukrászkisasszonynak ajánlom őket, hátha egyszer nekünk is süt valamit..

58. c20c593f1c (válaszként erre: 54. - Klimpírozi)
2009. jún. 21. 13:19
Én ezt mindig németnek gondoltam volna.
2009. jún. 21. 12:55

Meg a az én mindenkori kedvencem, a Szamos féle Eszterházy torta..de jól elvagyok magamban..férjem koppintom, anno Moszkvában csóró kollégisták kajájuk semmi, bolt kínálata vodka és káposzta, vasárnap előkapták a szakácskönyvet és fejben főztek, majd alaposan jóllaktak...azt hiszem kéne valami édesség nekem is, írni már tudok róla, süssek palacsintát?

Valaki elmagyarázhatná nekem -felettébb hiteles személy - a nyers tészta iránti vonzalmam káros, mire megsütném, azt alapanyagot megiszom nyersen..szóval inkább írok róla..

2009. jún. 21. 12:49
Cukrászkisasszony.. lapozgattam onlány memoárom, és megtaláltam könnyed torta kedvencem, bizonyos Bajadérát..finom lehet - elém tehetné valaki - mutatós, és elkészítésbarát, nem sütőfüggő, a másolást benéztem, de nem keresem vissza, a guglival ha barátkoznál, neked is tetszene.. népnek különösen:)
2009. jún. 21. 09:55
egy kis fáziskésében olvastam a hajónaplót és írtam sütitippet, bocs..
2009. jún. 21. 09:08
Lúdlábtorta..
2009. jún. 21. 09:07

jók vagyunk...

Dobos torta,mákos guba, aranygaluska, túrógombóc,zserbó,no hirtelen..

52. Panka-8 (válaszként erre: 51. - C20c593f1c)
2009. jún. 21. 08:55
:))
51. c20c593f1c (válaszként erre: 48. - Setna)
2009. jún. 21. 08:53
Rigó Jancsi?
50. Panka-8 (válaszként erre: 48. - Setna)
2009. jún. 21. 08:53

Szia!

Nem házi süti de magyarosan hangzik... Kecskeméti sárgabarackpuding (barackpálinkával), Tokaji borhabkrém, Rigó Jancsi, Meggyes rétes, Vargabéles, Gundel palacsinta (ámbár ezt sok embernek elég macerás elkészíteni)

49. Klimpírozi (válaszként erre: 48. - Setna)
2009. jún. 21. 08:51

almás-meggyes, túrós pite, az a zsírostésztás, tudod a nagyanyánk féle..piskótatekercs, lekvárral, baracklekvárral mákos-diós beigli..

jó szelet, és lecsót:)

48. Setna
2009. jún. 20. 23:45

Hát nem maradunk túl sokáig, de persze nem nyöszörgök (amúgy sem tudnék, teli a szám káposztás tésztával...), főleg, hogy drága anyácskám nemcsupán értékes önmagát hozta el Pestre, hanem néhány jól megtömött befőttesüveget is... paprika-meg paradicsomdarabokat látok bennük, ami már eleve reménykeltő...!

Milyen tipikus magyar házisüti létezik még?! A holnapiakat már megterveztem, de ott van még Mohács is hétfőn, muszáj valami hazait kilökni a betegeknek (vagyis inkább a személyzet magyar egyedeinek...), ha van valami jó ötletetek, nehogy eltitkoljátok, előre is köszi :-) és jó éjt.

47. ejmi (válaszként erre: 45. - Setna)
2009. jún. 20. 16:20
Remélem a másfél napba belefér a lecsóóóó :))
46. Klimpírozi (válaszként erre: 45. - Setna)
2009. jún. 20. 10:31

héé, annak örülünk, ami megadatik.. ha másfél nap, akkor tömény másfél nap, sűrített élmény, minőségre törekvő..majd lesz több is!

45. Setna
2009. jún. 19. 23:54

Megvagyok, semmi gond :-) Vagyis miket beszélek, a lecsó nincs meg, szóval hogyne lenne gond!!!

De véget is vetek a panaszáradatomnak, hisz holnap már otthon leszünk - kemény másfél napra, hát éljen.

44. Klimpírozi (válaszként erre: 43. - Ejmi)
2009. jún. 19. 22:50
nem sajnos az a gondolatom támadt, hogy a baj oka igazából : lecsó:)
43. ejmi
2009. jún. 19. 22:01

S.O.S eltünt a cukrászok gyöngye. Csak nem a rózsavizes torta ártott meg ???? :D :))Vagy süti az ajcsikat a fogadó bizottságnak ???

Hm... kár hogy nem leszek ott :(

42. Klimpírozi (válaszként erre: 41. - Setna)
2009. jún. 19. 08:12

Édesek a Kapitányok, veszélyes pasik, de Japán felé menet az óceánjárón mindig a mi asztalunknál kötött ki főnök és segédtisztjei, és mi- táncoslánykák - nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy a kapitánnyal ropjuk..

Panzió remek terv,a bakancslistába rögzítve..

vigyázz magadra, jó szelet!

41. Setna (válaszként erre: 40. - Klimpírozi)
2009. jún. 19. 00:02

Hujjjuj, mire visszaérünk a Fekete-tengeri útról, annyian fognak sorakozni a parton a jogosan kiérdemelt sütijükért, hogy a kapitányunk simán elhiszi, hogy az új betegeink azok, és már üget is kifelé a fogadásukra :-) (Ja igen, nem bedőlni a kedves mosolyának! Akkora krémes-pusztító fenevad, hogy azokon a napokon, mikor csinálok, legszívesebben eltorlaszolnám a konyhaajtót!)

Az energiát meg külön is köszi, megmentettél vele :-) Extra süti Romániából jövet! (Hacsak addigra már nem tud nélkülözni a panziód - drukkolok, hogy összejöjjön, majdnem olyan, mint egy hajó: mindenféle élőlények jönnek, akiket táplálni és gondozni kell...)

40. Klimpírozi (válaszként erre: 39. - Setna)
2009. jún. 18. 16:48
no nem azért, röppen persze az energia, érzed, már bizsereg..de a jó árat csak sütiben törleszthed..de gondolkodjunk: hogyan teszed?
39. Setna
2009. jún. 18. 16:29
Sziasztok, hát megszületett a rózsaszín, málnás-rózsaszirmos csoda, a végeredmény majd eldől hamarosan - Lajos a belenyalás-teszt alapján azt nyilatkozta, hogy finom és tényleg nem szokványos. Meglátjuk, életem szerelme mit szól hozzá, ha végre méltóztat ideérni :-) Ja de épp egy rekesz ribizli van a kezemben, mert a levél befejeztével csak elrohantam loading-olni, és itthagytam úgy, ahogy volt. De jött cucc bőven, hogy száradna le a keze, aki írta a rendelést...! Nyargalok is vissza, küldhetnétek egy kis felesleges energiát, jó árat fizetnék érte!
38. ejmi
2009. jún. 18. 14:27
Drukk megy. :)) Kéretik beszámolni az eredményről. Szívesen meg is kóstolnám.
37. Pné Veronika (válaszként erre: 34. - Setna)
2009. jún. 18. 12:30
Szia Világjáró csajszi!:-) Kíváncsi vagyok nagyon rá milyen lesz a hatás?! Én drukkolok és mindenképp jövök a fejleményeket meghallgatni... :-) akarom mondani elolvasni. :-))
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook