"Hajó - hanemjó" (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Hajó - hanemjó"
netedd, netedd kisleány, ő most ment a tapesz-ra 14-én....:)
meg a szezont ott kezdte, közben volt még a bolero-n, tranquilty-n, imagery-n...
univerzális...:D
lehet vmelyiken találkoztatok...Krisztián, 100% ungarise de nem nooooormális....:)
Peti konyhafőnök vinné magával télire...;)
ő meg próbál engem becsempészni...:D
kisasszony, maga a süleményre figyeljen különben odaég...
:)
így legyen, amen!!!!!
igenis, értettem....:)
majd tömök a gépbe egy kis sütit és ENTER!!!!!! :D
azanyjakenyerit, olyan nincs hogy kimaradjatok belőle....;)
kis disznók, mi meg itthon, onlány csöpögünk, és beérjük a monitorral????
Bettycsaj... olyan nincs, hogy talán,de,ha...olyan van, hogy igen, ott a helyem!!!!!!
a Setna klub legyen veled, meg a összes Égiek!!!!!!
Szia Setna!
Csak ámulok és bámulok a naplódat olvasva, az emberem is a Tapesz-en van....;)
:DDD
Nagyon szépen köszönöm kedves Setna:)))
Meg fogom csinálni és fotó is lesz, megígérem!!!
A Férjem (is) nagyon szereti az almáslepényt és természetesen ezzel fogok Neki kedveskedni:))
Hálás köszönet Neked és a "székely legénykéidnek" :)
További szép napot kívánok :D
Üdv: Fiti
ha jön hozzá egy vaníliasodó az osztrák monarchiában vidulunk, és ha egy különös karamell, franciának érezzük az ízeket, ugye...
Szia, hát nem tudom, hogy ez lesz-e az a bizonyos "igazi", de egyetértek veled, próba szerencse, hátha épp ez ízlik majd nektek is. Szóval a székely legénykéim almás pitéje (ők almatésztának hívják) voltaképp pofonegyszerű.
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, csipet só, fél citrom reszelt héja, fél kocka élesztő fél deci cukros tejben csak feloldva nem felfuttatva. A végén adhatunk hozzá még lisztet vagy tejet attól függően, milyennek érezzük a tésztát: könnyen gyúrható és jól nyújtható kell hogy legyen.
Töltelék: ízlés szerint 1-1,5 kg alma (na igen, de ha Józsikának sütjük, három kilóig meg se álljunk, különben azonnal rákezdi, hogy aki igaz magyar, az nem spórol az almán...)lereszelve - tetszés szerinti cukorral és kevés fahéjjal lábasba tesszük, és néhányszor átkeverve kicsit megpároljuk, ez úgy 6-7 perc.
A megpárolt alma levét nagyjából kinyomkodjuk, és a gyümölcshöz hozzákeverünk egy marék morzsát vagy édesmorzsát. A tésztát kettévesszük, az első cipót sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent mélyebb tepsibe nyújtjuk, vékonyan meghintjük morzsával, egyenletesen ráterítjük az almatölteléket, a másik cipót is kinyújtjuk, késsel vagy derelyevágóval vékony csíkokra szeljük, és berácsozzuk vele a süteményt. A rácsot elkevert tojással kenjük be, amelybe muszáj tenni egy kis cukrot és durvára darált diót is, mert egyébként az erdélyi daliák csak a szájukat fogják húzkodni :-S
Az én hajós sütőmben 180 fokon és 15% gőzzel sül 35 percet, ennek alapján ki lehet trükközni a saját otthoni sütőben való elkészítést is (nálunk itthon például közepes láng és egy edényke víz a sütő alján) Sok sikert és jó szórakozást hozzá. Hú tényleg, csinálj képet légyszi, hadd dagadjon a fiatalurak melle, hogy már mindenki székelyföldi almást süt :-)
Kedves Setna, azt a jó kis almáslepényt (persze, amikor majd időd engedi!!!) beírnád ide, vagy akár a naplódba, szépen kérlek:)))
(többfélét is kipróbáltam de egyik sem az igazi)
Köszönöm :))))
Kedves Setna, nem egyszerű a Te életed sem :)
De nagyon jó, hogy ilyen sziporkázó humorral veszed a megpróbáltatásokat:))
Setnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???
Setnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Setnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
öröm a fedélzeten..
Kedves Setna:))))
Nagyon örülök, hogy végre ismét közöttünk vagy:)))
A nyáron sétahajóztam a Dunán és szembetalálkoztam az Arosa-val, akkor is eszemben voltál, hol lehetsz?:)
Hogy vagy, mesélsz, ugye???
Üdv: Fiti
Háááh, szijjjjjjjja Setna! :))
Én is lehet nemsokára....de még nem ordítom világgá....;)
Csak nem te is asszonyom?? :))
Én is szinte minden nap lestem a naplót....;)
már-már feladtam...:D
SZIA!!!! :D
De jó, hogy visszajöttél! Hiányoztál!
Setna?Setna!Setnaaaaa???????????
További ajánlott fórumok:
- "aj" kell minden szóba /pl-baj, hajlat, , hajó stb./
- Elmennétek hajóra dolgozni? Csak wellness munkák. Tapasztalatok is érdekelnek
- Bolondok hajóján
- Hogy hívják a Grant kapitány című filmben a Duncan hajó jóképű, szőke kapitányát?
- Milyen végzettséggel lehet hajón dolgozni?
- "Hajó - hanemjó 2" avagy időutazók léteznek