Pszichológushoz fordultam segítségért, elaludt a beszélgetés során! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Néhány módszer, ami konkrét pánikolásnál segíthet:
1. Mély levegővétel orron úgy, hogy az egyik orrlyukat befogni, 3x-4x csinálni
2. mindig legyen nálad kis flakon víz és ilyenkor inni 1-1 kortyot
3. figyelemterelés: keress 3 színt, 2 illatot, 1 ízt
Ha csak az egyiket teszed meg, már segíteni szokott.
Istenem -.-
Nem mindenkin segít a diéta. De sajnos nagyon sok embernél súlyosbítja a tüneteket a tejfehérje.
Csak ugye az embert addig érdekli a saját egészsége, amíg nem kell tennie érte. Amint szóba kerül, hogy mondjuk le kell mondania egy finom ételről, már hagyja az egészet. Jó az a pánikbetegség, jó kis komfortzóna. Nehogy már megerőltessem magam, ott vannak a gyógyszerek, az kényelmesebb...
Ugyanmár! De legyen. Milyen esetben enyhíti a pánikos tüneteket
Mellé ne beszélj mert igencsak több évtizedes tapasztalatom van pánikból
Fogyasztottam naponta tejet, aztán más okból elhagytam. Pánik maradt!
Ha nem is konkrétan pánik, de mindenképp szorongás, amin ha nem leszel túl tönkre teszi az életed.
Az időnkénti befelé fordulás nem probléma a legpörgősebb, legbátrabb embereknek is szükségük van néha rá.
Viszont a szorongásod amire a képzeleteddel ráteszel még egy lapáttal...
Meg kéne találnod azt a módszert, amivel eltereled a gondolataidat. Tanulhatóak ezek a dolgok.
Előbb érts meg magad:
Aztán keress olyan videókat, amelyek segítenek a gyakorlatban!
Persze, a pszichológust ne hagy ki!
próbálj ki egy tejmentes diétát,"
El ne áruld ezt pszichiáter/pszichológusnak, mert ezzel fogják gyógyitani a pánikrohamokat. Hadd kinlódjanak csak meg a pénzükért
Írtam is hogy lehet tévesen nevezem pánikrohamnak de ezzel a szóval tudom csak leírni az érzésem. Értem hogy ez hipochondria de ez csak egy példa volt, de tudok más esetet mondani ami nem betegséggel kapcsolatos.
Inkább azt mondanám hogy paranoid vagyok és amikor vannak ezek a paranoid gondolatok amiatt tudom magam ebbe az állapotba kergetni magam amit pánikrohamnak hívok.
Ez nem pánik, hanem hipochonderség.
Megint magamról írok.
Nekem a pánik roham, semmihez sem köthető. Nem azért jön, mert történt valami, hanem csak úgy. Nagyon ritka, ha azért jön, mert történt valami.
Pl. ha valami történik egy olyan emberrel, akit kedvelek, de lehet, hogy elég, ha csak ismerem, akkor tuti, hogy lesz pánikrohamom. Ilyenkor, kb. 1-2 percem van, hogy cselekedjek, mert utána engem kell ápolni;)
Nem is tudom, hogy miért megyek rendszeresen újraélesztő tanfolyamra...
Nekem elég egy szag, nem várt tömeg vagy bármi és jön a roham. Évek óta jól le tudom kezelni a helyzetet.
És a te történetedre írva: szerintem nincs olyan ember, aki nyugodt tudna maradni, ha valami baja van. Nekem is volt olyan, hogy visszarendeltek mammográfiára, és igen, az időpontig, több orvost felkerestem, kikértem az előző leleteimet, áttanulmányoztam, stb., és mire mentem a visszarendelésre, addigra már nyugodt voltam, mert rájöttem, hogy nincs ott semmi, azaz van, de az ott volt mindig is és nem rák.
Alig van anyajegyem, és én is frászt kaptam, amikor egyszer csak lett a vállamon egy. Elmentem orvoshoz, de megnyugtatott, hogy ez nem bőrrák.
Egy kicsit én is hipochonder vagyok, de ez csak előnyömre vált eddig, mert annyi mindent olvasok ilyenekről, hogy ha valaki helyzetbe kerül, akkor nem tudnak megvezetni. Nem szeretik a dokik, hogy nem vagyok hülye, sőt! Volt már rá példa, hogy azt mondták, ha ilyen okosnak képzelem magam, akkor most hazaküldenek és keressek magamnak egy sebészt, aki megműt. Hát, így tettem;)
Igen, kb 10 évvel ezelőtt egy szakítás nagyon traumatizált.
De mint mondtam alapból szorongó, időközönként befelé forduló típus vagyok. Előtte is voltak rosszabb epizódok, de konkrétan ez a típus hogy amit én kitalálok és aminek nincs még konkrét bizonyítéka már amiatt rettegek ez innentől kezdődött, vagy innentől erősödött fel annyira hogy megmaradjanak bennem. Én ehhez tudom kötni
Szia, nekem is ezek a tüneteim voltak.
Mindenképp próbálj ki egy tejmentes diétát, legalább 1-2 hétig csináld, és nézd meg, hogy jobban leszel-e tőle, mert valószínű, hogy igen.
A tejfehérje könnyen ki tud váltani pánikrohamot, illetve fokozza a szorongást, az ADHD-s tüneteket, az alvásproblémákat és még sorolhatnám. Akkor is, ha nem vagy rá allergiás.
Csak egy példa a sok közül.
Találtam egy anyajegyet magamon, na ott végem volt. Egyből azt gondoltam hogy rákos vagyok, mehetek kemóra, biztosan meg is halok ebben hamarosan.
Nyilván hétvégén volt ez hogy ne is tudjak menni orvoshoz vele. Hiába tereltem a figyelmem, amint egy kicsit jól éreztem magam egyből jött hogy te ne nagyon mosolyogjál,mert ott van ez.
Hétfőn első dolgom volt a bőrgyógyászatot felkeresni, addig gyomorideg, nem ettem és társai. Bőrgyógyász megnyugtatott hogy amúgy rendben van de leszedethetem. Azóta 4 et szedettem így le magamról!
Tudnék mondani még ilyen példákat ami nem ilyen hipohonderes
Nem ismerem, nem is hallottam még a CBTről sem, de mindenképpen utána nézek.
Igazából nyitott vagyok már lassan bármi felé ami segíthet.
Nagyon köszönöm hogy felajánlottad a segítséget, élek vele. 🙂
Lehet én nevezem tévesen pánikrohamnak. Tehát ez nem az alap szorongás hanem amikor annyira rápörgök a dologra aminek nincs még konkrét bizonyítéka hogy fel sem tudok kelni az ágyból, megszűnik a külvilág, hányingerem van egyből fáj a gyomrom, izzadok, szapora szívverés, szédülök, és olyan mintha összeomlanék.Ez kb 1-2napig tart. Ilyenkor xanaxxal próbálom túlélni a napokat. Viszont ez konkrétan addig tart amíg valahogy utána járok, kutakodok az ellenkezője után.
Van egy könyv, a címe a ne agyald túl. Ez igazából az én helyzetemet írja le. Agyalok mert ezzel azt a látszatot keltem hogy a megoldáson dolgozom,A-Zig leforgatom magamnak az eshetőségeket,közben lehet és sokszor valószínű hogy már az A vagy a B megoldás következik be és feleslegesen aggódtam túl az egészet.
Érdekes mert nem mindig reagálok 2 ugyanolyan eseten egyformán. Egyszer legyintek rá hogy nem lesz itt semmi, máskor meg jön ez.
Nem ismerlek, nem ismerem a tudományodat de a CBT ugyanaz mint a pszichologus vagy a coach/kócs. Lelki masszás meghallgatás valami blabla, jőjjön a jövő hét kedden is
Lehet hogy a CBT-s segit, de segithet a pszichológus is csak sokat kell hozzá menni
Hipnotizőr vagy? Felléphetnél jó pénzért a vursliban :)
Hogy mik vannak! Esetemben nem aludt el, de igencsak nem vagyunk összehangolódva. Márciusban én is megyek
És meddig tartanak ezek a rohamok.
A rohamok időkorlátosak.
Nekem néhány percig szokott lenni. Szerintem te szorongó vagy és akár lehet belőle pánikroham is, de ez még nem gondolnám, hogy az.
Sokan, ha idegesek, már akkor van hasmenésük, hányingerük, stb., de ettől még nem pánikrohamuk van.
A pánikroham:
heves szívverés, légszomj, fulladásérzés, mellkasi fájdalom, remegés, zsibbadás, izzadás.
Szinte olyan, mint egy szívroham, mármint amit elképzelünk, hogy ilyen lehet.
És szerinted miról volt szó: fáradt volt, amikor nála jártál, vagy azért mímelte a szunyókálást, mert nem vett komolyan?
(Mert ha az utóbbi, akkor én a helyedben nem mennék hozzá többet. Alapvető kellene hogy legyen, hogy komolyan veszi a páciensét, aki segítségért fordul hozzá. Nem?)
A pszichológus sajnos nem is fogja megoldani neked ezt a panaszt. Nála inkább önismereti utat jarhatsz be és felismerésekre juthatsz, de nem fog tudni eszközöket adni, hacsak nem kognitív terapeuta is pl.
Keress rá esetleg Dr.Stiber Vivenre a neten, Facebookon. Nem orvos, hanem CBT konzuláns, de hátha segítenek az anyagai, gondolatai, hogy elindulj vmerre. Nagyon átlátja és megérti, átérzi ezt a problémát korábbi érintettként.
Egyebekben szívesen felajánlom, hogy engem is kereshetsz privátban, hátha tudok információval segíteni.:)
Számomra a pánikroham egy fokozatosan felerősödő, kontrollvesztett szorongásos állapot, amikor a gondolataim a legrosszabb forgatókönyvek körül forognak. Olyan dolgoktól félek, amelyeknek nincs konkrét bizonyítéka, mégis valós veszélyként élem meg őket. Hiába próbálom ellenőrzéssel vagy utánajárással megnyugtatni magam, ez inkább fenntartja a szorongást.
Ilyenkor beszűkül a figyelmem, a külvilág háttérbe szorul, és testi tünetek is jelentkeznek: hányinger, hasmenés, alvászavar, heves szívdobogás. Olyan, mintha folyamatos készenléti állapotban lennék, miközben valójában nincs valódi veszély.
Alapból szorongó típus vagyok, de amikor hirtelen testi tünetek vannak akkor hívom pánikrohamnak.
Azt gondolom, hogy ez az "elbóbiskolás" csak színjáték volt. (Azért, mert megállapította a szavaidból, hogy egy kicsit - vagy nem is kicsit :-) - eltúlzod a helyzetet.
Vagy tényleg nagyon fáradt volt, amíg beszéltél hozzá.
Ha legközelebb elbóbiskol, majd kiabálj rá hogy tűz van! :) De gondolom, hogy nem mész hozzá többet.
Mit javasolt a pánikrohamok leküzdésére?
Vicces, de azért én másra kérdeznék rá nálad.
Milyen a pánikroham testi tünet nélkül?
Honnan tudod, hogy az pánikroham?
Haha, bocsi, de elképzeltem a sztorit...
és tényleg vicces lehetett...
😁
Jó hír, hogy ingyenes.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Ti mit csinálnátok a helyemben? Voltatok már ilyen helyzetben? Szerelmes vagyok?
- 21 éves vagyok és babát szeretnék, de ebben a helyzetben bele merjünk vágni?
- Hétfőtől munka nélküli vagyok...aki szintén ilyen helyzetben van..írjon..hogyan tovább?
- Nemrég költöztem Pestre és eléggé egyedül vagyok. Van még valaki hasonló helyzetben?
- Életem legrosszabb nőnapján vagyok túl.