Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)
Hány db lehet kb az 1dkg kristály keratinban? Mennyi tincsre lehet elegendő?
nem egészen...ha ilyen egyszerű lenne....de ez ettől sokkal komolyabb dolog!!aki kicsit is ért a haj felépítéséhez az tudja h nem.A hajunkat kívülről cuticula védi mindenféle környezeti és vegyi hatásokkal szemben.A cuticula egyes pikkelyei a hajunkon ugyanabban az irányban helyezkednek el. Ebből kifolyólag válik a haj könnyen fésülhetővé.Ha a cuticula pikkelyei nem azonos irányban helyezkednek el/tehát megfordulnak a hajszálak/=nem szálirányos,na most ha a földről szedegeted össze nem fogod tudni, látni hogy most melyik fordult meg és melyik van jó irányban. ezek visszarakásánál ebben az esetben összegubancolódna a haj.Meg hát elég blama hogy szedegetem a földről meg mindenhonnan szálanként a hajakat...csak gondolj bele...:S
Aki csinálta az (Fodrász- barátnő)mondta, hogy nem tudja már felhasználni, nyugodtam dobjam ki.Ezt a hajat ő adta, próbának.
Igen barátnő, de fodrász.
:) de ha nincs itt baranyai akkor még pestig elmehetek:)
ha vannak vélemények
vagy estleg hajat hol tudnék venni amt nem kéne kidobnom 3 hónap múlva, mert rengeteg szalon hirdet hajakat de nem merek rendelni mert félek hogy úgy járok mint itt sokan, hogy dobhatom ki 2 hónap után? Ha estleg nem tudtok szalont akkor olyan oldalt ahonnan érdemes rendelni?
Sziasztok én most regisztráltam az oldalra, egy kis tanácsért:) én Pécsi vagyok 22 éves 1 éves kisfiú boldog anyukája! Amióta szültem borzasztó lett a hajam és nagyon szeretném megcsináltatni a hajhosszabítást! Csak nemtudom hogy itt baranyában van e valaki aki jól is csinálja és nem szar hajból! És persze nem 200 ezerért:) Ha esetleg van itt valakinek jó tapasztalata itt baranya megyében jó szalonról akkor légyszi írjatok mert köv héten már szép szeretnék lenni:)
Azt nem értem, hogy ami kihullott tincs, azt miért kellett kidobni?
Hiszen annak semmi baja, normálisan felkeratinozva azt még fel lehet tenni.
Barátnő csinálta hogy nem kért a munkáért pénzt??
Szia! Hát én sem fizettem munmkadíjat csak amit fogyaszthattunk kb áramot, ami kihulott tincsek, az mind a kukába végezte, így másikat kell vennem. Igen,ma mostam meg másodszor a hajat és 5 tincs távozott.Majd írok ha lesz valami változás hajügyben.
Szia._Valószinü nem a jó minőségű keratint használta ettől is lemállhat a haj,vagy hát nem sodorta ez is biztos okozza és nem "bugyogtatta"át eléggé a tincseket amikor olvastotta a keratinos hajat a sajátodhoz...és csak a felülete kívülről bevonta de belül nem járta át a hajszálakat a keratin..és ezért hullik belülről a póthaj...sajnos nekem is volt ilyen egyszer,és a drága haj amit megvettem elhullott a semmibe.amikor feltette az első mosásig nem hullott csak utána de onnantól folyamatosan..nagyon idegesítő mert kifizetsz egy csomó pénzt és nem élvezheted és még a drágha hajat sem tudod megmenteni...én leszedettem vele a 3.héten és a maradék hajat ujra rakattam.hozzáteszem ha nem a kolléganőm lett volna hanem még fizetek a munkadíjért is akkor biztos hogy kifizettettem volna vele a hajat ami kárba veszett.Nálam még az volt a baj,hogy nagyon vastagok voltak a tincsek amiket felrakott és kevés a keratin+nem járta át a keratin a tincseket...de önmagában már 1 helytelenség is elég hogy hulljon...:S Szerintem menj vissza a fodrászhoz!!és azért itt kaptál sok okos választ és nyugodtan reklamálj!!ezt neki is be kell látnia hogy valami nem ok.és csinálja meg újra ingyen persze!!de azt ajánlom mond meg neki hogy vagy a balmain-keratinnal,vagy az olcsóbb de ugyanolyan jó kristálykeratinnal csinálja!Én a kristálykeratinból 4-max5 kis bogyót olvasztok 1 tincs felrakásához.Írj ha van fejlemény kiváncsi vagyok mit tudsz intézni mert sajna attól hogy sokan írnak jo ötleteket a Te hajad még hullani fog...:S sajnálom tényleg!
Ajjajj, biztosan azért, amit itt a hozzáértők írtak. Nekem is kézzel morzsolgatta a fodrászom, nem fogóval tette fel, nekem egyetlen tincs sem jött ki, három hónap után sem.
Sziasztok! Köszi a sok hasznos választ.Van még valami.Minden nap jön ki tincs.Látom hogy hosszabb mint a többi, és zépen kitudom húni őket.Miért jönnek le a tincsek?????
Köszi a válaszokat.
Hajazok, miért fontos a lefelé csúcsosodó háromszögű tincs?
Bizony-bizony, nagyon-nagyon fontos a végek lezárása!! Ezt sokan elmulasztják. Nagyon sok hajhosszabbító munkáját látom és az a tapasztalatom, hogy a végek megfelelő lezárására csak 10-ből 5 ügyel!
És 10-ből 3 tudja, hogy a saját hajból a tincsekhez lefelé csúcsosodó háromszögeket kell leválasztani!
Szerintem ez azért van, mert nem megfelelő helyen tanulták a szakmát! Vagy csak ellesték valahonnan, persze a fontos részletek nélkül és ezért már hajhosszabbítónak tartják magukat.
Egyetértek..csak nem mertem konkrétan kinyilvánítani a véleményem,nem akartam senki munkáját kritizálni!távol áll tőlem ez!felrakásnál valóban sodorni kell sőőőt nem elég csak sodorni,hanem fel is kell úgymond polírozni a tincseket hogy a végeinél közel a fejbőrhöz véletlenül se maradjon megkeményedett keratin mert az nagyon tud szúrni irritálni.ezért is azokat el kell szépen dolgozni,meg amiatt is fontos h jol lezárjuk a végeit,hogy véletlenül se menjen közé víz vagy bármi.és mellesleg sokkal esztétikusabb is bár nem látszik mert takarja a haj de ha már valamit megcsinálunk az legyen tökéletes
milyen hajat vettél??és mennyiért??
Ha meglesz a száma, küldöm priviben! :)
Most majdnem a derekamig ér... Jócskán hátközép alatt van. :) Csak fura, mert legutóbb dupla sorokat varrattam fel 45 cm-esből, most meg szimpla sorok vannak 55 cm-esből. Szal kevesebb, meg hosszabb. Barátkozok vele. Lehet legközelebbre veszek még hajat, hogy több legyen.. :P :D
Helló! Majd rakok fel képet! A színe maradt, csak 10 centivel hosszabb lett. :)
Ha fogóval nyomta össze és nem az ujjaival sodorta, akkor az nem hajhosszabbító volt, hanem egy kókler!
(Fogót a tincsezéskor használunk, hogy ellapítsuk a keratint és a leszedéskor, hogy megtörjük a keratint. A tincsek felhelyezésekor csak az ujjainkat használjuk)
Nekem talán 1-2 napig, de csak egészen kicsit.
Nekem is viszketett felrakás után kb. 2 hétig, de utána szépen elmúlt, nekem is tövig rakták fel, és nekem henger alakú, mert a kezével sodorta.
Szia.sajnos az nem jó ha viszket annak nem szabadna már csak azért sem mert a helyesen felillesztett tincsek eleve nem érintkezhetnek a fejbőröddel!!ilyen szorosan a tövére nem illesztünk!!!rettenet kényelmetlen meg elvileg a Balmain nagykövetei úgy oktatják,h 1,5 cm-t hagyunk el a fejbőrtől....hmmm én mára miután rengeteg hajat hosszabbítottam már a 6 év alatt tudom hogy ez is hülyeség annyit nem szoktam,mert nagyon hamar lenőne,szóval a kettő között valahogy..én a kezemmel dörzsölöm ill. nyomom össze a megolvasztásnál a tincseket ezért nem laposak a tincseim,hanem kis rizsszem alakúak.így tanultam..erre nem tudok mit mondani mert lehet fogóval összenyomva is lehet...bár én magam kételkednék abban hogy úgy tökéletesen összelehet dolgozni a két hajat és magát az illesztést.nézd meg a képeimet ott láthatod hogy kell kinéznie egy illesztésnek ill.magának az elrendezésnek tincsek formájának stb.Remélem tudtam segíteni.bár ettől,hogy leírtam és elolvasod sajnos még szúrni és viszketni fog....:(:(:(
szia!!kb 2 hétig viszek után a fejed!!
Sziasztok!!
Felrakták a hajat,hőillesztéssel, de nekem viszket a fejem. Miyennek kell lenni az illesztésnek? Nekem szögletes, ahogy a fogóval összenyomta. Lehet azért viszket a fejem, mert a sarkok piszkálják??!!Ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban vagy tapasztalt már ilyet az légyszi írjon!!!!
Köszi a válaszokat.
ezt most így hosszú lenne elmondani..illetve egyszerűbb lenne megmutatni.ha szeretnéd megtanulni szívesen segítek ebben.írj privit és ott megbeszéljük.
Milyen az a duplahaj technika?
Kedvet kaptam kitanulni ezt a mesterséget, ahogy nézegettem a napokban a különböző videókat.
megnéztem a videót...huuhh elég érdekes...hmm erről is megoszlanak majd a vélemények biztos..de amúgy ezt a hajdúsítást egy hasonlo rácsos póthajjal,a sima hőillesztéses technikával is fel lehet tenni én már csináltam egy vendégemnek aki nagyon kopaszodott a fejtetőn.csak akkor nem a tincses technikát,hanem a duplahaj-felhelyezési technikát kell alkalmazni.nagyon természetes.hátránya hogy hamarabb kell visszahelyezni,mint amúgy a tincseket.
A csomózás nem roncsolja a hajat.
Barátnőmnek csomózással van fent haja, még soha nem volt semmilyen károsodása a négy év alatt.
A bellargo szerintem egy nagyon érdekes és kíméletes technika, még erősen kopaszodó nőknek is kiváló frizurát tudnak varázsolni, ami azért nem utolsó szempont.
Itt megnézhettek egy videót róla:
[link]
uuuuhhh az igen....mondom én nem ismerem ezt a technikát csak ennyit hallottam róla amit írtam is..köszi az infót:)
További ajánlott fórumok: