Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagymás csirkemáj (ahogy én készítem) recept

Hagymás csirkemáj (ahogy én készítem) recept


Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hagymás csirkemáj (ahogy én készítem) hozzávalói:
2 személyre:
2 evőkanálnyi kukorica olaj
0,5 kg csirkemáj
2 nagy fej vöröshagyma
kávéskanálnyi örölt fekete bors,kevés só.


Hagymás csirkemáj (ahogy én készítem)

A Hagymás csirkemáj (ahogy én készítem) elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk,négybe vágjuk,majd csíkokra és serpenyőben éppen hogy csak fél percig pirítjuk kis lángon a kukorica olajban.
Hozzá adjuk a csíkokra vágott csirkemájat, össze keverjük és azonnal lefedjük.5 percig kicsi lángon pároljuk (néha meg keverve,majd utána vissza lefedjük)
Keveréskor kettévágunk egy darabka májat és megnézzük a közepét, hogyha már nem rózsaszín,akkor rá szórjuk az örölt borsot,megkeverjük és még pár másodpercig a tűzön hagyjuk,majd vissza lefedjük és elzárjuk alatta a gázt.


Az elkészült ételt lefedve hagyjuk tálalásig,hogy ne szökjön el a fekete bors aromája.
Csak miután tányérra szedjük utána sózzuk meg,mert így puha marad a máj.
Friss kenyérrel és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat !


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 11. 20:56
A hagymás csirkemáj (ahogy én készítem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook