Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Eredeti Görög Souvlaki! recept

Eredeti Görög Souvlaki! recept

Az Eredeti Görög Souvlaki! hozzávalói:
2 személyre:

40 dkg Báránycomb
1/2 citrom leve
60 ml oliva olaj
1 evőkanálnyi oregano
1 teáskanálnyi rozmaring (egész)
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöld pritamin paprika
ízlés szerint só, bors
4 db fapálcika ::

Nem vagyok híve az előre legyártott görög fűszerkeverékeknek, mert lehet, hogy tartalmaz olyat összetevőt is ami nem kell hozzá, és csak ront a minőségen.


Az Eredeti Görög Souvlaki! elkészítési módja:
A húst 2 cm kockára vágjuk, majd beletesszük egy tálba. Hozzáöntjük az olajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, oreganot és a rozmaringot, majd állni hagyjuk legalább 4 órán át a hűtőben.
Pácolási idő lejárta után, a vöröshagymát és a zöld pritaminpaprikát nagy kockákra vágjuk, és az összetevőket egymást felváltva pálcikákra szúrjuk: hús, hagyma, paprika. Sütés elött közvetlen sózzuk borsozzuk. Fa-szén parázs fölött mind a négy oldalát 3-3 percig sütjük.
Kenyérrel vagy sültkrumplival tálaljuk.


Nem érdemes a bárányhúst felváltani más húsokkal. Nagyon sok magyar recept oldalt olvastam erről a görög ételről, de egyik sem volt egyforma. Egyik ilyen húst a másik olyan húst ír. NEM! Nem váltható fel semmilyen más hússal ez az étel, különben semmi köze nem lesz az eredeti ízekhez.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2011. ápr. 20. 14:12
Az eredeti görög souvlaki! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook