Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával recept

Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával hozzávalói:
2 kg. kukoricaliszt,
30 dkg. juhtúró,
25 dkg. füstölt húsos szalonna,,
3 fej vöröshagyma
(vagy lila hagyma karikázva, nyersen)
l evőkanálnyi só,


A Göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával elkészítési módja:
Felteszünk kg. l,2 liter vizet főni, amibe egy evőkanálnyi sót szórunk. Ha forr állandó kevergetés közben belepergetjük a kukoricalisztet , amit közepesen keményre főzünk. Ha kész meghűtjük és egy tiszta kendőre borítjuk és kb. 1 vagy l,5 centiméteres vastagságúra nyújtjuk, rendezzük.A fellazított juhtúrót a tetejére morzsoljuk, amit meghintünk a kakastaréjra vágott és ropogósra kisütött házi szalonna zsírjával majd az egészet mint a rétest felgöngyöljük.
Kiegészítésként a maradék zsíron átpirított vöröshagyma karikákkal és a kisütött szalonnával kínáljuk. ( Ha szeretik nyers lila hagyma karikákkal is tálalható )


Jól elkevert hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. febr. 10. 11:47
A göngyölt puliszka juhtúróval, szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook