Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves pirítóssal recept

Hagymaleves pirítóssal recept

Elkészítési idő 30 perc

A Hagymaleves pirítóssal hozzávalói:
4 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 l erőleves (kockából is jó)
1 dl tejszín
1 ek liszt

bors
a pirított kenyérhez: 1 gerezd fokhagyma
1 kiseb bagett
3 dkg reszelt parmezán vagy más reszelt sajt


A Hagymaleves pirítóssal elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat és az olívaolajat fazékban megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és puhára dinszteljük. (Vigyázzunk, ne kapjon oda!) Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és felöntjük erőlevessel. Sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 25 percig főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt, és összefőzzük. (Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, akkor a tejszínbe belekeverhetünk egy evőkanálnyi lisztet vagy egy kevés ételkeményítőt is). Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kenyereket két cm vastag szeletekre vágjuk, és a sütőben kb 5 perc alatt ropogósra pirítjuk. Ha van kedvünk, bedörzsöljük fokhagymával, rászórunk egy kevés parmezánt vagy más reszelt sajtot, és még egy-két percig visszatoljuk a sütőbe.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves pirítóssal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook