Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykarolád spárgával recept

Pulykarolád spárgával recept

A Pulykarolád spárgával hozzávalói:
50 dkg zöld spárga
50 dkg pulykamellfilé
6 dkg zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
4 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
2-2- dl tejszín és húsleves (ha nincs főzött, akkor leveskockából)
fél citrom leve
őrölt bors, só


A Pulykarolád spárgával elkészítési módja:
A megtisztított egész spárgákat forrásban lévő sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, a fejüket levágjuk és félretesszük. A törzsüket karikákra vágjuk, összekeverjük a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal és a finomra vágott petrezselyem felével. A pulykamellet hosszában bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, lelapítjuk, a közepére tesszük a spárgás tölteléket, majd összehajtjuk és hústűvel megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk a vajat és az olajat, beletesszük a pulykaroládot. Sóval, borssal meghintjük, és körben átpirítjuk. Kivajazott tepsibe tesszük, 1 dl húsleveset öntünk rá, lefedjük és közepesen meleg sütőben puhára sütjük. Ha a leve elpárolog, pótoljuk. Amikor a hú puha, kiszedjük a tepsiből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a maradék húslevest, a bort, a tejszínt és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a fél citrom levét, a spárgafejeket és 5 percig pároljuk. A pulykahúst felszeleteljük, tányérokra rakjuk, köré rendezzük a spárgafejeket, meglocsoljuk a mártással és a maradék petrezselyemmel díszítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykarolád spárgával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook