Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) recept

Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) recept

Az Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) hozzávalói:
1 kg sertéscomb
fél kg sertészsír

5 gerezd fokhagyma (vagy több)
1-2 db tv paprika
víz
bors


Az Anyu-féle fokhagymás sülthús (és sülthús zsír) elkészítési módja:
A megmosott húst besózzuk és vékony cikkekre vágott fokhagymával megtűzdeljük körbe-körbe.
A zsír kb egy negyed részét felforrósítjuk és beletesszük a húst, gyorsan körbe sütögetjük, hogy kérge legyen.
Közben a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
Ha a húsnak minden oldala barnás, felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a többi zsírt, és megszórjuk a paprikával.
Fedő alatt pároljuk.
A vizet mindig pótoljuk, ha elfőne. A húst néha megforgatjuk.
Ha puha a hús és elfőtt a víz, kicsit rásütünk és egy pici vízzel felöntjük és ismét elpárologtatjuk róla. Ekkor besűrűsödik a szaft, szép barnás lesz, az utolsó fázisban megszórjuk egy kis borssal.


Lehet egyben is hagyni a húst, lehet félbe vágni stb. (ha szeletekre vágom, akkor könnyebben kiszárad)

Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2011. jan. 19. 15:53

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook