Ha valaki nem eszik húst attól fogy? (tudásbázis)
A vércsoport szerinti étrendet alkalmazom.
Ez szerint az "A" vércsoportúak rosszul emésztik a húst és zsírként tárolják. (kevés a gyomorsavuk)
Az "A" vércsoportúak híznak a hústól. Lassítja az anyagcserét.
A "0" vércsoportúak igazi húsevők, náluk energiát szolgáltat, elégetik.
"B" vércsoport, hatékonyan dolgozzák fel a számukra ajánlott húsokat.(csirke nem ajánlott)
"AB" vörös húsok, csirke nem ajánlottak, elősegítik a hízást.
Halak, nyúl, pulyka stb.jók.
Dióhéjban ennyi az én ismereteimből.
Nálunk bevált.
Aki úgy gondolja hogy jó, ki is próbálhatja.
Akinek nem tetszik, az meg ne is törődjön vele! :))
Én csak válaszolok, magyarázok! :)
Nem mondtam egy szóval sem hogy: "NE EGYÉL HÚST!!"
Csak leírom hogy mit érdemes tenni, ha valaki ezt az utat válaszja...
Ez a te döntésed, a te belefektetett energiád.
Ha valaki egyetért veled, és változtatni akar, ott lesz rá a lehetőség, gondolom fordulhat hozzád.
De ne legyen számodra evidens, hogy mindenki így akar élni. Sokan nem.
(A mostani kérdésre mindenesetre nem válasz, de ne menjünk ebbe bele.)
Sokkal több érték van a zöldség-gyümölcsökben mint egy darab húsban.
Hogy miket lehet enni egy kezdőnek??
Bármit ami nem hús. Emellett az egyéb szenvedélybetegségeket is jobb ha elhagyja.
Ki lehet egészíteni gabonákkal ami tápláló, folyadékkal, magvakkal, szénhidrátot is lehet bevinni, de nem egy egész dobos tortát.
A testünk mindig jelez hogy mennyi az annyi, de mi inkább az elménkre hallgatunk...("de jó lenne egy kis süti, bár szétpukkadok...")
Azért kívánod mert még nem tudod akaratilag befolyásolni az ösztöneidet. Ezen kívül, el kell érni egy tisztasági szintet, amikor már az ember tudja milyen amikor húst eszik. Tudatosul benne hogy egy élettelen, rothadó hullát eszik. Nem tudok finomabban fogalmazni.
Én fogalakozok ezzel a témával, ne menjünk bele.
Életmódváltás kell hozzá. Ez hosszas munka, de tartós eredményeket lehet vele elérni.
Ne haragudj meg érte, de nem értek veled egyet. Nagyon sokan döntenek a vegetáriánus életmód mellett, de ez nem jelenti, hogy mindenképpen mindannyiunknak azzá kell válnunk(pár hétig volt, hogy nem ettem húst, de pár hét után kívántam, és ezen van a hangsúly, hogy ösztönösen akarom enni). Főleg, hogy a kérdés nem erre vonatkozott, hanem a fogyásra.
És ha valaki browniet eszik hús helyett, hidd el, attól nem fog fogyni.
Itt nem (szeml)életmódváltásról van szó, hanem egy eléggé furcsa és értelmetlen diétaötletről.
Bocsánat hogy ezt mondom, de kortól is függ hogy az ember mióta nem eszik/vagy eszik húst.
Ezen felül, mennyire vannak lerakódva benne a méreganyagok, és hogy mit tesz azért hogy alaposan kijöjjön belőle.
Viszont soha nem késő...szerintem...
A vegetáriánusok természetes növényi fehérjét visznek be a szervezetükbe hüvelyesek által (pl. bab, borsó, lencse...)
Szóval nincs probléma, ha elhagyjuk a húst.
Ha elhagyod a húst, akkor kb. 5-10 kiló lemegy rólad! A fehérje rothadást idéz elő a szervezetben, ami által mérgeződik a test. Ráadásul rengeteg húgysav kerül a szervezetbe.
A zsír pedig egyfajta védelmi szerepet tölt be, hogy a méreganyagok (savak) ne juthassanak el a létfontosságú szervekhez. Úgymond megköti őket.
Tehát ha kiüríted a méreganyagokat a szervezetből (pl. húselhagyás, zöldség-gyümölcs kúra, böjt, stb...) akkor a zsírra sem lesz szükség, szépen lebomlik.
Látványos javulás akkor érhető el, ha teljes mértékben megváltoztatjuk az életmódunkat.
nem, egyáltalán nem fog fogyni tőle.
Inkább húst egyél mint bármilyen köretet, kivéve a zöldségek.
nem sajnos, nem fogynál
inkább a fehér és finomított dolgokat hagyd el, és akkor már fogsz fogyni
na meg mozogni kell jó sokat
Sikeresen csak fehérjediétától fogytam még:)
Inkább a szénhidráttal szokott baj lenni.
fogyhat, de fehérjére szükség van a szervezetnek...
akkor pótolni kell növényi fehérjékkel...
Szia!
Én annó 4 évig nem ettem húst,(halat igen),de nem fogytam.Mondjuk én gebe vagyok,nem azért nem ettem,de egy dekát nem fogytam emiatt
Nekem pont van egy ilyen fórumom. :) Nézz körül ott is.
Az én szervezetem jól kiméregtelenedett mindenesetre, amikor kb. két hónapra elhagytam a húst. :) Megérte, azóta sikerült is fogyni, igaz más okból. Előtte meg hiába tornáztam ezerrel, diétáztam stb. nem igazán mentek le a kilók.
További ajánlott fórumok:
- Két és fél éves lányom SEMMILYEN húst ne eszik meg. Régebben szerette. Erőltessem, vagy hagyjam rá?!
- 7, 5 éves kisfiam nem eszik húst. Mit tegyek?
- Ha intenzíven gyalogolok futópadon attól is lehet fogyni?
- Ha vacsorára csak főzeléket eszik valaki (teljeskiörlésű liszttel habarva, attól lehetne fogyni?
- Ha huzamosabb ideig csak salátát eszek, attól beindulhat a fogyás?
- Mit eszik az aki 1200 kalóriával fogyózik?