Ha valaki ezt meg meri sütni vagy ismeri jelentkezzen! (beszélgetés)
Szia, én is bólyi túrós lepény néven ismertem.
Régen sütöttem, kb. egy éve szinte semmit. Család a nagymamánál megtömheti magát :)
Én is sütöttem már ilyet, de szerintem nagyon "nehéz, sűrű" lett. Senki nem mondta, hogy ujrázzak, egyszer elég vol.
Az tény , hogy egyszerű összerakni.
Szia!Nagy sütős vagyok én is. Én már többször is sütöttem ilyet. Bólyi túrós ill. lusta asszony rétese néven ismerem. Hozzávalók:
25 dkg réteslisz 22dkg porcukor 1 sütőpor 1 csipet só
ezeket összekavarom 5dkg margarinnal kikenek egy kissebb mérető tepsit a lisztes keverék felét beleszórom.
Rámorzsolok 50 dkg túrót ,megszórom mazsolával,vancukorral,reszelt citromhéjjal.
A megmaradt lisztes keverékkel meghintem.
2 tojást elkeverek 3 dl tejjel ezt ráöntöm végül 5dkg margarint rádarabolok.
180 fokos előmelegített sütőbe teszem kb 20 percig sütöm. Jó étvágyat!
Ez a lusta asszony rétes!Nagyon szeretjük.
Ne félj kipróbálni.
Hasonlót sütöttem,először furcsának találtam,de jól sikerült!
20dkg margarin,20dkgliszt,50dkg túró,fél sütőpor,15dkg cukor,2 vaniliás cukor,3 tojás,1 citromhéja,1tejföl,4dl tej.
A lisztet a sütőporral,cukorral a margarinnal jól összedolgozzuk.Kettéválasztjuk,felét kikent tepsibe fektetjük.A túrót összekeverjük a vaniliás cukorral,citromhéjjal,a levével,és 1 tojás sárgájával.Ezt rákenjük a tésztára,majd befedjük a tészta másik felével.Majd olvasztott margarint locsolunk rá.Ezután 2 tojás sárgáját,vaniliás cukrot,4 dl tejet összekeverünk a felvert tojásfehérjékkel és a tészta tetejére öntjük.Közepes tűznél kb.50 percig sütjük.Rezgős rétes a neve.
Hogy hajszálpontosan ezt-e, azt nem tudom, de kolléganőim emlegettek egy ilyen szárazon beleszórós sütit, és szerintük is nagyon jó és finom.
Most rákerestem, jól emlékeztem, ez a Lusta asszony túrósa néven fut. Találtam hozzá egy másik hasonlót, az arányokban különbözik. Mivel nem tehetek be más honlap címét, a googlet javasolnám, írd be a süti nevét és nézelődj!:)
Lusta asszony Túrós sütije recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
* 1 bögre rétesliszt
* 1 bögre cukor
* 1 csomag sütőpor
* a forma kikenéséhez vaj
* 1/2 kg túró
* 3-4 evőkanál baracklekvár
* 1 maréknyi mazsola
* 2 dl tej
* 3 tojás
* kevés vaj a sütemény tetejére
Elkészítés:
A Lusta túrós összeállítása talán még 5 perc sem volt. Fogtam egy tálat, és összekevertem benne 1 bögre réteslisztet, 1 bögre cukrot és 1 csomag sütőport. Egy kerek, kerámia sütőformát kikentem vajjal, majd az előbbi keverékből beleszórtam 1 bögrényivel. Rámorzsoltam 1/2 kg túrót, néhány kanál baracklekvárt és megszórtam egy marék mazsolával, végül pedig a maradék lisztes-cukros keverékkel. Egy edényben összekevertem 2 dl tejet és 3 tojást, majd a sütemény tetejére öntöttem (vigyázva, hogy mindenhol ellepje), majd néhány vajdarabot szórtam az egészre és arany barnára sütöttem.
Tanácsok:
Nem lehet elrontani,nagyon könnyű és finom.
Elkészítési idő: 30 perc
A receptet beküldte: pingumaci
Hintett rétes a neve!
Én nagyon sokszor sütöttem már,az egyik kedvencünk!Mi vele a baj???
Én már csináltam, de nem tudom, hogy a mennyiségek ugyanezek-e.
Most nincs időm megnézni, de majd visszanézek, ha megkerestem. Egyébként nekem "lusta pite" néven szerepelt és finom lett.
A lényeg az volt, hogy jó vastagon legyen bekenve a tepsi, és egyenletes legyen rajta a tejes tojás. :-) Először nekem is bizarr volt, de a végén jó lett.:-)
évekkel ezelőtt én próbáltam, nekem nem nyert
de sokaktól hallottam már, hogy jól sikerült
A világ legegyszerűbb túrós sütije
Találtam egy receptet; nagyon bizarr...
Ismeri valaki vagy meg meritek csinálni?
Nagy sütős vagyok,de ezt nem tudom elképzelni!?
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, fél kg sovány túró, 10 dkg vaj, fél liter tej, 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
Kivajazunk egy közepes méretű tepsit. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A liszt felét egyenletesen beleszórjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal összekevert túrót. A tetejére egyenletesen rászórjuk a cukrot és a liszt másik felét. A vajat nagyon vékony szeletekre vágjuk és egyenletesen beborítjuk vele a tetejét. A fél liter tejet összekeverjük a 2 felvert tojással, és az egésznek a tetejére öntjük, úgy, hogy mindenütt beborítsa.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga színű lesz. Ha kihűlt kockákra vágjuk, tálra rendezzük, és kevés vaníliás porcukorral megszórjuk.
Tipp és trükk: A lényeg az egyenletes elosztáson van! Ne aggódjanak, ha a liszt helyenként "átüt" a tejen! Sütés közben eloszlik, s igen finom sütit kapunk.
További ajánlott fórumok:
- Aki ismeri a strongmind2-t segítene, nem enged be az oldal, miért?
- Ki ismeri Dr. Szabó István nőgyógyászt a II. női Klinikán?
- Ikrek férfi, ismeri valaki?tulajdonságai?
- Ki ismeri Tatarek Rezső edzéseit?
- Ki ismeri a Weight Watchers "diétát"? Tapasztalatok?
- Aki ismeri a bugaci káposztasaláta receptjét kérem jelentkezzen.