Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha valaki ezt meg meri sütni vagy ismeri jelentkezzen! fórum

Ha valaki ezt meg meri sütni vagy ismeri jelentkezzen! (beszélgetés)

1 2
2009. júl. 26. 13:01
Barátnőm anyukája szokott ilyet sütni:D Helga néni mindig mondja, h nagyon egyszerű, én szeretem is:) Próbáld csak ki;)
28. 00346cf747 (válaszként erre: 26. - Panna1979)
2009. júl. 26. 13:00

Szia, én is bólyi túrós lepény néven ismertem.

Régen sütöttem, kb. egy éve szinte semmit. Család a nagymamánál megtömheti magát :)

2009. júl. 26. 12:58

Én is sütöttem már ilyet, de szerintem nagyon "nehéz, sűrű" lett. Senki nem mondta, hogy ujrázzak, egyszer elég vol.

Az tény , hogy egyszerű összerakni.

26. panna1979 (válaszként erre: 4. - Potyek)
2009. júl. 26. 12:57

Szia!Nagy sütős vagyok én is. Én már többször is sütöttem ilyet. Bólyi túrós ill. lusta asszony rétese néven ismerem. Hozzávalók:

25 dkg réteslisz 22dkg porcukor 1 sütőpor 1 csipet só

ezeket összekavarom 5dkg margarinnal kikenek egy kissebb mérető tepsit a lisztes keverék felét beleszórom.

Rámorzsolok 50 dkg túrót ,megszórom mazsolával,vancukorral,reszelt citromhéjjal.

A megmaradt lisztes keverékkel meghintem.

2 tojást elkeverek 3 dl tejjel ezt ráöntöm végül 5dkg margarint rádarabolok.

180 fokos előmelegített sütőbe teszem kb 20 percig sütöm. Jó étvágyat!

2009. júl. 26. 12:55
Pluszba én még a túróra szilvalekvár "darabokat" is teszek bele,így még finomabb!
2009. júl. 26. 12:55
Hű, mennyien írtunk majdnem egyszerre.... :D
2009. júl. 26. 12:54
Én sokszor sütöm, nagyon finom, de más az összetétel: 25 dk rétesliszt, 25 dk porcukor, 2.5 dl tej és fél kiló túró. Hidd el, hogy tészta lesz belől, de süsd addig, míg a teteje rozsdásodik.

Ez a lusta asszony rétes!Nagyon szeretjük.

Ne félj kipróbálni.

Nekem sajnos nem sikerült túl jól...nem ízlett a családnak,mert csomós maradt benne a liszt,hiába volt egyenletes a tej és margarin elosztása.Én inkább túrós pitét sütök,az mindig oké.
2009. júl. 26. 12:53

Hasonlót sütöttem,először furcsának találtam,de jól sikerült!

20dkg margarin,20dkgliszt,50dkg túró,fél sütőpor,15dkg cukor,2 vaniliás cukor,3 tojás,1 citromhéja,1tejföl,4dl tej.

A lisztet a sütőporral,cukorral a margarinnal jól összedolgozzuk.Kettéválasztjuk,felét kikent tepsibe fektetjük.A túrót összekeverjük a vaniliás cukorral,citromhéjjal,a levével,és 1 tojás sárgájával.Ezt rákenjük a tésztára,majd befedjük a tészta másik felével.Majd olvasztott margarint locsolunk rá.Ezután 2 tojás sárgáját,vaniliás cukrot,4 dl tejet összekeverünk a felvert tojásfehérjékkel és a tészta tetejére öntjük.Közepes tűznél kb.50 percig sütjük.Rezgős rétes a neve.

Én már sütöttem ilyen "szórós" sütit,és isteni finom!!Csak az én receptem így szól:1-bögre liszt,1-bögre cukor,fél csomag sütőpor.Ezeket összekeverem egy tálba.Tepsit kivajazom,megszórom buzadarával.Beleöntöm a fele keveréket,70dkg túrót,1-üveg meggybefőttet(leve nélkül) és rászórom a keverék másik felét is.Utána 3dl tejet és 6-tojást habosra keverek,ráöntöm a tetejére,szeletelek rá vajat,megszurkálom és sütöm!!Nagyon finom!Bátran próbáljátok ki!

Hogy hajszálpontosan ezt-e, azt nem tudom, de kolléganőim emlegettek egy ilyen szárazon beleszórós sütit, és szerintük is nagyon jó és finom.

Most rákerestem, jól emlékeztem, ez a Lusta asszony túrósa néven fut. Találtam hozzá egy másik hasonlót, az arányokban különbözik. Mivel nem tehetek be más honlap címét, a googlet javasolnám, írd be a süti nevét és nézelődj!:)

Lusta asszony Túrós sütije recept

Kategória:

Sütemények, édességek

Hozzávalók:

* 1 bögre rétesliszt

* 1 bögre cukor

* 1 csomag sütőpor

* a forma kikenéséhez vaj

* 1/2 kg túró

* 3-4 evőkanál baracklekvár

* 1 maréknyi mazsola

* 2 dl tej

* 3 tojás

* kevés vaj a sütemény tetejére

Elkészítés:

A Lusta túrós összeállítása talán még 5 perc sem volt. Fogtam egy tálat, és összekevertem benne 1 bögre réteslisztet, 1 bögre cukrot és 1 csomag sütőport. Egy kerek, kerámia sütőformát kikentem vajjal, majd az előbbi keverékből beleszórtam 1 bögrényivel. Rámorzsoltam 1/2 kg túrót, néhány kanál baracklekvárt és megszórtam egy marék mazsolával, végül pedig a maradék lisztes-cukros keverékkel. Egy edényben összekevertem 2 dl tejet és 3 tojást, majd a sütemény tetejére öntöttem (vigyázva, hogy mindenhol ellepje), majd néhány vajdarabot szórtam az egészre és arany barnára sütöttem.

Tanácsok:

Nem lehet elrontani,nagyon könnyű és finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: pingumaci

17. guti73
Én is ismerem ezt a receptet.Lusta asszony rétese néven híresült el a családban.Már nagyon sokszor csináltam.Mi nagyon szeretjük!
16. cilus
2009. júl. 26. 12:52
Mi a baj a receptel??én már számtalanszor sütöttem ezt...szórós túrós a neve

Hintett rétes a neve!

Én nagyon sokszor sütöttem már,az egyik kedvencünk!Mi vele a baj???

Régebben mi is csináltunk ilyet (lánykoromban a szülői házban) nagyon finom:) Mondhatni isteni. Én "lusta gazdasszony" sütiként ismerem.
13. Pné Veronika (válaszként erre: 4. - Potyek)
2009. júl. 26. 12:48

Én már csináltam, de nem tudom, hogy a mennyiségek ugyanezek-e.

Most nincs időm megnézni, de majd visszanézek, ha megkerestem. Egyébként nekem "lusta pite" néven szerepelt és finom lett.

A lényeg az volt, hogy jó vastagon legyen bekenve a tepsi, és egyenletes legyen rajta a tejes tojás. :-) Először nekem is bizarr volt, de a végén jó lett.:-)

Én már többször is sütöttem ilyet. Nagyon finom lett és tök egyszerű. Az aljára nem szabad túl sok lisztet szórni,mert lisztes és kemény lesz :)
11. etke71
jaj hát ez a lusta rétes! ISTENI!!!! mindenkinek ajánlom! nagyon egyszerű és nagyon fincsi, anyukám szokta sütni, de ő még egy nagy doboz tejfölt is "rászór" a tetejére.
2009. júl. 26. 12:47
Én simán megsütném... Szerintem vaníliás- túrós íze lesz... Ha lenne itthon túró meg is csinálnám:)
9. c95c921ae7 (válaszként erre: 4. - Potyek)
2009. júl. 26. 12:46
Anyum csinált vmi ilyesmit múltko, azt is csak a tepsibe kellett pakolgatni. Jó lett.:-)
2009. júl. 26. 12:46
A mamám már sütött ilyet és nagyon finom volt.
7. 'szti (válaszként erre: 4. - Potyek)
2009. júl. 26. 12:40

évekkel ezelőtt én próbáltam, nekem nem nyert

de sokaktól hallottam már, hogy jól sikerült

2009. júl. 26. 12:39
Én is olvastam már hasonló," beleszórós" recepteket, de még én se próbáltam ki, pedig én is szeretek sütni.Kíváncsi lennék én is valaki tapaszatlatára.
2009. júl. 26. 12:37
Hát ez az, mit?!

A világ legegyszerűbb túrós sütije

Találtam egy receptet; nagyon bizarr...

Ismeri valaki vagy meg meritek csinálni?

Nagy sütős vagyok,de ezt nem tudom elképzelni!?

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, fél kg sovány túró, 10 dkg vaj, fél liter tej, 2 egész tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítés:

Kivajazunk egy közepes méretű tepsit. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A liszt felét egyenletesen beleszórjuk, majd egyenletesen elosztjuk rajta a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal összekevert túrót. A tetejére egyenletesen rászórjuk a cukrot és a liszt másik felét. A vajat nagyon vékony szeletekre vágjuk és egyenletesen beborítjuk vele a tetejét. A fél liter tejet összekeverjük a 2 felvert tojással, és az egésznek a tetejére öntjük, úgy, hogy mindenütt beborítsa.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga színű lesz. Ha kihűlt kockákra vágjuk, tálra rendezzük, és kevés vaníliás porcukorral megszórjuk.

Tipp és trükk: A lényeg az egyenletes elosztáson van! Ne aggódjanak, ha a liszt helyenként "átüt" a tejen! Sütés közben eloszlik, s igen finom sütit kapunk.

???
2009. júl. 26. 12:36
De mit?
2009. júl. 26. 12:36
Ha valaki ezt meg meri sütni vagy ismeri jelentkezzen!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook