Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? (tudásbázis)
15. 5236d12e25 (válaszként erre: 12. - Málnafagyi)
2014. jún. 23. 11:41
Lehet nem öblitetted ki rendesen mosogatásnál a serpenyőt.
14. 5236d12e25 (válaszként erre: 1. - Málnafagyi)
2014. jún. 23. 11:40
Ha sült krumplit sütők mellé bármi rántottat vagy panírosat akkor rögtön utána abban sütőm ki. De kihülten amúgy soha. Megvárom míg kihül szépen flakonba és megy a kukába.
Édesanyámék télen szokták megtartani a begyújtáshoz, de ételhez soha nem használjuk fel mégegyszer.
13. Rozália
2014. jún. 23. 11:40
Én leszűröm és még felhasználom. A sütéssel vigyázok, hogy az olaj se égjen meg, azaz ne sötétedjen meg.
12. Málnafagyi
2014. jún. 23. 11:39
és ha már itt tartunk,az mitől van hogy néha úgy habzik az olaj?pont tegnap sütöttem rántott húst is olajban és úgy habzott
11. 91c956613e
2014. jún. 23. 11:37
Nem.
10. Málnafagyi
2014. jún. 23. 11:36
Én is egyébként csak valahol olvastam hogy nem nagyon szabadna...kíváncsi voltam ki hogy csinálja.Az biztos hogy nem kevés olajban kell rántani és az is hogy nem olcsó az olaj..
9. Panka88
2014. jún. 23. 11:35
Én is csak akkor, ha rántott husit vagy hasábot sütök. A többinél nem használom már.
8. Annie1130
2014. jún. 23. 11:34
Maximum még egy alkalommal, kihűlve, leszűrve. De ha pl. halat, sajtot, fasírtot, tehát valami jellegzetes szagú, vagy hagymás, szétfolyós dolgot sütöttem benne, akkor már nem.
7. 22faff5807 (válaszként erre: 1. - Málnafagyi)
2014. jún. 23. 11:32
Simán, még legalább 2x.
Drága az olaj bakker! :-DDDDDDD
6. b4b1d52444 (válaszként erre: 1. - Málnafagyi)
2014. jún. 23. 11:28
Megvárom, hogy kihűljön, leszűröm és utána még felhasználom egy-két alkalommal. Túlságosan drága az olaj és túlságosan kevés a fizetésem ahhoz, hogy pocsékoljak.
5. 25800e2d09
2014. jún. 23. 11:28
hát ha nem lett nagyon szmöttyös akkor leszűröm és egyszer max felhasználom
4. zebracsikó
2014. jún. 23. 11:28
soha nem használom fel még egyszer a sütőolajat!
3. 408020f45e
2014. jún. 23. 11:27
Ha nem égettem le a bundát, vagy keveset sütöttem, akkor én leszűröm és még 1x fel szoktam használni később. Ha sötét a színe, pl, fasírt után paprikás színt kap, attól szerintem még jó, 1x.
Van aki azt mondja, hogy ha felhevült az olaj, aztán már nem használható. Nem tudom mi az igazság, én fel szoktam használni, ahogy írtam.
2. Panka88
2014. jún. 23. 11:27
Én igen, elteszem egy üvegbe, és egyszer-kétszer használom még :)
1. Málnafagyi
2014. jún. 23. 11:23
Ha rántott húst csináltok vagy valami rántott más cuccot a fenmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
További ajánlott fórumok:
- Érdemes nyugtatókat szedni ahhoz, hogy fennmaradjon a házasság?
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Állatgyógyászatban használt Kék Lukács kenőcs humán felhasználásra?
- Nem felhasznált krumplis liszttel mit tehetek?
- Mozillán keresztül használt iwiw-en mindig ugyan az a felhasználónév. Hogyan lehet eltüntetni?