Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? (tudásbázis)
Aki otthon nem használja újra,az arra is gondoljon ha étteremben vagy gyorsétkezdében eszik akkor olyan olajban sült az étel,amit jobb ha nem tud!Egy ismerősöm dolgozott étteremben és mesélt pár "szívderítő" dolgot.
...nem használok olajat/zsírt, csak a sütőben sütöm a rántott húst ki.
Sokkal egyszerűbb és finomabb is :) - próbáld ki egyszer..
Kukába nagyon nem kéne!Veszélyes hulladék!Én gyűjtöm és évente 1-2x leadom.
Derolin étolajderítő a neve-499ft-ba kerül csak!
Persze.Átszűröm és újrahasználom.Nem is értem miért ne lehetne?Aki olajsütőt használ az talán minden egyes sütés után cserél olajat?2 litert?
Én csak Vénuszt használok,az jó minőségű.
Egyébként kapható valami jó kis szer,amivel meg lehet tisztítani a használt olajat.Öko boltokban láttam.
Mióta megszülettek a gyerekek, egyáltalán nem használom újra. Előtte néha átszűrtem, ha szép tiszta maradt. De a kicsik miatt már nem merek ilyet csinálni, nem egészséges.
Tegyél hozzá egy kis spurit, és tankold meg vele a kocsit, ha a fogyasztás terén kétségeid támadnának. :-D
Felhasználjuk mégegyszer, sőt a fánk sütő olajat is elsütjük még bögrés süteményekbe.
igen. leszűröm (kávéfilteren át), és simán újra használom legközelebb.
a gyengébb minőségű olajnál előfordul, természetes de bosszantó a kémiai folyamatát nem tom neked leírni. vegyél fékezett habzásút :D
Én csak bespriccelem olajjal (olajszóró spray-vel) és sütőben sütöm ki. Sokkal kevesebb olajat használok így.
Lehet nem öblitetted ki rendesen mosogatásnál a serpenyőt.
Ha sült krumplit sütők mellé bármi rántottat vagy panírosat akkor rögtön utána abban sütőm ki. De kihülten amúgy soha. Megvárom míg kihül szépen flakonba és megy a kukába.
Édesanyámék télen szokták megtartani a begyújtáshoz, de ételhez soha nem használjuk fel mégegyszer.
Én leszűröm és még felhasználom. A sütéssel vigyázok, hogy az olaj se égjen meg, azaz ne sötétedjen meg.
és ha már itt tartunk,az mitől van hogy néha úgy habzik az olaj?pont tegnap sütöttem rántott húst is olajban és úgy habzott
Én is egyébként csak valahol olvastam hogy nem nagyon szabadna...kíváncsi voltam ki hogy csinálja.Az biztos hogy nem kevés olajban kell rántani és az is hogy nem olcsó az olaj..
Én is csak akkor, ha rántott husit vagy hasábot sütök. A többinél nem használom már.
Maximum még egy alkalommal, kihűlve, leszűrve. De ha pl. halat, sajtot, fasírtot, tehát valami jellegzetes szagú, vagy hagymás, szétfolyós dolgot sütöttem benne, akkor már nem.
Simán, még legalább 2x.
Drága az olaj bakker! :-DDDDDDD
Megvárom, hogy kihűljön, leszűröm és utána még felhasználom egy-két alkalommal. Túlságosan drága az olaj és túlságosan kevés a fizetésem ahhoz, hogy pocsékoljak.
hát ha nem lett nagyon szmöttyös akkor leszűröm és egyszer max felhasználom
soha nem használom fel még egyszer a sütőolajat!
Ha nem égettem le a bundát, vagy keveset sütöttem, akkor én leszűröm és még 1x fel szoktam használni később. Ha sötét a színe, pl, fasírt után paprikás színt kap, attól szerintem még jó, 1x.
Van aki azt mondja, hogy ha felhevült az olaj, aztán már nem használható. Nem tudom mi az igazság, én fel szoktam használni, ahogy írtam.
Én igen, elteszem egy üvegbe, és egyszer-kétszer használom még :)
Ha rántott húst csináltok vagy valami rántott más cuccot a fenmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
További ajánlott fórumok: