Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? fórum

Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem? (tudásbázis)


1 2 3 4 5
118. Lávli* (válaszként erre: 117. - Bless the child)
2020. dec. 20. 08:56

De úgy, mint a zsebesnél, hogy nem vágod át teljesen a karajt és a darált hússal töltöd ki a közöket?

Lehet, hogy Szilveszterre ez lesz 😋

117. Bless the child (válaszként erre: 115. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:47

Csinálok egy fasírt féleséget, mikor milyen kedvem van, azt rakok bele. Pl tömlős sajt, gomba, stb...

A karaj szeleteket ezzel rakom össze, amikor már majdnem megsült jól beborítom reszelt sajttal. Ferdén szelem fel.

116. Lávli* (válaszként erre: 114. - Unom)
2020. dec. 20. 08:41
Gomba nem jöhet szóba, de a csirkemáj nagyon jó ötlet, meg a nem egyforma zsebek is!!! Köszi!
115. Lávli* (válaszként erre: 113. - Bless the child)
2020. dec. 20. 08:39

2 receptet találtam most, az egyik tkp nem más, mint zsebes karaj, a másik fasírt hússal/sajttal rétegezi a karajt és ferdén szeli.

Nálad milyen a méteres hús?

114. unom (válaszként erre: 112. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:33

Sajt füstölt szalonna, gomba, paprika, körözött, máj, kívánság szerint.

Van, aki a gombát nem eszi, van, aki a szalonnát, de ebből mindenki tud választani.

Ha megsült átlósan szeletelem, így a tányéron szép csíkos lesz.

113. Bless the child (válaszként erre: 110. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:33
Nálam meg évek óta a méteres hús a másik karácsonyi cucc. Előző nap összerakom, másnap csak sütni kell. Ha az megsült, mehet utána a sütőbe a töltött rántott cucc.
112. Lávli* (válaszként erre: 111. - Unom)
2020. dec. 20. 08:30
Te mikkel töltöd?
111. unom (válaszként erre: 110. - Lávli*)
2020. dec. 20. 08:27

Nálunk ez már hagyomány 🙂

Előnye, hogy nem muszáj minden zsebet ugyanúgy tölteni, sok nálunk a válogatós.

110. Lávli* (válaszként erre: 109. - Bless the child)
2020. dec. 20. 07:49

Én meg itt valahol olvastam a "zsebes karajt", ahhoz kaptam kedvet. Nézegettem youtube videókat (a sütőben sült rántott húst is ott fedeztem fel), sokféleképpen készítik,

nálam úgy lesz a "zseb", hogy póréhagyma, trikolor kaliforniai paprika csíkok, sajt, bacon szelet, fokhagyma (a hús pácolása után).

Bezsebezek másfél kiló húst, betolom a sütőbe, lesz mit enni egy darabig. 😅

A töltött káposzta is elrotyog magában.

Én se ácsorgok.

109. Bless the child (válaszként erre: 107. - Lávli*)
2020. dec. 20. 07:42
Karácsonyra is ilyet csinálok, csak kétszeres adagot. Úgy terveztem a menüt, hogy ne kelljen a tűzhely mellett tölteni a fél napot
108. Lávli* (válaszként erre: 106. - Unom)
2020. dec. 20. 07:41
Szívesen:)
107. Lávli* (válaszként erre: 105. - Bless the child)
2020. dec. 20. 07:40
Jól is nézett ki 😅
106. unom (válaszként erre: 103. - Lávli*)
2020. dec. 20. 07:39
Köszönöm.
105. Bless the child (válaszként erre: 100. - Lávli*)
2020. dec. 20. 07:36
Múlt hétvégén sütőben sütöttem azt a mindennel töltött tekert rántott húst, tökéletes lett
104. Lávli* (válaszként erre: 103. - Lávli*)
2020. dec. 20. 06:23
*kenés .. :)
103. Lávli* (válaszként erre: 101. - Unom)
2020. dec. 20. 06:22

Sima gázsütőm van, 180-on kezdem sütni, megfordítás után kicsit lejjebb veszem a hőt.

Mialatt sül, lehet a körettel foglalkozni, nincs olajszag, tocsogós hús meg szűrögetés.

Az olvasztott zsírral menés miatt meg nem szárad ki, és finom lesz. Nekem bolti kacsazsír szokott itthon lenni, kb 2 evőkanállal olvasztok meg 1 kiló hús kenéséhez.

102. Epresturmix (válaszként erre: 98. - Bless the child)
2020. dec. 20. 06:17
Az enyém is mindig mérges az olajra, dehát nem vágunk olyan gyakran disznót, hogy mindig legyen zsír. Pedig valóban jobb a kaja zsírral. Az egyik ismerősöm palacsintához is azt használ. Na arra azt mondtam, hogy neeem! Soha! Milyen íze lehet annak?
101. unom (válaszként erre: 100. - Lávli*)
2020. dec. 20. 06:14
Hány fokon sütöd? Légkeveréssel?
100. Lávli* (válaszként erre: 99. - Semleges)
2020. dec. 20. 06:12

Ugyan úgy panírozom, előmelegítettbe teszem, félidőben kb megfordítom, akkor kicsit lejjebb veszem a hőt, 30-45 perc, attól függ, hogy karaj vagy csirkecomb.

A csirkecombot a csont mellett két oldalon bevágom, és az az oldala megy alulra.

99. semleges (válaszként erre: 96. - Lávli*)
2020. dec. 20. 05:58
Ugyanúgy bepanírozod, utána megkened és előmelegítettbe teszed és kb. mennyi idő, forgatod? Még sosem csináltam így de hallottam róla.
98. Bless the child (válaszként erre: 97. - Epresturmix)
2020. dec. 20. 05:45
Nekem is jó kis házizsír kellene. Az uram mindig hepciáskodik, hogy miért olajjal főzök. Igaza is van, de a bolti zsírt inkább hagyjuk
97. Epresturmix (válaszként erre: 93. - Bless the child)
2020. dec. 20. 05:43
Köszike. Már vettem 5 lityit, elég lesz jövőre. Van olívaolaj, házizsîr, ennyivel kihúzom már 2021-et.:)
96. Lávli* (válaszként erre: 95. - Semleges)
2020. dec. 20. 05:40
Színre és ízre ugyan olyan lesz, sőt, a zsír miatt finomabb, csak annyi, hogy picit ropogósabb lesz a bunda. 170-180 fokon sütöm.
95. semleges (válaszként erre: 94. - Lávli*)
2020. dec. 20. 05:31

És ugyan olyan lesz mint ha zsírban/olajban sütnéd?

Színre, ízre is?

2020. dec. 20. 04:45
Sütőben sütöm a rántott húst, szilikon ecsettel zsírral picit átkenve, nincs mit szűrögetni.
93. Bless the child (válaszként erre: 66. - Epresturmix)
2020. dec. 20. 04:24
Sparban 379 az olaj
2020. dec. 20. 04:20
Leszűröm, de csak hús rántáshoz használok belőle
91. forrest2010 (válaszként erre: 90. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 20. 01:20
... én is szűröm :) és rántáshoz , hagymazsírhoz , egyáltalán főzésnél elhasználom , de amibe halat sütöttem azt nem , az a csirkekajába megy :) / nem rántok sokszor :)))))
2020. dec. 20. 00:45
Én leszoktam szűrni. Addig amíg nem ég le, jól van az. Nem pazarlunk.
2020. dec. 20. 00:11
előfordult már,de nem jellemző...
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook