Ha nem szellemek, akkor mi lehet ez? (tudásbázis)
Pont úgy, mint a szellemekkel:)
Ha látok egyet is, ha találkozom valamelyikkel, majd akkor elhiszem, hogy léteznek.
És kérem a linket orvosi szaklapból, melyek azt írják le tényszerűen, amit itt állítasz.
Úgyhogy ne állíts be tényként sületlenségeket! Senki nem bizonyított be a klinikai halál állapotában tapasztalt észlelésekről a világon semmit.
Na még egyszer.
Amit nem bizonyítottak be, az NEM LÉTEZIK. Tehát azt mondani, hogy az nem létezik, amire nincs bizonyíték, az nem hit, hanem TÉNY.
A hit az, hogy bizonyítás nélkül elhiszed bemondásra, hogy szellemek vannak.
Tehát nekem NINCS hitem. TÉNYEKET mondtam.
A földrengés meg egyéb rezgések esélyét kizárnám, mert akkor pl. a kép nem az asztallábának támasztva helyezkedne el. (Persze meg van rá az esély, hogy úgy esik le, de nagyon minimális, meg hogy többször is pont így történjen. Na meg azért a vázának is jó eséllyel fel kellett volna dőlnie.) A szellemes sztorik kb. 80%-ra később talál az ember racionális magyarázatot, csak aki fél a szellemektől, az hajlamos rögtön ezzel magyarázni dolgokat. Meg sok ember nem gondolkozik, hogy mi hogyan történhetett, hanem egyből ráfogja a szellemekre.
Elnézést kérek catmother, de azt is el tudom képzelni, hogy esetleg anyukád túlzott, talán látott valami ilyen filmet vagy gyanú árnyékában vagy ilyesmi sorozatot és nagy hatással volt rá.
A legvalószínűbb viszont szerintem az alvajárás. Nem rossz ötlet alvásszakértővel kivizsgáltatni, aztán legfeljebb kiderül, hogy nem alvajáró.
Ha ezt hiszed, akkor ez a te hited, de ettől még nem lesz másé is.
Azt is sokáig állította a tudomány, hogy a klinikai halál során az illető tapasztalatai csupán hallucinációk, korábbi tapasztalatok/észlelések következménye. Mára már ezt is sikerült újragondolniuk.
Akkor még egyszer: AZ bizonyít, aki valaminek a LÉTEZÉSéT állítja. Pont.
Szellemecskék nincsenek. Pont.
Szellem nincsen!
Vagy édesanyád, vagy édesapád pakol álmában.
Azért én megnézném azt a leesett képet, a vázából kiesett virágot, stb.....
Ha én el akarnám valakivel hitetni, hogy szellem garázdálkodik a lakásban, akkor én is ilyeneket mesélnék...
Az unokaöcsém júniusba halt meg. Nem rég voltunk a nénikémnél, ahol az egyik szoba sarkába egy komódon van egy nagy arckép róla. Este a kutya beállt a szoba ajtajába és iszonyatosan ugatott. Az ott lévők között többen meg voltak győződve arról, hogy az unokaöcsém szelleme ott van, mert a kutya a kép felé fordulva ugat, azaz látja a szellemét. Én nem hiszek a szellemekbe, ráztam is fejem, hogy ez hülyeség! És igazam lett! Néhány másodperc múlva csöngettek. A kutya azt ugatta, aki csöngetett, mert épp elment a ház előtt, azaz ott, ahol a kép van, azaz mögötte a falon kívül....
Régebben kérdetem a fiamat, hogy emlékszik-e arra, hogy kiskorában látott szellemet. Akkor sem mon dott ilyesmit, a kérdésemre pedig egyenesen elszörnyedt, hogy kérdezhetek ilyet.
( Ő természettudományos területen dolgozik és büszkén vallja, hogy nincs isten, szellem, paranormális világ, stb... )
Én sem hiszek bennük.
Csakhogy a saját hit nem zárja ki valaminek a tényleges létezését. Max. lehet, hogy nem elég számunkra a felsorakoztatott indokok, amíg saját magunk vagy a környezetünkben meg nem tapasztaljuk.
A gyerekek képzelődése szerintem megint egy más terület. Viszont annak már van irodalma, hogy a gyerekek szellemeket látnak.
Ez bizony szellem, nyugi.
És ha megnyugodtál, ne traktáld tovább a fórumozókat a hülyeségeiddel.
Forgalmas út mellett laknak ? nem lehet hogy a rezonancia miatt esnek le a falról a képek?
Mi főút mellett lakunk és rendsen mozog az asztal stb.és rémes zajok vannak, a ren desen be nem csukott ajtók kilengenek, de eszünkbe sem jutott hogy szellem. Van a házban macska, egy szuperérzékeny kis kandúr, de ő sem figyel fel ilyenkor.,
További ajánlott fórumok:
- Lehet akkor is randizni, ha nincs munkánk?
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Mit teszel akkor, ha fogyózol, és este már megettél mindent aznap, amit lehetett a diétád szerint, te viszont még mindig baromi éhes vagy?
- Ti mit csináltok akkor, ha a 13 éves kamasz fiúval nem lehet otthon bírni?
- Szerintetek valószínű, h terhes a barátnőm? Ezek akkor most előjelek vagy mi lehet?
- Ha egy férfi azt mondja egy nőnek, hogy egyik pillanatról a másikra elhagyná őt, akkor az melyik pillanat lehet?