Ha nem szégyelném, begyújtanék.... (beszélgetés)
A vályogházat is lehet rendesen fűteni.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy te, egyedül döntötted el, hogy nem fogtok fűteni, vagy megkérdezted a fiadat, van-e kedve a 12 órás műszak után fagyoskodni?
Az időjárást nem tudjuk befolyásolni. A fűtést tudjuk szabályozni. Aki nem tudja szabályozni termosztát segítségével, gyújtson be!
Mit kell azon szégyellni, ha az ember fázik?
Mindenkinek más a hőérzete. Aki bírja 18 fokban, akkor ne fűtsön!
Az én komfortérzetemhez minimum 20 fok kell, ha teszek-veszek. Pihenéshez, olvasáshoz, tévézéshez, ha a gép előtt ülök, akkor 22 fok.
Nem kell a mércéről beszélgetni, egyértelmű volt, hogy nálad más, már akkor, amikor rám förmedtél, hogy miért nem készültem fel a májusi fűtés lehetőségére.
Kis ellenálló képesség azért nem árt. A szemközti gyerekekekre eszméletlenül fűtöttek a szüleik, főleg esténként fürdés táján, aztán ha kicsit kint voltak a szabadban, már meg is betegedtek.
Én sem fagyasztóban neveltem fel az enyémeket, de nagyobb korukban és közel 20 fokban már inkább a víz hőfokára úgyeltem fürdéskor.
Mert?
Valahogy nem is értem. Mikor lett általános szükséglet a 24 fok?
(Most kicsit vonatkoztassunk el a gyerek életkorától, az én fiam is lassan 32 lesz már.)
Szerintem a mércéről ne beszélgessünk, mert nem egyforma nálunk, és nem csak a fűtésre értem.
Ha egy szál pólóban akarok rohangálni akkor azt teszem!
Pedig nm-re nem kis házat fűtünk szintén fával.
No és aki nem jutott időben tető alá...
Elgondolni is rossz.
Az a hőmérséklet, amikor a ruhák nem száradnak, az kb. 10 fok.
Tapasztalat.
15 fokban lassabban száradnak, de még nem büdösödnek.
19 fokban sem gyerek, sem felnőtt nem fázik meg és a ruha is megszárad, főleg ha automata mosógép csavarta ki.
Nem az egy szál pólóban rohangálás a mérce.
Gondolj aminek akarsz, de a gyerek nem fázhat meg, én nem vagyok hajlandó fázni a ruhákat pedig nem azért mosom, hogy büdösödjenek.
Szerinted, ha én kis melegházi virágszál megfázok és eljövök táppénzre, ki fizeti a dolgaim?
Az embert nem feltétlenül vigasztalja, hogy másnak még rosszabb.
Évek óta egyre szélsőségesebb az időjárás.
Kis melegházi virágszál vagy a határozott véleményeddel együtt.
Biztos vályogházban sem laknál, itt bent nyaranta sem mindig van 24 fok hálistennek.
Tudom, jó pár éve itthonról dolgozom.
A fiam meg bejár a munkahelyére.
Gondolod másnak nem kerül sokba a fűtés?
3. éve hogy májusban is fűteni kell, azaz felkészülhettél volna rá!
19 fokban biztos, hogy nem lennék!