Ha nem szégyelném, begyújtanék.... (beszélgetés)
Én teszek a dátumra. Ha fázok, befűtök.
A párom azt mondta, hülye vagyok, minek fűtök május végén. Mert hideg van, és a téli kabátjaim hordom. Erre kitalálta, hogy neki túl meleg van éjjel. Átköltöztem a másik hálóba, az úgyis kisebb, én gyorsabban bemelegszik. Amúgy meg én általam a konyhában szoktam gépezni, O meg a nappaliban TV-zni vagy dolgozni. Probléma letudva.
Engem még sosem vertek át.
Dolog van vele. Mikor megvettem a házat, első volt a tároló. Azóta van 2,és már megvettem a jövő télre való tüzelőt is.
Nem akácot kell venni, meg normális fűtésrendszer és nem fogy sok.
A fával átvernek, behordani se nagyon lenne hova.
Viszont a hőértékben érezhető különbséget zongorázni lehetne, és begyújtani is könnyebb vele.
Ott mindíg az van,Már mi is megtapasztaltuk. Pár éve egyszer úgy voltunk ott,hogy láttuk mit tud művelni, ahhoz képest a nálunk lévő hatalmas jégeső tegnap,csak enyhe tavaszi fuvallat volt.
Pedig nyomta rendesen.
Brikett?
Akkor nem csodálom, hogy nem tudod finanszírozni. Létező legdrágább.
Jaj, lehetett látni a neten, az Alföld jó részén voharok voltak.
Mi még megúsztuk, csak eső esett.
Én fabrikettel fűtök. Jó a hőértéke, kevés a hamuja, csak éppen az eredeti csomagolásában is érzékeny a nyirkosságra, ezért nehezebb tárolni.
Az is jó, ha a ház energiaellátása nem csak egy lábon áll.
Nálunk nem megy a távfűtés. Jól összebújtunk a takaró alatt.
Ennêl jobb fűtés nincsen. 😍😊
Mi is visszakapcsoltuk a konvektorokat, mert fáztunk. Szívem szerint a cserépkályhát üzemeltem volna be, csak nincs vágva fa, nem voltunk felkészülve, hogy május 2.felében is fűteni kell.
De lett vágva fa, gáz bent van, megfagyni nem fogunk.
Ketten döntünk mindenben.
Éppen hogy ő kezdte mondogatni, hogy nem kell már begyújtani. Koromnál fogva is én vagyok a fázósabb.
Mert azt teszed.
Többen kérdezték, de normális választ nem adtál ami szerintem többeknek úgy jött le, hogy a fiad csak dolgozzon és kussoljon. Te eldöntötted és kész.
Biztosan ez a hülye eső is befolyásolja a hőérzetet. Én is meglepődtem, amikor az előbb megnéztem a hőmérőt, de témyleg 19 fok van idebent.
Majd ha nem tudok másra költeni, megoldottam a szuper védett tárolót is, akkor talán eljutok odáig, hogy mindig legyen tüzelő itton, de egyelőre még csak folyamatban van a projekt. Az új mosógépem árát viszont nem vagyok hajlandó eltüzelni.
Nem.
Azzal jöttem, hogy nem kell szégyellni, ha begyújt az ember.
Írtam, hogy én nem gyújtok be, de ez megint csak nem általános jogszabály volt.
Ti álltatok belém, hogy inkább fagyoskodom 19 fokban és a gyerekemet is fagyasztom.
Ettől függetlenül nem az a tipikusan nyári idő van.
Én egy nagy pesti ház egyik lakásában nőttem fel, ahol központi fűtés volt.
Azaz a fűtésnek voltak szabályai, a házmester nem gyújtott be csak azért, mert valakinek fázott a lába.
Fogalmam sincs, mennyi volt az átlagos hőmérséklet a lakásban, de általában rendesen fel voltunk öltözve, a nyári kánikula kivételével.
Én azt hittem, ez az általános.
Lassan 70 hozzászólásban és csak te ragaszkodsz ahhoz, hogy májusban nincs fűtés.
Figyelj, azért mert te úgy élsz mint dédöreganyám a 40-es években az a te dolgod, mi többiek ahogy látod, inkább fűtünk.