Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha kisgyermeked bölcsődéjében/óvodájában férfi a pedagógus... fórum

Ha kisgyermeked bölcsődéjében/óvodájában férfi a pedagógus... (beszélgetős fórum)

1 2
2014. máj. 12. 11:39

Ez számomra valamiért mindig egy érdekes téma volt, hogyha sok csajszi van "összezárva" egy helyre, vajon miért mindig az a vége, hogy elkezdődik a fúrkálódás, pletykálás, stb...

Vajon a pasik is igénylik egy munkahelyen, hogy azért legyen 1-2 nő a csapatban?:) (No, nem arra gondolok, hogy mégiscsak jobb ránézni egy-egy csinos kolleginára...) De a férfiaknál mindig erősebb a csapat-szellem - szerintem, legalábbis, - mint nálunk....vagy hosszú távon egy csupa-pasi munkalégkör se tud jól működni szerintetek?

42. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 41. - Kilimcs)
2014. máj. 10. 19:47

DDD

Jó lett volna a régi óvodámban 1-1 férfi, mert húszegynéhány nő együtt............

41. Kilimcs (válaszként erre: 37. - Noarashi)
2014. máj. 10. 19:40
na ez a másik.. nem árt ha van kakas a tyúkolban. Nagyon meglátszik a munkamorálon, az tuti.
40. selena78 (válaszként erre: 32. - M0ncsa)
2014. máj. 10. 18:45

A vejem az a típus, hogy bárhova megy, perceken belül gyerekek lógnak a nyakában. Na meg, kuttyok, macsekok.


A tavaly Görögországban nagyi állandóan jött esténként, hogy fiam, haza kellene jönnöd.:)

39. Muraja (válaszként erre: 35. - MorninGlory)
2014. máj. 10. 18:35
En magam is a nök taboraba tartozok de egy nagy trauma utan nem egesz 40 evesen att este klimx pokolon , se högutak se valami nöises hiszti nem tudom mi. Helyete neveltem egy csorda gyereket es mind munkat kamion vezetest valalatm jo ideig . Pont az atkozot nöi intrigak es hasonlok miatt .
38. Muraja (válaszként erre: 37. - Noarashi)
2014. máj. 10. 18:30
Jobb adoptiv szulöket mind az egynemuköt nem is tudok elkepzelni ! ker hogya neurotikus diplomas karierista anyam helyet nem egy par egyemu par nevelt . Szomszedom egy ilyen par es csak a jot lehet latni ,karizmatikus es harmoniks boldog csalad .
2014. máj. 10. 18:06

Szerintem nemcsak a gyerekeknek jó egy óvóbácsi, hanem esetleg a munkatársak között is lazább a hangukat. VAgyis sok nő az kikészíti egymást a sok intrikus, rosszindulatú hozzáállással. De egészen másképp viselkednek,ha van ott egy férfi is.

Nem hinném, hogy pedofil lenne az, aki gyerekekkel szeret foglalkozni, és szerintem ezt rögtön ki lehetne szűrni. Az meg, hogy meleg, senkinek semmi köze hozzá. Sok ember keveri a szezont a fazonnal. Egy meleg nem pefodil.

2014. máj. 10. 17:30
Igaz, az "óvóbácsi" egyre elfogadottabbá válik. De bölcsődében még mindig nem tudnak mit kezdeni a jelengéssel, legalábbis ez a tapasztalatom.:)
35. MorninGlory (válaszként erre: 34. - Muraja)
2014. máj. 10. 17:17
De, ha abból indulunk ki, hogy a menses/klimax miatt alapvetően is stresszesekben vagyunk, akkor minden munkaterületen hártánnyal indulunk egy pasival szemben, nem?:) Persze, értem én, hogy a gyerekek a legnagyobb felelősség, de vannak még olyan szakmák, ahol szintén nagy felelősség van az emberen. (Pl. EÜ, de ez csak egy...)
34. Muraja (válaszként erre: 32. - M0ncsa)
2014. máj. 10. 14:49

Miert van hasznalva a " csonka csalad " lenezö es nagyon megkerdöjelezö kifejezes ami eleg gyakran elöfordul a mediakban ?

Mi van ha az ember maga valassza a csaladi statusat mind singli szulö ergo kulön haztartasban elök de meg is sokal jobban szeretö es funkcionalo csaldok mind a hagyomanyosak .

Bocsanat mas tema ,ami a temat illeti a ovobacsi csak egy pozitivum lehet . Nincs havonta uber stresses szitu menshez kötve es avval egyutt a gyerekeken boszulag kitöltve . Epp ugy semi klimakterium elsö felvonas ( höhullam , liheges , humor szemafor ) ami mar az idöseb ovoneni gardat illetne .

2014. máj. 10. 13:59

nálunk volt, ráadásul nem is magyar. csereprogramban (ovóképzéses), És nagyon csípték a ygerekek, a szülőktől se halottam semmit, midnenki szivesen fogadta, tök ó volt. most pedig az iskolaelőtti csoportosoknak van, egy már állandó beugrós ovóbácsi, és őt is nagyon csípik a ygerekek.


szerintm jó ha vegyesneműek veszik körbe már a kicsiket is. jobban közelít a normál környezethez a dolog.

32. M0ncsa (válaszként erre: 1. - MorninGlory)
2014. máj. 10. 13:03

Az a munkaltato, aki a neme miatt nem vesz fel ovobacsit, az egy barom.

Ha csak abbol indulok ki, mennyivel turelmesebb a ferjem a gyerekkel, mennyivel konnyebb neki ide-oda hurcibalni, emelgetni, hancurozni vele (pedig meg csak masfel eves, egy nagyobb meg nehezebb), en kifejezett elonyet latom annak, ha ferfi pesztralja a gyerekeket.

Vannak tovabba ugye a csonka csaladok, mar irtatok - ilyen kicsinek kifejezetten jot tesz, ha nem nokkel van korulveve a nap 24 orajaban.


Pedofilia, homoszexualitas kerdesevel nem tudok mit kezdeni, felolem lehet az ovobacsi meleg is, ettol meg nem lesz serult a gyerekem. A pedokat meg azert szerintem konnyu kiszurni (az ovonenik - ovobacsik ritkan dolgoznak egyedul, inkabb parban vagy harmasaval).


Nekem volt idiota ovonenim, ovobacsim sajnos nem, de sztem nem nemtol fugg az alkalmassag, sot.

31. arrival (válaszként erre: 1. - MorninGlory)
2014. máj. 10. 11:56
Angliaban ilyen sok helyen van. A gyerekek odaig vannak ertuk!!
2014. máj. 10. 11:48
A mai szétszakadt családok világában bizony jól jön a gyerekeknek egy mindennapos férfi példakép,nem csak a vasárnapi apuka.
2014. máj. 10. 11:07

Az én öcsém pedagógiai asszisztensként óvodában volt gyakorlaton. (Reméljük nem sokára óvóbácsi lesz, de dolgozott nevelőotthonban is.) A gyerekek szerették. Az óvónénik is. :)

Nem pedo (az tuti, azokat szívből utálja), nem is lányos, viszont egész életében nagyon szeretett a gyerekekkel foglalkozni, játszani velük, rengeteg türelme van, mellesleg egy elég férfias jelenség, nagy vállakkal és körszakállal. Amúgy gyengéd a rokon gyerekekkel is.

A barátnője tanítónő, sokszor vesz részt iskolai programokon, együtt találnak ki kreatív feladatokat.

Mondjuk ő már 8 évesen vigyázott a kisebbekre a suliudvaron, ilyen családból származunk, na. :D

Akinek nincs apaképe (elvált szülőknél sajnos van ilyen is), annak jót tesz, ha lát legalább ott férfipéldát (ezt az óvónénik mondták).

Amúgy mi is Nógrádból származunk eredetileg és S.tarjánban volt gyakorlaton az öcsém.

28. 2_léna_2 (válaszként erre: 27. - 130454e42d)
2014. máj. 10. 10:52
Köszi-köszi:)Nem fogalmaztam teljesen tökéletesen,nem akartam 100%ig általánosítani. Igazából én az otthoni(ahonnan származom,Nógrád megye) emberekre gondolok. Például az én kis falumban és a környéken tényleg előítélettel vannak az "óvóbácsik" iránt és nem akarják...
27. 130454e42d (válaszként erre: 26. - 2_léna_2)
2014. máj. 10. 10:39
Miből gondolod, hogy itthon begyepesedettek az emberek? Itt sem ritka már a férfi az óvodákban, nincs belőle probléma. Te előítéletesebb vagy, mint a magyar átlag.
2014. máj. 10. 10:33
Én Németországban élek,s nekünk is van óvóbácsink és a gyerekek imádják,a szülők is azonnal elfogadták.Talán itt nem annyira begyepesedtek az emberek,mint otthon.Szerintem a férfiak is képesek megállni a helyüket ilyen intézményekben:)
2014. máj. 10. 10:33
Az én kislányomnak Óvóbácsija van.Nagyon rendes,bábozik,mesél nekik,gitározik nekik..kicsit szórakozott más baj nincs vele és kislányom is szereti..
2014. máj. 10. 08:58
Mi ezzel a gond? Gondolom nem véletlenül választotta ezt a pályát, ellentétben a sok nővel, akik között szép számmal akad olyan: mert valahol kell tovább tanulni.
2014. máj. 10. 08:33
mármint az utóbbi két napban erről szólt a híradó, két különböző eset
2014. máj. 10. 08:32

Én csak azt látom, hogy a férjem milyen szeretettel, törődéssel bánik a Kislányainkkal, és a nagyobbal milyen remek játékokat találnak ki, és játszanak (sokkal önfeledtebben képes kúszni-mászni, bohóckodni a gyerekkel mint én), és ugyanezt látom a játszótéren, hogy számos apuka milyen szuperül eljátszik a gyerekével, és van közöttük sok lányos apa is. A férfiak legalább ugyanolyan jól tudnak a gyerekekkel bánni, foglalkozni, mint a nők! Ahogy a nőkben, úgy a férfiakban is vannak olyanok, akik képtelenek erre, az utóbbi két napban pl. anya vert halálra pár hónapos babáját és nem az apa, tehát tényleg nem értem az előítéleteket.


A melegség kérdésével nem tudok foglalkozni, mert felesleges.


A pedofília pedig bárhol megtalálhatja a gyerekeket:(, mivel vannak a pedagógusnak kollégái, főleg az óvodákban működnek szerintem nagyon szorosan együtt, így a kollégáknak, kollégának is nagy felelőssége van abban, hogy ez nagyon hamar kiderüljön. Direkt nem írtam óvóbácsit, vagy óvónénit!

21. Aville (válaszként erre: 3. - A0c1361e44)
2014. máj. 10. 08:20
Hát nekem ez eszembe se jutott, amíg nem írtad. Pedig van gyerekem.
20. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - A0c1361e44)
2014. máj. 10. 08:16

Nem beszélve az ápolókról, hiszen azok között is akad, nem is egy.

Még gyerekosztályon is, csak oda kevesebben jöttek :D

2014. máj. 10. 08:14

Nincs abban semmi különös, a fiam igen régen volt óvodás, de náluk is fél évig óvóbácsi volt, nagyon édes fiatalember, aki még gitározott is nekik a gyerekdalok mellé :D

Szerették a gyerekek is és megsirtatták mikor elment :)


Nekik szerintem mindegy, csak szeressék őket a szülők helyett, mert ez a legfontosabb, míg az időt külön töltik, ezért gondoljuk mi, felnőttek, hogy a néni melegséget ad a piciknek, pedig a férfiak is tudnak velük bánni, főleg aki óvóbácsinak készül :D

18. hottie (válaszként erre: 1. - MorninGlory)
2014. máj. 10. 08:07

Lányomnak volt óvóbácsija, sokat mesélt róla otthon. Izgalmas irándulásokat szervezett, jópofa meséket talált ki, gallyakból és kövekből ötletes tárgyakat készített a gyerekekkel együtt.

Én pedig dolgoztam egy rövid ideig egy óvóbával, láttam, hogy mennyire szerették a gyerekek, tapasztaltam, hogy mennyire mást tud nyújtani egy férfi, mint egy óvónő.


:)

17. manó2000 (válaszként erre: 1. - MorninGlory)
2014. máj. 10. 08:01

Sziasztok!


Én mondjuk óvóbácsit nem láttam még, de tanító bácsit igen és szerintem a legjobb volt az iskolában. Nagyon szerették a gyerekek, rendkívül népszerű volt. Mondjuk nem egy férfias szakma, de én csak pozitív példát láttam eddig.

16. Nátháska (válaszként erre: 10. - MorninGlory)
2014. máj. 10. 08:00

Az én legfőbb félelmem ilyen esetben tényleg az ügyetlenség vagy a keze erőssége lenne, ellenben ez sem lenne nagy félelem. Viszont amit nem tudok, azt megtapasztalom, vagyis megfigyelném, hogyan bánik a gyerekkel, stb. Tény, hogy egy férfi fogása erősebb, de induljunk ki az apákból. Meg tudják tanulni, hogyan kell finoman bánni egy gyerekkel, a pedagógusnak pedig ez a szakmája... és szerintem a nőknél is előfordult már, hogy véletlenül erősebben szorította meg a gyerek kezét.


Pedofília... ezzel az erővel az alsó tagozatos tanárokat is elővehetnénk, vagy akár azon középiskolai tanárokat, akik előtt az éppen érő kislányok miniszoknyában és kivágott topban ülnek 45 percig. Sőt, ha az iskolába ilyen módon felöltöző lányom lenne, ebben az esetben jobban aggódnék. :)


Nemi identitás kérdése: szerintem azoknak, akik azt gondolják, hogy egy meleg oktató a környezetéből képes meleget "csinálni", azt is be lehetne adni, hogy ha egy heteró párnak meleg lesz a gyereke, akkor egy meleg közelsége heterót csinál belőle. Magyarán az ilyen hozzáállás hülyeség. Vannak meleg barátaim, és ha lesznek gyerekeim, nem fogom rejtegetni Őket. Sőt... van egy hozzám nagyon közel álló baráti pár, aki annyira szereti az egyik meleg haverunkat, hogy már most megkérték, ha lesz gyerekük, legyen a keresztapja.Én úgy gondolom, az emberek hozzáállása inkább abból adódik, hogy szokatlan számukra egy óvóbácsi, és nem tudják, miként kezeljék a helyzetet. Kb. mint a női buszsofőr vagy női mozdonyvezető, hiszen ezek "tipikus" férfiszakmák.

2014. máj. 10. 07:56
Én támogatom az óvó bácsikat. Eddig kettőt láttam személyesen, munka közben, és le a kalappal előttük. Anyaként nem retteghetek attól, hogy a gyerekeim közelében levő emberek rossz indulatúak. Persze ha konkrét veszély látok,anyatigrisként támadok :-) De nem szeretnék előítéletes lenni.
2014. máj. 10. 07:54
Többen írtátok, hogy kifejezetten előny, ha férfiak (is) vannak a gyerekekkel. A férfi-női szerep/minta miatt gondoljátok így?:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook