Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Sziasztok.
A párom postán igényelte és meg is kaptuk. Az adószámláján is látszott a pénz, illetve levelet is kapott.
Én utalva igényeltem, nem kaptam levelet és az adószámlámon sincs felvezetve.
Ez miért lehet?
Igen, én is olvastam. Annak ellenére, hogy nekem 3 gyerekem van, én is maximálisan egyetértek azzal, hogy most igazságosabban kap mindenki.
Ha alapból "igazságosabbak" akarnának lenni, akkor úgy emelkedne a családi adókedvezmény összege is például, ahogy a gyerekek száma. Ha 3 gyerekre 99.000, akkor 1-re 33.000 kellene hogy legyen, stb.
De normál esetben aránytalanul keveset kapnak az 1-2 gyerekesek a nagycsaládosokhoz képest.
Ennél már csak az szebb, h az énpénzemen megjelent egy cikk, hogy van amelyik gyerek '0' forintot ér a kormánynak, mert a szülei nem kapnak vissza.
És az egyik példa pont a 3 gyerekes, aki érvényesíti évközben az adókedvezményt.
De hozzáfűzném, hogy akik most kapnak, eddig nem kaptak, SEMMIT.
A 3 gyerekes meg minden évben kap.
Ezt az 1-2 gyerekes benyeli (mit is tehetne..?) de aki most nem kap, az hőbörög.
Én maximálisan egyetértek azzal, hogy mki annyit kap, amennyit befizetett.
Javítok...emlékezetből írtam, így nem lehet egyértelmű.
Ha beállítottad az időpontokat, rámész, hogy lekérdezés. Utána picit vársz és a kis pdf. Ikon felett lesz, hogy "elkészült eredmények". Arra kattintasz, így a pdf ikon olvasható, rákattintasz és a tenylegesen levont adóelőlegeket adogatod össze. Bocsánat, elkapkodtam. Remélem sikerülni fog.
Szia,
Ebev portál - szolgáltatások fül (lap felső sávja) - járulék-adat - beállítod, hogy 2021.01.01-2021.12.31 - a ténylegesen levont járulékokat összeadod hónapról hónapra. Ami kijön, azt kapod vissza.
Erről van szó. Meg arról, hogy már az elején elmondták, hogy ez nem segély, csak visszaosztás.
Amennyit az ember betett a közösbe, azt kaphatja vissza. Más esetekben az átlagkeresettel, meg 1 gyerekkel kb. semmire nem vagy jogosult.
1.
(én): "... de sajnos sokaknak ez a pénz jelenthet némi kiegyenlítést ..."
(te): "Ha úgy alakul, hogy ezt nem adja vissza az állam, akkor nincsenek számlák?"
(én): De, nyilván vannak számlák, ezt szerintem gyanítod. Csak később lesznek kifizetve, és annyival tovább ketyeg a késedelmi kamat.
2.
(te): "Ha megtudod biztosra, hogy 14-én fogod megkapni az utalást, nincsenek számlák?"
(én): De, nyilván vannak számlák, ezt szerintem gyanítod. Csak korábban lesznek kifizetve, és annyival kevesebb ideig ketyeg a késedelmi kamat.
Exponenciálisan erősödik bennem az öröm, hogy vannak, akik hírből sem ismerik a nélkülözést :)
De sajnos vannak, ahol már a gyerek is tudja, hogyha jövedelem vagy juttatás érkezik, akkor a szülők nyugodtabbak, a vacsora is tartalmasabb, stb --> És ismét arra lyukadok ki, hogy ha a tavaly beígért összeg pár nappal hamarabb érkezik meg, akkor a kevésbé tehetősek hamarabb jutnak el oda, amit tulajdonképpen a bejelentéstől fogva várnak.
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy be küldtük a vissza adó nyilatkozatot.
Postán kértük a kifizetést.Ma a postás hozott egy levelet.Nemzeti adó és vámhivatal Budapest.
Csak anyi volt bele írva hogy örömel értesítjük hogy családi adó kedvezményben részesül.
Az lenne a kérdésem hogy holnap meg kaphatja a pénzt?
Budapestről küldték a levelet mi Hajdú-Biharhoz tartozunk.
Örülnék ha valaki évvel kapcsolatban tudna mondani valamit.
Köszönöm
Egyetértek Veled Turkish78!
Sokan nem kapnak rögtön hó elején fizut, csak 10én,azoknak kicsit húzósabb ez az időszak!
Bizony sok családnak számít 1-2 nap is utalás szempontjából! 😥
Utalva,számlára senki nem kapott még visszadót?
1 nappal hamarabb jött a családi.
A héten gondolom mindenhol fizetés.
A kormány 1 napot sem késett a kifizetéssel, sőt!
Eddig legkorábban márciusban kaptuk meg ezeket a pénzeket.
Most még a legtöbben többet is kapunk, mint eddig.
Tényleg érthetetlen, hogy mit kell rugózni ezen ennyit.
Őszintén örülök, hogy van akinek ez pusztán türelem/türelmetlenség kérdése, de sajnos sokaknak ez a pénz jelenthet némi kiegyenlítést pl. a felhalmozódott, késedelmi kamatokkal ketyegő számlák kiegyenlítésére.
És igen, vannak családok akinél bizony egy nap is sokat jelent.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?