Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Megnéztem a folyószámlámat, az ebev segítségével, és látom hogy már 03.03-án feldolgozták a bevallásomat.
Tehát: 02.19. beküldtem
03.03. feldolgozták, az összeg helyes, az amit én is számoltam
03.22. isten ments, hogy utalják, ha muszáj lenne, akkor talán.
Bízom benne, hogy csütörtökön itt van.
Vagyis tudom :).
Drukkolok Neked. :)
Írd majd azért meg, hogy mit tudtál intézni!
Már csak a viszonyítás miatt is, ki mire számíthat.
Igen,sajnos.
De közben utána jártam, hogy hozzám hol van közel apeh informátor, és hamarosan beszaladok oda és utána járok ennek az egésznek, hogy tudjam kb mikor kapom meg a pénzt.
Remélem sikerrel járok.
Sajnos ez a gond az Ügyfélkapuval. Vagy digitális aláírással kell rendelkezned, és úgy regisztrálnod, vagy okmányirodában véglegesíteni a regisztrációdat.
Ideiglenes regisztrációval csak meghatározott szolgáltatások érhetők el (szinte semmi), az APEH-os folyószámlád nem. :(:(:(
Köszönöm, regisztráltam, de amikor leakarom kérdezni, kidobja, hogy erre nem vagyok jogosult.
Nekem nincs digitális aláírásom, lehet az a baj?
oké, de soknak igen. ezért írtam ezt is le :)
egyébknt ha túllépik a beérkezéstől számított 30 napot plusz 5-öt késedelmi kamatot kell fizetniük
lehet. de ez az általános.
beérkezéstől 30 nap plusz 5.ha hiánypótlás akkor meg nem küldik a pénzt hanem papírt.
gyerekek a beérkezéstől számítva 30 nap plusz még 5! :)))
tehát a február közepén feladottak azok csak hétvégén, vagy jövő hétfőn paják meg.
írd be hogy apeh szeged.
kiadja az elérhetőséget. de beérkezéstől számítva a 30-adik napon utalják, tehát ha te pl márc 01-én adtad fel akkor kb 3 nap mire megkapják, és akkor az márc 04 mire beérkezik.ehhez add hozzá a 30 napot plusz kettőt ha bankszámlára, és ötöt ha postán kapod.ez alól kivétel, ha hibás mert akkor nem utalnak, kiadják hiánypótlásra..
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?