Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
nem tudom hogyan tőkésítenek (milyen időszakokban számítják a kamatot) de valószinűleg naponta. azóval ha neked visszajár 100 ft, annak a napi kamata 19 forint egy évre, ezt azonban (ha naponta tőkésítenek) akkor el kell osztani 365-el :)
remélem nem írtam hülyeségeket (de régen tanultam már ezt)
Tényleg ha nem fizetnek időben akkor kapunk rá kamatot? vagyis kéne hogy kapjunk???
A számon amin elérted őket, megadnád priviben?
Én is felhívnám őket, hogy mikorra érkeztették be!
Köszi
Én is várom, mint a messiást, mint itt úgy látom sokan mások.
2009. január 19-én adtam be a bevallásomat. Ma reggel hívtam fel az APEH ügyfészolgálatát. 3 telefonszámot kaptam, míg végre sikerült kiderítenem, hogy bevallásom január 22-én beérkezett.
A hölgy tájékoztatása szerint a bevallásom hibátlan. Ennek ellenére még mindig "feldolgozás alatt" címszó jelentkezett a rendszerben.
A Tájékoztató füzetben az szerepelt, hogy az APEH 2009. március 1. nappal kezdi meg a kifizetéseket. Az egyeztetés során erre hivatkoztam. A hölgy erre csak azt tudta mondani, hogy amennyiben az APEH hibájából nem kerül sor a kifizetésre, úgy naponta a jegybanki alapkamat (9,5%) kétszeresének 365-öd részét számolják fel késedelmi pótlék címén. Arra a kérdésemre viszont nem kaptam választ, hogy mikor történik meg a kifizetés. Arra sem kaptam választ, hogy miért nem képesek tájékoztatót küldeni, ha valami problémájuk van.
Az APEH honlapján jelenleg a "kapcsolatfelvétel" menüpont alatt nem lehet e-mailt sem küldeni. Március 4-én küldött levelemre pedig még nem válaszoltak...
Nem tudom, hogy kihez lehet még fordulni.
Nekem ők csinálják az adóbevallásomat,
így 90 nap.
Köszönöm a válaszokat. Nekem is a 30 nap rémlik, csak valami olyat hallottam, hogy előbb is visszautalják mint 30 nap.
Júlia ez a február 16-a valamilyen kedvezőbb időszak?
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?