Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Ez igazán jó hír! :) Akkor talán holnapra az enyém is ideér.
Sziasztok, én ápr 23-án küldtem be ügyfélkapun keresztül, és kb 5 percen belül jött a nav-tól a nyugta, hogy befogadták, ehhez képest a suska még nincs sehol, szerintetek sanszos, hogy holnapra még ideérkezik valahogy? Utána nyomozni nem lehet ennek sehogy, hogy mégis nagyságrendileg mikorra számítsak rá? Köszi!
Szerintem 25.én indítják az utalást, ha számlára kérted, és így hétfőn v lehet h kedden fogod megkapni pünkösd miatt..Hamarabb nem hiszem, hogy megkapod, de ne legyen igazam :)
Sziasztok Nekem április 26 án dolgozták fel akkor meg kapom pénmteken mível szombat az 26 szerintetek????
szia!Nah én most kaptam meg reggel!! pontosan 30 nap. Ahogy írtam is az előző hsz-emben április 23.án adtam fel, tehát 24.-re odaért, így ma van a 30. nap. Te mikor adtad fel amugy?
Üdv Slilla88.Meg kaptad már az adóvisszatérítést?Csak mert kb Én is akkor adtam fel és hogy mire számítsak.Válaszodat előre is köszi
Üdv Kicsilány09! Irtad, hogy április 18.án adtátok fel az adóbevallást, megkaptátok már a pénzt a számlára, 30 napon belül? Csak h én is mire számítsak...április 23.án adtam fel...
Helló, én sem kaptam még meg, Ápr 27-én vittem be a két kezükbe személyesen adtam oda az ügyintézőnek..
Én is várok.. ^^ De bezzeg ha nekem kéne nekik fizetni.. ^^
Nem értem, ha jár vissza és ez már fehéren-feketén a nyomtatványon van, akkor miért a külön herce-hurca ennek a tájékoztatása?? Telefonon nincs infó, ügyfélkapun interneten keresztül megint nem lehetséges a teljes regisztráció. 30 nap, vagy 2hét?? vagy 2 hónap, csak annak mindegy akinek ez nem számít...
sziasztok!
nekem még nem járt le az 1 hónap,de van egy ismerősöm aki 2 hónapja várja a pénzét!
maratomi:nekem az eggyik adónekből túlfizetésvolt a másikból mínuszba voltam.Át lett vezetve a pénz.Az ügyintéző azt mondta 1 hónap mire meg jelenik erre 1 hete zárolták a számlám!Ennyit a navról!!!!!!
Na...letelt a 30 nap és még semmi.Eddig reménykedtem de ezután csak türelmesen várok.Amúgy kiváncsi lennék ha nekem kéne visszafizetnem ők meddig várnának.
Sziasztok!
Én április 23.án adtam fel és a tájékoztatóban azt írták, hogy az adóhivatalhoz történő beérkezést követő 30 napon belül utalják a pénzt. Illetve még vhol olvastam azt is, h beérkezéstől számított 29. napon indítják az utalást, ha valaki számlára kéri, ha postán akkor pedig még rá lehet számolni 1 hetet.Tehát sztem 24.-re odaért a bevallás, így elvileg 24 vagy 25.-én meg kell hogy kapjam a számlára.remélem legalábbis...Van valaki aki mostanában megkapta a pénzét amugy?
Szerintem legközelebb a pénzvisszafizetés szempontjából mindegy lesz... Sajnos.
Legközelebb küldd elektronikusan, akkor nem kell várni arra, hogy felnyissák a borítékot, az rögtön a rendszerben van.
Ebben én nem voltam biztos, de akkor így van, hogy a kézhezvételtől számít a 30 nap.. Mondjuk én úgy emlékszem, legutóbb éppen benne voltunk még a 30 napban. Egyébként meg fel lehetnének rá készülve... Minden évben ez van.
Nekem most lesz kereken 30 napja,hogy beküldtem.Egy Apeh-os ismerőstől érdeklődtem aki megnézte a rendszerükben és még nem voltam benne tehát a bevallásom még mindig a borítékban pihen.Azt mondja nagyon sok a bevallás és nem nagyon győzik(dehát ezt tudniuk kellett volna nem)plusz a 30 napos határidő a kézhezvételtől számít úgyhogy lehet,hogy még egy hónapot várhatok.:(
Nekem nagyon közel volt a 30. nap! 2011-ben én április 25-én adtam fel, és május vége felé kaptam pénzt.
Köszi a választ,végűl is az érdekelne,hogy 30 napon belül,vagy kivárják a 30napot!?Köszi minden választ!Volt e olyan aki kb 2hét után meg kapta?Vagy meglepően korábban a vártnál?Bankszámlára várom,és esküszöm nagyon kellene!
Ha a munkáltató csinálja, szerintem akkor is alá kell írni, mint amikor az APEH készíti el, és úgy kerül elküldésre a NAV felé.
Akkor max június végén várhatom.
Az enyémet a munkáltató csinálja, de már nem emlékszem rá, ilyenkor nekem nincs semmi teendőm?
Igen, 30 napot tudok én is.
Ez engem is érdekelne.Pár napja adtuk fel.
Sziasztok!Szeretném kérdezni,hogy 30napon belül utalják,a pénzt?Mivel kapok vissza adót,és nagyon kellene a pénz!Sajnos nem győzöm orvosokra költeni:(Remélem valaki tud valami pozítív választ!Előre is köszönöm!
Hoppá, véletlenül ment el az előző hozzászólás. Na szóval köszi a választ.
Igen, azt valahogy gondoltam :)
Csak furcsálltam, h egy ismerősöm 83 ezret (!) kapott vissza, az én párom meg sosem kap.
Kedves luc22!
Adóvisszatérítés annak jár, akinek az adóbevallásában visszaigényelhető összeg mutatkozik. :-) Az ismerőseid, akiknek utaltak, valószínűleg így jártak, mert csak úgy, felebaráti szeretetből nem utal a NAV.
Csaba76, és milyen igazolás kell a munkáltatónak, hogy érvényesíteni lehessen az adókedvezményt, ami a tartósan beteg gyermek után jár? Ha év közben nem akarom igénybe venni, akkor az adóbevalláshoz, a visszaigényléskor kell csatolni a szakorvosi igazolás másolatát? Vagy ez hogy működik? Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de nekem is tartósan beteg gyermekem van, emelt csp-t és GYES-t is kapok utána, de én erről nem is tudtam, hogy adókedvezményt is igénybe vehetek... Köszi előre is!
Elmagyarázná nekem valaki, hogy kinek jár adóvisszatérítés? Az ismerőseim közül többnek is utaltak, de fogalmuk sincs, hogy mi alapján. Köszi.
Valaki tudna abban nekem segíteni,ha a cég csinálja az adó bevallást akkor a fizetéssel együtt utalják?Attól félek,ha hozzácsapják a fizihez akkor újra kell adózni az után is.Köszönöm előre a választ
30 nap a kiutalási határidő, jövőhét első felében fogjátok megkapni.
További ajánlott fórumok: