H1N1 oltás - pro és kontra (beszélgetés)
én is inkább a citromra, a savanyú káposztára+ hagymára, és Mézre szavazok, ha lehet.
(nem a kemikáliára).
mi a szöszért ragaszkodsz csak és kizárólag ehhez a nyamvadt influenzához????
van kb kismillió más vírus és baci ami bántós.. 3-at kiütsz és a többi? az le van tojva? hamis biztonságérzetet ad.. ezt mondom... akkor meg mi a p..csának adassam be?????
de más ellen se... most TE számold ki hogy beadatod az oltást tegyük fel ingyen és mennyi szart elkaphatsz még azon kívül...
ennyi.. no comment XD
Számold ki mennyit költesz vitaminra évente, teljesen feleslegesen.
Ehhez képest mennyibe kerül az oltás, ami bizonyítottan hatásosan véd az influenza ellen.
tudod mit. amíg ilyen jól be tudod beszélni magadnak addig jól jársz.. :)
egyébként mi is "nembótit" használunk és ha betegek is lettünk hamar átesett rajta mindenki..
oltás és egyéb baromság nélkül
Nem értem! :D
2006 óta szedek egy bizonyos márkát. Nem bóti :p
2006 előtt mind a négy évszakban beteg voltam, elég könnyen beleestem a betegségekbe. Valahogy mindig sikerült megfáznom. Gyermekként is végigmentek rajtam a gyermekbetegségek. És sokat voltam megfázva...
2006 óta nem voltam beteg. Á, biztos csak bebeszélem magamnak. :D
Nem tévedtek, hiszen időben legyártották a háromkomponensű oltást, ami a B variáns ellen is véd. Amire nem számítotak, hogy ilyen agresszív lesz a B vírus, ami valószínűleg mutálódott.
A tavalyról megmaradt H1N1 oltást idén ingyen kaphatta meg mindenki. A semminél az is több, hiszen a H1N1 is jelen van, és okoz súlyos, halálos kimenetelű fertőzéseket.
Van e flujárvány? :-))
"A sentinel orvosok által beküldött, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőktől diagnosztikai céllal beküldött vérmintákból (2011 3. hete) összesen 12,7%os ill 12 %-os előfordulással találtak influenza vírust ( 33 db H1N1 és 4 db B) a többi egyéb légúti kórokozó volt: Chlamydia, parainfluenza stb."
Na szóval, most kiderül, hogy SZAKEMBEREK is tévednek :-)))
"A világjárvány időszakából megmaradt influenza elleni védőoltás nem tartalmazza a legagresszívabb kórokozó elleni összetevőt. Az influenza ’B’ vírusának eddig három áldozata van Magyarországon. Az előrejelzések szerint a szakemberek az idei szezonban a 2009-es világjárvány idején azonosított, A/H1N1 vírus újbóli felbukkanására számítottak, ehelyett azonban egy influenza ’B’ vírus jelent meg Magyarországon. A „nem várt” kórokozó ráadásul igencsak veszélyes, a virológusok is szokatlannak nevezték, hogy rövid idő alatt immár két halálesetet okozott.
Az illetékesek oly annyira biztosak voltak a pandémiát okozó vírus ismételt megjelenésében, hogy azt javasolták, bátran kérje mindenki a tavalyról megmaradt, H1N1 elleni vakcinát és csak a krónikus betegeknek, illetve a rizikó-csoportba tartozóknak és az óvatosabbaknak ajánlották, hogy a kombinált (vagyis a ’B’ vírus ellen is ható) vakcinával oltassák be magukat.
Már biztos, hogy a – tisztiorvosi hivatal által leginkább szorgalmazott – pandémiás vakcina szinte teljesen hatástalan a most cirkuláló, igen agresszív ’B’ vírussal szemben, így csak azok lehetnek viszonylag nyugodtak, akik kombinált védelemben részesültek az elmúlt fél évben – tudtuk meg Berencsi György virológustól.
Annyi bizonyos, hogy az antivirális készítmények – kórokozótól függetlenül – alkalmasak arra, hogy az első influenzás tünetek megjelenését követő 48 órán belül megkezdett alkalmazásával elöljék a szervezeten belül a vírust, így nemcsak a gyógyulást segítik, hanem a beteg környezetének fertőzését is meggátolják – mondta el a mindennapi.hu-nak a szakember."
Addig is:
" A tavaly nyilvánosságra került dokumentumok szerint az ÁNTSZ anyagilag közvetlenül érdekelt az influenza vakcinák beadásában. Innentől az influenza témában az ÁNTSZ nem tekinthető független hatóságnak."
Látszik hogy felületesen olvasol, de nagyon :-)
Azt irta az elsőben, hogy kórházban voltak, azt mondták nekik influ B virus és egy ritka szövődményt fogott ki.
Na, már érted? :-))