Gyümölcsöt/gyümölcslevet mikor ajánlott/szabad adni hat hetes babának? (tudásbázis)
mivel meleg van, viz etetesek kozott.
cukros kamilla tea nagyon rossz otlet!
cukor egy 6 hetes babanak?
kulfoldon vigyaztam babakra, ilyen esetben volt nekik egy kis hajto, valami szolo izu valami, de nem tudom, h itthon van-e.
Rossz evő baba?
Mert ha nem, akkor lesz étvágya ezután is. De nem is kell közvetlen a tea után kínálni táppal is, nem baj ha eltelik egy kis idő.
Hány napja nem kakilt? Nekem a kicsi sokáig 4-6 naponta szokott csak. Bármit is adtunk neki. De a hasa nem fájt. Volt, hogy 9 napig nem volt semmi, a 10-ik napon csak. Pedig akkor már 3 napja kapta a levolacot napi 3x. Egyébként amíg csak tápszeres, nem kell aggódni ha pár napig nincs széklet.
Én nem emlékszem rá, hogy a lányomnak elvette volna az étvágyát, pedig amúgy se volt egy nagy evő.
Amúgy pedig mi történik, ha a következő étkezésre csak fél adagot eszik a baba? Semmi. :)
Én 6 hetes babának nem adnék még semmit.
Az alma egyébként is hasfogó,(lével meg semmit nem érsz el) a barack hashajtó.
Hashajtónak a kamillateát jó cukrosan kell adni, pont attól van hashajtó hatása. Ha használ anélkül is, akkor mindenképp lett volna kaki :D
A levolac szirup szerintetek mi? Cukorszirup.
És nem kisadagokban sokszor kell adni, hanem reggel éhgyomorra jó cukrosan. (nem pár kortyot, mert semmit nem ér, a gyógyszertári hashajtót sem úgy csepegtetjük bele, hanem van egy adagja, amit egyszerre be kell adni). A mi gyerekorvosunk nem mai csirke, és mindig ezt javasolta elsőnek ha ilyen gondunk volt. 19 éve is, és a kicsi gyerekeimnél is.
gyümit én nem adnék 3 hós korig tuti.
ha nem kakil vegyel laevolac szirupot. az beválik...
tápszerből profi vok,szinte mindet kóstolta a fiam,ha érdekel írj bátran....
a Milupa a legszarabb :)
Babe!!!!
A kamilla nagyon jó, de minek bele cukor? Anélkül is kiváló. Vegyél vagy írass neki probiotikus tápszert nekünk anno ez oldotta meg.
Szakemberként még korainak tartom a gyümölcsök bevezetését, még éretlen az emésztőrendszere hozzá ezért is csinálnak intenzívebb hasmenést, ami viszont a kicsi fejlődő bélflórát is tönkre nyírhatja. Adhatsz neki bioGia probiotikumot. Ez kifejezetten babának van.
Nálunk is bevállt a kamillatea,de cukor nélkül.Én nem is értem ezt mert a cukor fogja a székletet.Szerintem nyugodtan adhatsz neki baracklevet,üvegeset semmi baja nemm lesz tőle.Én nagyon korán adtam mindkét fiamnak mindent.Annó abban az időben anyukámnak azt mondta egy prof a gyerekklinikán amikor hasmenésem volt és semmi nem használt,hogy nyomkodjon szét banánt az újjai közt és nyugodtan adhat nekem.És lám mégis itt vagyok.Tudom,hogy ezért sokan meg fognak kövezni de szerintem a tápszeres babáknak nagyon korán lehet elkezdeni a hozzátáplálást.Én nem hiszem el,hogy a sok friss zöldség meg gyümölcs nem egészségesebb mint a por amiből a tápszert csinálják.Na persze kell nekik az is de szerintem nem csak arra van szükségük.Az én fiamim egyikféle tápszert sem ették meg 3 hónapos koruktól hiába próbáltam akármit.Nagyon kevés tejem volt így jött a spenót,krumli,sütőtök és társai.Aztán 2 makkegészséges kis vasgyúróm van :D
Sok boldogságot és jó egészséget Nektek!
Hát nem is tudom, én nem adnék neki... lehet, hogy a megfelelő enzimek még nem működnek nála? Egy kis idő amíg minden beindul, nem?
Helyettesítő orvos nincs? A védőnő erre mit mondott?
További ajánlott fórumok:
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Szerintetek egy 7 hónaps babának meddig kell a tápszer, ha rendszeresen kap főzeléket, gyümölcsöt, tejpépeket?
- 15 hetes kislányom nem szívesen fogadja el a gyümölcsöket amiket egy párszor kínáltam neki.Lehet, hogy korai még adni neki?
- Hány hónapos kortól lehet adni a gyereknek egészben apró, kerek gyümölcsöt, zöldséget(pl.mazsola, borsó, stb)?
- Hogyan lehet a babának frissen tartani a lereszelt gyümölcsöt pl. utazás közben? Mennyi ideig marad fogysztható?
- Ha gyümölcsöt rakok fagyasztóba babának, azt elő kell készíteni?