Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hány hónapos kortól lehet adni a gyereknek egészben apró, kerek gyümölcsöt, zöldséget(pl.mazsola, borsó, stb)? fórum

Hány hónapos kortól lehet adni a gyereknek egészben apró, kerek gyümölcsöt, zöldséget(pl.mazsola, borsó, stb)? (tudásbázis kérdés)


2008. szept. 15. 10:35
Szerintem ez teljesen változó. A nagyobbik gyerekem fulladozott két éves koráig, ha nem volt jól leturmixolva az étele. Hiába próbáltam neki egészben adni pl. a borsót, öklendezett tőle sokáig. A kisebb sosem fuldoklott semmitől, kinézi a szánkból a felnőttkaját 8 hónapos kora óta.
20. win (válaszként erre: 19. - M_Marcsa)
2008. máj. 8. 07:44
Azt nem kapott, de nem is tervezek neki mostanában adni, mert attól még néha én is fulladozok, ha megakadnak a kis "szöszök".
19. M_Marcsa (válaszként erre: 18. - Win)
2008. máj. 7. 20:40
pattogatott kukorica??
18. win (válaszként erre: 16. - M_Marcsa)
2008. máj. 7. 10:04

Én is adok neki. A fiam imádja a mazsolát. Egy időben eszméletlen mennyiséget megevett belőle. De inkább mazsolát meg kölesgolyót nassoljon, mint bármi mást. Bár újabbban semmit sem nassol... :DDDDD


A kukorica nem tetszik neki, és a borsó sem a kedvence, bár most már azért legalább nem köpi ki.

17. supin
2008. máj. 7. 07:41
Ez nem a kortól függ hanem ha már rendesen rág. Inkábba fogai számától.!...
16. M_Marcsa (válaszként erre: 15. - Win)
2008. máj. 7. 07:06

igen, de szokott néha kapni.

Kukorica is ilyen,olajbogyó is.

15. win (válaszként erre: 14. - M_Marcsa)
2008. máj. 7. 06:10
Igen, és aztán egészben is látod viszont... ;DDDD
2008. máj. 4. 08:24
2 éves lányom a mazsolát most is egészben nyeli le
13. M_Marcsa (válaszként erre: 2. - Aramis39)
2008. máj. 4. 08:23
nem tudja megrágni...
12. mongi (válaszként erre: 9. - Ipi)
2007. máj. 6. 20:09

Szia!

Tetszett nagyon,hogy a fiadnak 114 hónaposan....:-DDDD.Na,jó,félre a tréfával...

Az én fiamnak is már kinn van 16 foga,csak még valahogy nem túl nagyok.

Mikor még pici volt,2-3 foga volt kinn,adtunk neki almát,hogy reszeljen belőle egy kicsit a fogacskáival-mert már akkor is nagyon kunyerált-,s valahogy nagyobbat sikerült lereszelnie,s nem kapott levegőt,csak öklendezett-hasra fordítottuk,ráütöttünk a lapockái közé,ki is jött a falat,de én azóta nagyon óvatos vagyok.Lehet,hogy ez az oka annak,hogy még mindíg csak pici falatokat adok neki.

A hétvégén egyébként már egyedül ette a kekszet-ez nagy haladás NÁLAM.Csak az a baj,hogy mindig egyben akarja bekpni az egészet.Rémélem hamarosan megtanulja,hogy harapni kell,nem pedig mohóskodni:-)

2007. máj. 5. 01:35
Attól függ, mikor bújnak ki a rágófogai. Az én fiam most volt 1 éves, s már tudok neki adni, mert vannak rágófogai, amivel el tudja rágni. De ez megint csak teljesen gyerek-föggő, szerintem:)
10. ipi
2007. máj. 4. 22:16
Jav: 114-100= 14 hónaposan :-))))
9. ipi (válaszként erre: 8. - Mongi)
2007. máj. 4. 22:15

Valami fontosat elfelejtettünk tisztázni: Hány foga van a csöppségnek? :-)

A fiamnak már 114 hónaposan kibújtak a az utolsó kisőrlői is, bár azok lassan emelkedtek ki teljesen...és ugye a 20- ból ez 16 fog... És hiába volt neki 5 és fél hónapos korától kinövőben szépen egymás utánban, nem igen használta őket kajarágásra, sokkal inkább Apukáját és engem harapott lilára, véresre... Már nem harap, de a nagyrágóival hullámokban küzd... Én azt gondolom a katonákról és egész falatkákról, hogy meg kell próbálnod adni neki, hiszen, ha nem adsz bneki darabosat, amit neki kellene megrágni, nem lesz rá ingere... Ha öklendezik és úgy látod nem képes rá, hogy megrágja, nagy fulladás nélkül, akkor még hagyjad a villás verziónál. De szerintem azért itt az ideje már rászoktatni a falatozásra, mert most jön -nálunk legalábbis- az önálló enniakarás, kanalazgatás időszaka. én tudom már őt hagyni önállóan falatozgatni, negyed almákkal, vagy kiflivel,sajtkocka, stb és elveszia tányérról, ami neki tetszik.

Van vami rossz emléked esetleg a fulladásos lehetőség miatt? ne félj tőle, mert nem marad nagyfiúnak is pürés, pelusos, én mindig erre gondolok! :-))))))))))

8. mongi (válaszként erre: 7. - Ipi)
2007. máj. 4. 09:41

Örülök,hogy megemlítetted,hogy azt vetted észre,hogy a nagyobb falatot könnyebben megrágta-Én is észrevettem már ilyet néha,de azt hittem,hogy biztos csak véletlen.Akkor megpróbálkozom nagyobb katonákkal!!!!

Bio-kölesgolyót már adtam neki,de azt kettőbe vagy háromba haraptattam vele.Gondolod,hogy ideje azt is egészben odaadni?

7. ipi (válaszként erre: 6. - Mongi)
2007. máj. 3. 21:02

Szia nem érdemes frászt kapni, akkor sem, ha fuldoklik. A mutatóujjadat behajlítva szépen benyúlsz és kikanalazod, vagy fejjel lefelé rázod. Ha látja rajtad, hogy megijedsz ő is nagyon meg fog. Nekem sikerült nyugodtnak maradnom... Bár még nem volt nagy veszély. ha már nem öklendezik a darabos ételtől, akkor nyugodtan adj neki falatokat, bízzál benne. Én majomkodtam a rágás-imitálással, mert a fiam is képes kettőt forgatni rajta, rágás nélkül lenyelni.... egészben meg kikailni. Ez nem jó,mert nem szívódik fel, aminek kell, fájhat a pocija. Inkább akkor törd össze. Én még azt is észrevettem, hogy egy félkarika kiflit katonának könnyebben elrágott, mint egy minóka falatot.

Próbáld, ki a bio-kölesgolyót is, mert azt megrágja, mert ropog, falat-méretű is, viszont elolvad a szájban hamar. Szóval nemigen fog fulladozni. Mi már szépen elrágjuk a sajtkockákat, almaszeleteket.

Na elég lesz már belőlem... :-)

2007. máj. 3. 14:09

Sziasztok!

Azért kérdeztem,mert még én sem mertem adni a majdnem másfél éves fiamnak,mert félek,hogy félrenyeli vagy egyéb.Én már nem turmixolom neki a kajcsit,csak villával pépesítem.

Tegnap vettem neki rizsgolyót nassolni,kb.borsónyi nagyságúak-tudom,hogy szépen megrágja,de mindíg a frászt hozza rám,amikor nem harapja ketté,hanem egészben veszi be.Pedig neki így sokkal érdekesebb:-)

2007. máj. 3. 12:50
Szia! Én elég óvatos voltam , és másfél éves koráig mindent turmixoltam. De lehet, hogy ma is így csinálnám.
2007. máj. 3. 02:12
En csak kb. 10 hónapos kora után kezdtem el adni a kisfiamnak zöldborsót egészben, addig leturmixoltam. Gyümölcsöt, mazsolát pedig csak egy éves kora után kapott egészben.
2007. máj. 2. 20:43

Sziasztok!

Itt is főleg tapasztalatokra lennék kíváncsi,nem tankönyvi adatokra.

Anyukák,ti mikor adtatok először?

2007. máj. 2. 20:24
szerintem 4-5 hónapos kórtol.
2007. máj. 2. 19:00
Hány hónapos kortól lehet adni a gyereknek egészben apró, kerek gyümölcsöt, zöldséget(pl.mazsola, borsó, stb)?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook