Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös kevert pite recept

Gyümölcsös kevert pite recept

Elkészítési idő 20 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 951 kcal
Zsírtartalom 23 gramm
Szénhidráttartalom 132 gramm

A Gyümölcsös kevert pite hozzávalói:
60 g zabpehelyliszt
60 g zabkorpa
35 g fehérjepor (vagy helyette fele-fele arányban zabliszt és zabkorpa)
200 g kefir (vagy natúr joghurt, nekem joghurtom volt)
2 egész tojás
fél citrom héja és leve (én a levét nem tettem bele...)
3-4 púpozott teáskanál xillit
csipet só
1 csomag sütőpor
20-25 dkg gyümölcs (nálam meggy, 200 g)
A tészta felébe 1 tk. keserű kakaópor
A teljes tepsi fehérjetartalma: 61 g


A Gyümölcsös kevert pite elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat (a kakaópor kivételével) elkeverjük, a meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A tojásokat és a joghurtot a száraz keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük a tészta kétharmadát, a maradékhoz hozzákeverjük az 1 tk. kakaóport, és a másik tésztára kanalazzuk (nem kell egyenletesen, pont az a lényeg, hogy foltokban legyen elosztva a kétféle tészta). A tetejére szórjuk a gyümölcsöt (ha nem szeretnénk, hogy lesüllyedjen, óvatosan forgassuk zablisztbe szórás előtt). 180-200 fokon, a tészta vastagságától függően 20-30 perc alatt megsütjük.

http://fittsutik.blogspot.hu/
a recept eredetileg itt van, innen vettem, de átalakítottam, mert veszélyes itthon bármennyi magfélét tartani... mindent megeszek, ha van.... tehát a mandula kihagyva....

kicsit lehet érezni benne a sütőport, lehet elég lenne kevesebb is...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös kevert pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook