Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Linzer rudacska recept

Linzer rudacska recept

A Linzer rudacska hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
kb. 1 dl tej
20 dkg tortabevonó csokoládé


A Linzer rudacska elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáit, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, és jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk. A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd szorosan egymás mellé tologatjuk a félkész süteményeket. A csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A linzer rudacska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook