Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkével töltött cikória recept

Csirkével töltött cikória recept

A Csirkével töltött cikória hozzávalói:
1 csirkemell
4 fej cikóriasaláta (kínai kellel helyettesíthető)
2 ek citromlé
6 ek vaj
2 ek liszt
1,2 dl csirkeleveslé
1,2 dl tejszín-tej keverék fele-fele arányban
1 db szerecsendió őrölve
2 szelet főtt sonka
1 tojás sárgája
3 dkg reszelt sajt (Gouda ajánlott)

bors.


A Csirkével töltött cikória elkészítési módja:
A csirkét csontozza ki, vágja kis kockákra. A cikória közepét vágja ki. Kis fedhető sütőedényt vajazzon ki, tegye bele a cikóriát, szórja meg sóval, citromlével, kenje meg kevés vajjal. Előhevített sütőben, közepes hőn (180 C°) süsse 1 órát. Nagy serpenyőben olvasszon 2 ek vajat, süsse rajta a csirkét 10 percig. másik serpenyőben olvassza meg a maradék 2 ek vajat, keverje hozzá a lisztet, barnítsa keverve 1-2 percig. Keverje hozzá a levest, párolja 5 percig. Keverje bele a tejszínes tejet, szerecsendiót, borsot és csipet sót, majd a csirkét és citromlevet. A sült cikóriafejeket vágja hosszában félbe, az egyik felekbe kanalazza töltelékként a csirkés mártás 1/3-át. Fedje a másik cikóriafelekkel, minden fejre csavarjon 1 szelet sonkát, fektesse tepsibe. A maradt csirkés mártásba keverje bele a tojássárgáját és reszelt sajtot, s kanalazza a töltött fejekre. Előmelegített sütőben süsse világosbarnára. Melegen tálalja.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkével töltött cikória elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook