Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyors Pufi Fánk recept

Gyors Pufi Fánk recept

A Gyors Pufi Fánk hozzávalói:
Tésztához:

325 g búzaliszt
1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 tojás (közepes méretű)
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin

Ezenkívül:

Porcukor a díszítéshez
Napraforgóolaj a sütéshez

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük.


A Gyors Pufi Fánk elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle. A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük. A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyors pufi fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook