Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Borkrémes mini gyümölcstorták recept

Borkrémes mini gyümölcstorták recept

A Borkrémes mini gyümölcstorták hozzávalói:
Krémhez:

3 levél Lapzselatin
1 tasak Eredeti puding tejszín
375 ml száraz fehérbor
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
250 g ricotta vagy mascarpone sajtkrém

Tésztához:

2 tojás (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 citrom szűrt leve
60 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Sütőpor
20 g Gustin Étkezési keményítő

Díszítéshez:

Kb. 500 g fehér és kék szőlő vegyesen


A Borkrémes mini gyümölcstorták elkészítési módja:
A sütőformákat kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük és félbevágjuk. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint beáztatjuk, és félretesszük. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 375 ml bor és 4 evőkanál cukor hozzáadásával elkészítjük. A zselatinlapokat kinyomkodjuk, a még forró pudinghoz keverjük, majd közvetlenül a pudingot alufóliával letakarjuk. A tojásokat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig keverve habosra keverjük. A cukrot a citrom szűrt levével elkeverjük, a vanillincukorral együtt a tojáshoz adjuk, majd konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, a tésztához szitáljuk, majd a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán rövid idő alatt elkeverjük. A tésztát az előkészített sütőformában egy kanál segítségével elosztjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A megsült tortákat a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A kihűlt pudingot átkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a ricottát és jól elkeverjük. A krémet egy nyomózsákba töltjük, a kihűlt torták tetején egyenletesen elosztjuk, végül az előkészített szőlőszemekkel díszítjük. Tálalásig min. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.



A tortácskákat bor helyett pezsgő vagy almalé felhasználásával is elkészíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A borkrémes mini gyümölcstorták elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook