Tojásbomba recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tojásbomba hozzávalói:
Tésztához:

100 g búzaliszt
25 g Étkezési keményítő
2 csapott teáskanál Sütőpor
150 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
100 ml étkezési olaj
3 közepes méretű tojás
150 ml tojáslikőr
3 evőkanál keserű csokoládé reszelék

Mázhoz:

100 g keserű csokoládé

Ezen kívül:

100 g hideg tejszín
1 tasakVanillincukor
Kevés tojáslikőr

Sütéshez:

12-es muffinforma
Kevés vaj, búzaliszt


A Tojásbomba elkészítési módja:
A sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. Tészta: A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel egy keverőedényben összekeverjük, majd a csokoládéreszelék kivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Mindezt konyhai robotgép legalacsonyabb, majd 3 percig a legmagasabb fokozatán verjük. A masszát a muffin formában egyenletesen elosztjuk, és a csokoládé reszelékkel megszórjuk. Egy villa segítségével a reszeléket a tésztába keverjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni. Máz: A csokoládét nagy darabokra törjük és alacsony hőmérsékleten vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. Díszítés: A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá felverjük, és nyomózacskóba töltjük (cső átmérője 10 mm). A muffin tetejére tejszíngyűrűt nyomunk, melynek belsejét tojáslikőrrel töltjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tojásbomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook