Győri kismamik (beszélgetés)
Akkor nem vettetek házat, hanem rendesen építkeztek! :) (azt írtad, vettetek egy házat..)
legalább fényképen látjátok... Megbíztok a kivitelezőben?
Én nem bírnám ki, hogy ne legyek a munkások nyomában, a mieinket (de komolyan az összeset) állandóan személyesen is ellenőrizni kell, meg noszogatni, különben még mi is az alapnál tartanánk... szörnyűek a magyar munkások :(
Mi magunk jártunk utána mindennek és komoly százezreket lehet spórolni, ha az ember megtalálja az olcsóbb (de persze jó) minőséget.
De ha jó a kivitelező, akkor sok terhet vesz le az ember válláról az biztos (épp ezért meg is kéri az árát sajna).
Gratulálok! Hol vettétek? Az építkezés felújítást jelent?
Mi már 3 éve építkezünk... :D Közbe jött a válság, és elfogyott a "kedvünk", így apránként haladunk. Ezért is kellett albiba költöznünk, amíg felépül végre a házunk.
Szia!
Jó, hogy jöttél, bárkit szívesen látunk :-) Gratulálok a második babához, vigyázz Magadra!
Én vittem a kisfiamat a Gézengúzba, ő elég hosszú baba volt és annyira össze volt tekeredve a pocakomban, hogy ferde tartása lett. Jártunk tornára és kádas foglalkozásokra is, sokat segítettek, 3,5 hónaposan már át- és visszafordult simán, biztos vagyok benne, hogy ez ennek a hatására történt. Kicsit a bal oldala még ügyetlenebb, ezért mi még a Dévényes Ritához is szeretnénk elvinni, bár most Németországban élünk, de valahogy megpróbálunk időpontot kérni majd tőle.
A nagyobb változások sajnos elég rossz hatással vannak a babákra, Dani például nagyon rossz evő lett, megviselte a költözés. Nem szeretném elkiabálni, de most úgy néz ki, kezd rendbe jönni, újra jobb étvágya van. Lehet, hogy a Te munkába állásod is hatással volt rá, de ezért ne hibáztasd magad szerintem. Én csak ajánlani tudom az alapítványt, nagyon kedvesek, aranyosak, minden kisgyerek örömmel jár oda és biztos a Te kisfiadnak is jót fog tenni. Ha lehet, csoportos tornára vidd, a gyerektársaság sokszor jobb ösztönző mint akármilyen más foglalkozás!
Szigethy-n? De jó, hogy épp most költöztünk el onnan... :S :(
Én is gondoltam már rá, valahol itt Bácsán is van állítólag, de teljesen ismeretlenek közé valahogy gátlásos vagyok elmenni (meg lusta is..)
Sziasztok!
Jár valaki babaklubba? Kicsit be vagyok zárva, szeretnék Alexával kimozdulni, meg gyerekek közé vinni, de nem tudom, hova. Ötlet? Állítólag van a Szigethyn egy, de nem tudom hol, és mikor és milyen. Esetleg valakinek nincs kedve csatlakozni?
Szia, üvd és gratulálok én is!
Nekem ezt az alapítványt a védőnő és a dokinő ajánlotta, de mi a dévényes gyógytornászhoz vittük el, arra még jobban helyeseltek.
igen, nagyon bízunk benne
Képzeljétek, már egy alkalom után is látni javulást: azóta újra próbálgatja maga alá húzni a lábait négykézláb állásba! (Ezt egy hónapja csinálgatta picit, aztán el is hagyta, gondolom akkor adta fel, hogy neki ez nem megy...)
Úgy örülünk! :D
szia
üdv itt,és gratula
Sziasztok.Szeretnék hozzátok csatlakozni,ha megengeditek.Láttom nagyon összeszokott,régi csapat van itt,de remélem még befogadtok.
29 éves vagyok,Győrtől 30 km-re lakunk.Van egy 2,5 éves kisfiam és most várjuk 2.babánkat.Ma töltöttem a 12.hetet.Óvónőként dolgozom egy éve mentem vissza 1,5 éves kisfiam mellől,egy határozatlan idejű szerződésért.Nehéz év volt,sajnos még mindig vészeljük a hatásait.Ksifiam nagyon keveset beszél,szinte semmit még,és a szobatisztasággal sem tartunk sehol.Aggódom érte,valószínűleg jövő hónapban bejelentkezünk a Gézengúz Alapítványhoz egy kis mozgásterápiára.Ezt a logopédusunk ajánlotta.Ti ismeritek esetleg ezt a helyet?Járt oda valaki?
Próbálok majd kicsit visszaolvasgatni,és némi infot szerezni mindenkiről.
Szép napot kívánok Nektek!
SZiasztok!
Jobbulást a még mindig pöttyös Noelnek, többieknek meg kitartást ehhez az időszakhoz, bár szerintem a fogzás is jócskán rátesz egy lapáttal a nem-evésre. A mi klubunkban is több baba nem eszik, van amelyik már nemcsak a kanalat, de már a cumisüveget sem fogadja el, így gyakorlatilag napok óta semmit nem eszik (2 falat, ill. korty után ordítás, hiszti és fejelfordítás van)... Szandra 2 napja ,amikor a másik foga is kibújt, akkor nem tudott kanállal enni, aznap tápot kapott üvegből ebédre is, ő úgy legalább evett.
Tegnap voltunk dévényesnél (Ritánál, ha valaki ismeri, Győrben csak ő foglalkozik ilyen tornával), szóval nagyon jól tettük, Szandrának eléggé hipotón az izomzata, amelyik oldalát kevésbé használta, ill. a teljes hát- és csípőizmai pedig be vannak kötve. Ez volt hát az oka, hogy nem kúszott-mászott, csak a tengelye körül fordult el és hasra-hátra is csak bal oldalra forgott.
Itt mondta a nő, hogy az orvosok és védőnők állításával szemben lusta gyerek nincs! Mindegyikben kódolva van a mozgásfejlődés és próbálják is, csak amelyiknek nem megfelelő az izomtónusa, az nem tudja megcsinálni, és (mint Szandra is) egy idő után feladják, kevésbé próbálják, vagy csak nyüszítenek érte. Helyette pedig pótcselekvések alakulnak ki, ez Szandránál a csuklója körkörös és ide-oda mozgatása volt, kb 1 hónapja megfigyeltük már, de nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. Ezt a mászás gyakorlása helyett csinálja, mert az nem megy neki. És megmutatta, valóban látszott, hogy bizonyos mozdulatokat kézzel is alig lehetett vele megcsináltatni, annyira merev volt. Én is ezért nem tudtam rendesen négykézlábra állítani itthon és gyakorolni, mert szabályosan úgy kellett "betörni" szegényt...
Persze volt sírás (mi is bőgtünk apjával vele együtt), de amúgy nem fájt neki, inkább ellenére volt a dolog :)
Párszor menni kell még, de 100%-ra ígérte, hogy ezen lehet segíteni, nemsoká ő is mászni fog! :)
Jobbulást Noelnek, szegénykémnek nagyon rossz lehet, no meg Nektek is az éjszakázás. Az jó, ha sokat iszik, az étvágy meg biztosan visszatér, ha újra egészséges lesz, kitartás.
Fogak terén Dani is ilyen, lassan jönnek neki és a poén, hogy nem sorban :-))) de egyszer majdcsak túl leszünk rajta mi is.
Hali!
Köszi Mira az érdeklődést: hát..Noel nagyon nagyon pöttyös lett és még látom, hogy csak jönnek és jönnek. Az éjjel pocsék volt, ha már nem hatott a lázcsillapító kúp hatása, akkor felsírt és fent voltunk hajnal 4ig. Napközben pedig fáradt, sírdogálós. Mára már étvágya sincs, teát viszont nagyon sokat iszik és szopizik is. Mentolos hintőporral szórom neki a kis pöttyeit. Ahány embert kérdezünk a himlőről annyiféle választ kapok. Egyesek szerint az 1 éves kor alatt elkapott himlő még nem immuni9zál vagyis még elkaphatja mások szerint pedig már nem kaphatja vagy hallottam olyat elkaphatja, de már enyhe lefolyású lesz. Ezt az enyhe lefolyást ismerem, állítólag, mint anyatejes gyerek nem kaphatta volna el vagy nem kellene ennyire pöttyösnek lennie. De a védőoltás témát már legalább ezzel ki is lőttük. :) Felül jön neki is a foga, de emiatt nem volt nyügi. Már felül látom neki, szinte egy leheletnyi ínyecske választja el őket (mind a négyet), hogy kibújjanak. noel a lassú víz partot mos fajta :) 2 fog után nagy szünet és most egyszerre 4 jön neki :)
Mi is szobafogságban vagyunk a himlő miatt, remélem nem lesz semmi gond és átvészeljük simán! :)
puszi Nektek!
Szia Mira!
Itt is pocsék az idő. Havas eső, eső, hideg és szél. Mi is itthon gubbasztunk. Bár Alexa mostanában jobban díjazza, ha itthon vagyunk, mert nem szeret a babakocsiban üldögélni, hanem szereti szétpakolni a nappalit. Gondolkozom, hogy babák közé kéne vigyem, mert imád gyerekek közt lenni, csak nem tudom hova.
Nekünk felül kijött a fog, de meg is állt, nem bújik tovább. Olyan mint Noel szégyenlős foga:)
Készülünk Alexa első szülinapjára, már csak 11 nap. Az étvágy nálunk rendeződött, és talán újra el van egyedül is. Már nem mindig kotor a konyhába utánam, ha kimegyek, tegnap is és ma is inkább maradt a nappaliban és játszott, no meg zene csatornát néz. A mese nem érdekli.
Remélem mindenki jól van.
Sziasztok!
Először is kicsi Noelnek jobbulást, remélem hamar túl lesz a bárányhimlőn és nem lesz semmi gond. Ditti, hogy vagytok???
A fogacskásoknak nagy gratula, mi még mindig (állandóan) a szenvedő kategóriába tartozunk, Daninak nagyon nehezen jönnek ki a fogai. Most kettő készülődik felül, nagyon piros és duzzadt a kis ínye, bár most szerencsére a sok-sok nyálon kívül nincs más napközben, de éjszaka muszáj adni neki fájdalomcsillapítót :-( Hiába adok neki rágókát, mostanában a kis öklét szívja, jól kipirosodott, úgyhogy azt is kenegethetjük. nagyon anyás lett, ennyire sose volt bújós, megállás nélkül jön és mondja, hogy anyanyaaaa, ami szerintem a legszebb szó tőle :-), csak sokszor lépni se tudok, mert kapaszkodik fel, szóval a mei tai-t is elővettük ismét. Az étkezései talán-talán javultak, bár nem tudjuk, hogy vajon a fogacskák miatt lett rosszabb evő, vagy amiatt, hogy állandóan menne valahova, játszana. Most kap mindenből a kezébe és próbálkozik az "önálló" evéssel, igaz, a legtöbb étel a földön landol, de egyszer csak sikerül majd. Felettébb érdekes módon a piskótát, babakekszet sosem dobja le és az utolsó morzsáig megeszi, lehet válogatós lett?! A védőnő azt mondta, hogy csak olyan másfél évesen kezdenek el válogatni, szóval ezt még korainak tartom, egyelőre értetlenül állunk a dolog előtt.
Sok puszi Mindenkinek! (otthon milyen idő van? itt olyan pocsék - eső, orkán szél, havaseső - hogy babakocsival se lehet kimerészkedni)
nekünk még most se semmi...fogacska.
Ez a 7.hónapunk.
Sziasztok!
Megvan a kb egy hete tartó durva fogzásunk (nem elalvás, extra nyűgösség, sok-sok sírás) eredménye:
múlt pénteken kibújt a 3. foga, ma pedig 4 napra rá a negyedik!!
(3 hónappal ezelőtt az alsó kettő is 4 nap különbséggel jött ki)