Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győri kismamik fórum

Győri kismamik (beszélgetés)

757. Nita081
2010. dec. 20. 14:37

Mira! Lehet akkor összefutunk a Plázában, mert nekem is be kell mennem, még ajándékokkal el vagyok maradva,:-)

Sajnálom de nem tudom, hogy van e- rendelés a Liezenba. Azt tudom, hogy vérvétel az nincs.

Szép napot!

756. solmyr
2010. dec. 20. 13:39

Sziasztok lányok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy a héten dec. 22-én és/vagy 23-án lesz még rendelés a Liezen-Mayer utcában?

Köszi előre is a segítséget.

755. Mira81
2010. dec. 20. 13:30

Persze Nita, ott leszek. Szerintem előtte bemegyek a Plázába, aztán átsétálok...hátha találok kabátot, bár egyre reménytelenebb küldetésnek tűnik :(

HVRam, jössz Te is? Ditti?

754. Nita081
2010. dec. 20. 09:26

Mira! Nagyon édes a kisfiad!:-)

Ok. Akkor fél hatkor a folyóson találkozhatnánk, a büfé mellett?!

753. Mira81
2010. dec. 20. 08:13

Hello Csajok!

Látom, hétvégén mindenki pihent. Mi is elutaztunk Balatonfüredre wellness-ezni kicsit még így "utoljára" kettesben, nagyon jó volt, kipihentük magunkat a karácsonyi hajtás előtt. ma kezdtem meg az utolsó hétfőmet a munkahelyemen, már csak szerdán dolgozom utoljára, nagyon furcsa lesz otthon készülődni Dani érkezéséig, de nagyon várom is :)

Ma ismét egyedül, de megyek a tanfolyamra, úgyhogy ha jöttök, akkor találkozhatunk megint vagy a folyosón, vagy a lépcsőnél a büfé mellett fél 6 körül.

Remélem mindenki jól van, Dani produkálta magát a hétvégén :D ja, és feltettem egy fotót róla az iwiw és a facebook adatlapomra.

Vigyázzatok Magatokra, bár most talán olvad a hó és nem jeges sehol!

:-x

752. Dittti
2010. dec. 17. 14:50

Örülök Nita, hogy tudtam segíteni. És szerintem 40 ezer Ft nem a világvége, igaz hogy nem boltban veszed, de ha kibírja azt a max 2 évet amit strapáljuk majd, akkor már nem kár érte.

Remélem februárban is lesz ilyesmi fent vagy éppen pont ez a fajta. Mert legkésőbb akkor már szeretném megvenni. Igaz áprilisban fog érkezni a Noel, de az előző kiszemeltem is hamar gazdira talált, és nem várnék vele sokáig. Elfér a garázsban :)

751. judit8103 (válaszként erre: 746. - Af7247d0a4)
2010. dec. 17. 12:46

szia

üdv köztünk.

750. Nita081
2010. dec. 17. 12:30

Üdv köztönk Kriszti!

Ditti! Igen néztem, a babakocsit, nekem nagyon-nagyon tetszik, és egyáltalán nem gáz a piros kocsi fiúnak, barátnőmnek is az volt. Csak sajna már továbbadta. Én nagyon gondolkodom ezen a járgányon,:-))

749. af7247d0a4 (válaszként erre: 748. - Dittti)
2010. dec. 17. 12:01
Sajnos még nincs baba, pedig már két éve szeretnénk. Kedden megyünk a kaáliba, talán majd ott tudnak nekünk segíteni. De már nagyon várom, hogy legyen!
748. Dittti
2010. dec. 17. 11:45

Szia Kriszti! Várunk szeretettel. A lányok többsége még dolgozik, de biztos tudnak majd neked segíteni. Mikorra várod a babát? Mi a neme? Itt eddig csak kisfiús mamik vannak, legyél Te az első aki ezt megcáfolja :)

Mira nagyon jó lehetett bektek. És ömlengj..ömlengj csak :-) Mi is ezt tennénk és fogjuk is nyugi :) Tök jó, hogy ennyire közlékeny volt a Dani. Nekünk amilyen szerencsénk van, lefogadom, hogy aludni fog éppen a Noel. Hiszen ő a nap nagy részében alig moccan és akkor is csak alighogy. De ő ilyen baba, még nem rúgja ki a ház oldalát. :) Mennyi képet adtak? Vagy az nem volt benne a 10ezerben? Csak a dvd? Ep kártyára vissza tudtad téríteni? Gondolom még ma este is meg fogjátok nézni a filmet. :) Mi is úgy vagyunk vele, mint ti. Alig várjuk, hogy össze-vissza puszilgassuk őket.:)

Nita nézted a kocsit? Gáz egy fiúnak piros fekete kocsi?

2010. dec. 17. 10:20
jA, még azt szerettem volna megérdeklődni, hogy táppénzen vagytok vagy dolgoztok?
2010. dec. 17. 10:18

Sziasztok lányok!

Még sajnos a kaális fórumon vagyok fönn, de remélem, hogy hamarosan csatlakozhatom hozzátok!

Van köztetek olyan, akinek a Dúcz René a dokija? Illetve van vmilyen tapasztalatotok róla?

745. Nita081
2010. dec. 17. 09:00

Mira! Nagyon örülök Nektek! Akkor érdemes volt elmenni 4D-re. :-))

Sok puszi.

744. Mira81
2010. dec. 17. 08:14

Jó reggelt Csajok!

Tegnap voltunk 4D-n...hááááát...Dani kárpótolt minden rossz dologért. Mondjuk elég sokat vártunk, mert az előttünk lévő kismamának ikrei voltak és mindkét babát elég alaposan megnézték (tök fura lehet kettőt látni :D ), úgyhogy aggódtam, hogy Dani bealszik addigra, de nem :))))

Apja legnagyobb örömére reál beállítottságú :D, mert folyamatosan számolt. Egyszer kettőt mutatott, majd hármat, aztán mind az 5 ujjacskáját és végig nagyon gondolkodott, támasztotta a kis fejét. Láttuk pislogni is, ez nagyon fura volt, olyan jól látszott a felvételen és nyelt is magzatvizet :)

Mindene a helyén van a Drágámnak, és már kb 1120 gramm, úgyhogy nődögél szépen. Döbbenetes egyébként, olyat is csinált, hogy a kis lábait egészen a fejéhez húzta, úgy összecsomagolta magát, szinte egy oldalra elfért :D

Szóval, ne haragudjatok, hogy itt ennyit ömlengek, de imádtam látni a kis pofiját és tudom, hogy még maradnia kell - ahogy mutatta ő is legalább 3 hónapot:)))) - de úgy várom, hogy megfoghassam és odabújjon hozzánk.

Ja, és a másik jó hír, a leletemen már az áll, hogy a méhlepény jó helyen tapad :) Ezen is majdnem elsírtam magam, úgyhogy most egyszerre nézegetem a kisfiam fotóját és a leletet:) Felteszem majda fotókat, csak Apa scanneli ma, remélem átküldi és feltöltöm mihamarabb!

:-x

743. Dittti
2010. dec. 16. 10:49

Sziasztok!

Mira, azért remélem nem vagy nagyon elkeseredve, mert ahogy írtad is, vannak ennél sokkal súlyosabb problémák is (sajnos) némelyik kismamával. Nekem a dokim sok Activiát javasolt, mert az tele van élőflórával, ami visszapótolja a hiányzóakat. És hát ez azért jóval kellemesebb, mint valami hülye krém vagy tabletta. Napi 3-at is megehetsz, mert fokozottan szükséged van rá.

Nita: a pocakom nekem is "fáj". Olyan furcsán..már ha háton fekszem is érzem, hogy ki akar alul szakadni a pocakom. Oldalt eddig tökéletes volt, de 2 napja már úgy sem. Napi 11 órákat megalszok, de így is estére hulla vagyok. Mert ebből a 11 órából 8szor felkelek pisilni és forgolódok, megint előjöttek buta álmok is..áá..szóval nincs megkönnyítve egyikünk helyzete sem. Bár 2 napja csak napi 2db magnéziumot ettem, mert úgy éreztem nincs többre szükségem. De lehet emiatt feszül jobban estére a pocakom, így mától inkább beszedem ha kell ha nem. Szóval nyugodj meg Te is :) és próbáld ki hogy este amíg tv nézel raksz egy vékonyabb, lapos párnát a feneked alá. Mert leveszi a terhet a medencédről és megkönnyebbülsz. Én így szoktam tenni, ha már minden kötél szakad.

HVRam, az orrvérzésről olvastam egy cikket és ahogy Mira is mondta, várandós kismamáknál ez igen gyakori. a Vérbő nyálkahártyák miatt. Szóval Te sem aggódj, bár amit leírtál biztos hogy engem is kizökkentett volna. :-)

És a 35. héten tényleg kötelező a tenyésztés minden kismamának? De jó...legalább kiderülhet, hogy van e valami bibi.

Hidegfrontot mond az orvos meterológia...én már lélekben készülök ezekre a húzósabb napokra.

Pihizzetek ..pápá

742. Mira81
2010. dec. 16. 09:41

Szia HVRam!

Szerintem várd meg azért a pénteket, én hétfőn vittem be és pont pénteken lett meg az eredmény. Én előtte odatelefonáltam és nagyon segítőkész volt a hölgy, aki felvette a telefont, mondta, hogy épp akkor lett kész a papírom. A Vasváris kórházi számról kapcsolták őket. Szerintem potyára ne menj be. Ha odaszólsz, biztos megmondják, érdemes-e menned. Remélem, nem lesz semmi gondod a továbbiakban.

Az orrvérzésről szerettem volna írni Neked, hogy emiatt ne aggódj. Nekem az életben nem vérzett az orrom, egészen a terhességig, de már a 8. héttől kb sokkal érzékenyebb az orrnyálkahártyám és tényleg nem a vérnyomással függ össze. Eleinte panaszkodtam a Stummernek emiatt (is), de aztán kb a 15. hét után már nem is foglakoztam vele, mert megszoktam. Ennyire azért, mint Neked nem volt durva, de a hormonok miatt a nyálkahártyák jobban váladékoznak és ettől vérzik/vérezhet az orrod is. Ja, én nekem se kellett hozzá erősebben kifújnom, vagy tüsszentenem.

Köszi egyébként a bíztatást Nektek, belegondolva valóban inkább előzzük meg az ilyeneket, és biztosan vannak, akiknek ennél sokkal, de sokkal rosszabb és súlyosabb problémáik vannak.

741. HVRam
2010. dec. 16. 09:21

Sziasztok!

Mira! a Jó híreknek nagyon örülök, az újabb gyógyszeres kezelésnek viszont nem. (Én is rettegek, hogy harmadszorra is el kell kezdenem újabb antibiotikumot szedni. Szerintetek, ha kedden vittem be a mintákat, ma már lehet valami? vagy várjak holnapig? Addigra a vizelet biztos meglesz, nem?)

Úgy látszik, nekünk ez a keresztünk a várandóság alatt. De hidd el, minden rendben lesz.

A táppénzzel kapcsolatban nem tudom, hogy miért nem adott papírt, én kaptam. Bár lehet azért, mert én nagyon az elején mentem el? De nem tudom, hogy ez befolyásolhatja-e a dolgot? Vagy ez is megváltozott azóta. Nem tudom. Itt minden változik hetek sőt napok alatt. Csak kapkodom a fejemet. :)

Képzeljétek nekem meg tegnap este annyira elkezdett vérezni az orrom (évek óta nem volt ilyen), hogy a csap fölé kellett állnom, és oda folyt, mert rengeteg jött. És kb. fél óráig nem is állt el. Kicsit megijedtem, de a vérnyomásomat megmértük az tökéletes volt. Nem tudom mitől lehetett.

Vigyázzatok magatokra, mert most is esik a hó!

740. Nita081
2010. dec. 16. 09:01

Ne szomorkodj! Együtt érzek Veled Mira! Én is ugyanezen megyek keresztül, de inkább bevesszük, minthogy esetleg bármi baja legyen a babának.

Én Normaflor-t ittam,nekem ez jó volt.De van több ilyen ProBiotikum ami jó.Meg egyél sok joghurtot (acimel)

A Cns kúpot úgy kellett hogy egy dobozban 10 db. van. Nekem ötöt kellett elhasználnom, minden esete kellett felhelyeznem. Ez az egy kúp ami nem csípet és könnyű volt felhelyezni. De utána használd pár napig a Dm-s Protexint, mert ez is egyfajta gomba és baciölő. Van benne bórax, meg kakaóvaj. A Bórax a gombára hatásos. (sajnos már nagyon tapasztalt vagyok ebben.) ha vége a kúpozásnak pár napig használd a protexin Gynophilust.Én most azt használom az antibiotikum után is.

puszi.

739. Mira81
2010. dec. 16. 08:14
Lemaradt a bejegyzésemről, hogy szép napot MIndenkinek! És HVRam, köszi a tájékoztatást táppénz ügyben, lehet, leszenk még kérdéseim, bocsi az értetlenkedésem miatt :)
738. Mira81
2010. dec. 16. 08:11

Nita! Én is örültem azért, hogy "elvileg" minden OK, csak annak nem, hogy újabb antibio-t kaptam. Annyira elegem van már ebből, de hát ezt Te nyilván tudod. Teljesen tönkrement a gyomrom, emésztésem, fogalmam sincs mit szedjek rá (még plusz valami), eddig ittam Normaflor-t, most Béres ProBio-m van, nem tudom, használnak-e ezek valamit. :( Persze készülök, hogy ezzel a jó bacik is kimennek, de akkor megnyugodtam, hogy ismered a kúpot, ezek szerint tényleg hatékony, nekem ez még kivételesen nem volt. Januárban nekem is lesz újból tenéysztés (35. héten meg amúgy is kötelező), de most beláttam, igaza volt a Stummernek, mit tudnának kitenyészteni több napos antibiotikum kúra után?

Utánaolvastam 1000 helyen, hogy a penicillin származékok nem ártanak a babának, de hát olyan borzasztó, hogy nem tudok úgy kijönni a dokimtól, hogy 3 recept ne legyen nálam, amivel rohanok a patikába.

Bocsi Mindenkitől, hogy így kipanaszkodtam magam, csak számomra ez elkeserítő :(((

Nita, még abban tudnál segíteni, hogy Neked milyen gyakran kellett ezt a CNS kúpot használnod?

737. Nita081
2010. dec. 16. 07:23

Mira! Örülök, hogy minden rendben Veletek, leszámítva a gyógyszert, de hát akkor ennek nagyon ki kell, hogy pucolja a bacikat.

A kúp, amit kaptál, ismerem. Ez a CNS kúp. Ez bacira és gombára is jó. Nekem ezidáig ez vált be a legjobban.

Nekem fáj a pocakom:-( én nem tudom, nem is görcs, hanem alul...kicsit félek, de remélem, hogy csak nődögél a kicsi.

Én is megmondom a dokinak, hogy nem érzem magam 100%-n gyógyultnak, még azt érzem, hogy mindig bennem van a baci. És kitérek az újbóli tenyésztésre, de ahogy írod, a 35 hét környékén ismét megnézik. Az még mesze van.

Szép napot Nektek.

736. Mira81
2010. dec. 15. 20:38

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Kezdem a jó hírekkel: méhszáj teljesen zárt, Dani jól van - csak újra harántfekvésben nyújtózkodott a drágám - megnéztük, meghallgattuk a kicsi szívét, szép szabályos :)

Ezeknek mind nagyon örültem, aztán aminek nem: szerinte is kevés a bacik száma, viszont aggasztóbb a típusa. Erre most kaptam Semicillin-t, 2x2-t kell szednem 10 napig - na, gondolhatjátok, újabb antibiotikum - hogy a hüvelyben se legyenek. Újabb kenetvétel nem volt, mert állítólag ennyi antibiotikum után most az ég egy adta világon semmit nem mutatna ki a tenyésztés, majd csak a következő vizsgálat alkalmával. Beírta a kiskönyvembe is, hogy akármi van, a 35. héten mindenképp vesz kenetet, hogy a szülésre kiderüljön, van-e valami kórokozó, illetve beírta, hogy ha ne adj isten Dani előbb jönne, akkor mindenképp antibiotikumot kell kapjak.

Nita, főleg Neked írom, hogy "természetesen" számíthatok újabb gombás fertőzésre ennyi bogyó után, úgyhogy én egyszerre kaptam most egy receptet egy olyan kúppal, amit a gyógyszertárban kevernek ki. Ez csak annyi, mint a DM-es, hogy visszaállítja a pH-t. Holnap lesz kész délután és a Semicillinnel együtt kell majd használnom, de mondta a gyógyszerész nő, hogy hatékonyabb, mint az összes többi. Ez az összetétele:

Acidum boricum pulv (7,00 gr), Borax(natrium tetraboricum)7,00 gr, Butyrum cacao(40,00gr) Esetleg kérdezd meg majd a dokid, hátha jobb tényleg....

Legközelebb január 12-én kell mennem, de előtte kórházas UH, mert kérte, hogy már vigyem magammal az utolsó ellenőrző UH eredményét.

A vesetágulatomra annyit mondott, hogy ő nem aggódna emiatt nagyon, mert 10ből 9 terhes nőnek van. Szerinte akkor ijedjek csak meg, ha magas lázam lenne és begörcsölne a vesém.

Ja, és a legjobb. Én nem tudom, hogy az én védőnőm, a Mónika miket hord össze, de kértem a végén a táppénzhez a papírt, erre a Stummer azt mondta, hogy ehhez neki nem kell adnia semmit, menjek be a terhesgondozóba és mondjam be, mikortól akarok táppénzre menni. Hát, ilyenkor olyan hülyének érzem magam, pedig tényleg a Mónika rágta a számba, hogy papír kell, és ahogy látom, HVRam kapott is. Remélem nem lesz gondom belőle, hogy én csak úgy odamegyek.

Szóval ennyi volt a dokinál, most megint van egy komplett gyógyszertáram itthon :(

735. itioti
2010. dec. 15. 20:30

Halihó mindenkinek!

Judit:Én november 20 körül voltam vérvételen nekem is aztmondták 1 hónap!Pénteken bepróbálkozom hátha!Mert nekem a Down szűrésre is ott vették le a vért amire hétfőn megyek és addígra késznek kell lennie tehát ha a szűrésre megvan a vérvizsgélat akkor gondolom a többi véremet is megcsinálták!Legalább is remélem!Mert kedden meg a Busznyákhóz megyek és jó lenne egyben mindent vinni neki!Mi kombinált tesztre megyünk amugy hétfön ez ultrahang és vérvétel de én mindíg összekeverem ,hogy integrélt meg kombinált ... :-)Hétfőn mikor a rendes ultrahangon voltunk ott is megnézték aztmondták minden oké de a papírra semmit nem írtak,hogy mi mennyi!Ja judit: és úgy tudom az integtráltat akkor csinálják csak ha valami probléma van!Vagy rosszul tudom?De nyugodj meg nem lesz semmi baj!!

Köszi csajok az infókat!

734. Dittti
2010. dec. 15. 19:38
Leszenk..csak már nem veszik le a terhelésesvércukrot :) Illetve a fél banda szabin lesz már. De azért gondolom nem szünnek meg létezni, nyugi Nita és HVRam :))
733. Nita081
2010. dec. 15. 18:55
hú de jó, hogy mondjátok, én is jövő hét kedden mentem volna be a leletemért a terhesgondozóba.
732. HVRam
2010. dec. 15. 18:25

Nita, Mira!

Elmondom nálam hogy volt a táppénz kezdete.

Először is kaptam az orvosomtól egy papírt, azzal bementem a terhesgondozóba és leadtam (Én a ketteshez tartozom), a kiskönyvvel együtt. (Ja! Én úgy voltam, hogy tudtam, hogy 22-éig tart ki a szabim, és 23-án mentem be, de meg is kérdezték, hogy 23-át írjanak-e rá)

Aztán a papírt leadtam a munkahelyemen. Utána két hétre rá kellett mennem az újabbért, onnantól kezdve pedig havonta megyek. Mindig a hónap végén, és még aznap leadom a munkahelyemen. remélem világos voltam, de ha nem kérdezzetek bátran. :) Ha tudok segítek.

Ditti! Én is ittam éjszaka a vérvétel előtt. Sőt elmondom, hogy kb 4-5 kortyot még reggel is. Nem fogok senki kedvéért kiszáradni. :) A két vérvétel között viszont tényleg nem ittam.

Most akkor jövő héten tényleg nem lesznek a laborban??? Egész héten?

remélem a védőnőm lesz, mert nekem meg 27-én kell mennem az orvosomhoz, meg a 32. heti uh-ra. na azt hiszem holnap én is felhívom az enyémet.

731. Dittti
2010. dec. 15. 16:45
na a legegszerűbb utat választottam..felhívtam a védőnőt. Nem kell mennem vérvételre csak január első hetében, ugyanis jövőhéttől nincsenek laborban. És egyébként is csak a 24 hét vagy azután veszik ezt le és ezek szerint nem késő január első hetében mennem. Így a gonodm megoldva :) De köszi lányok a segítséget :)
730. Mira81 (válaszként erre: 727. - Nita081)
2010. dec. 15. 15:13

Hát nekem december 28-tól kell a táppénz, mert nekünk nem kell ötelezően szabit tartogatni év végére, és nekem ennyi maradt. Szóval a két ünnep között megyek a jó kis Liezen-be (Lendvai dokihoz, ha ő lesz ott éppen) és kivárom a sorom a papírért.

MIndenképp elmondom, mi volt, remélem megértem :)

729. Mira81
2010. dec. 15. 15:11

Judit, ez később van, a 24. hét környékén, de mondani fogja a doki és a védőnő is.

Ditti, tőlem nem kérdezték, hogy hányadik héten avgyok, de lehet tényleg azért, mert a Stummer beírta. De nem valami feltűnő helyre, hanem az az előtti vizsgálathoz, hogy 24. hétre kér eredményt, nem is tudom, ezt megnézték-e. Esetleg kérdezz rá telefonon a Busznyáknál, hogy ő mit mond. Nekem a Mónika mondta a 23-26. hetet, szerintem ezek is olyan időpontok, hogy egyik doki/védőnő ezt tartja helyesnek, másik azt. Bízom benne, hogy azért a Stummer se írta volna be, ha nem lenne jó a 23. hét, meg is őrülnék, ha még egyszer kéne csinálni. Vizet én is ittam pár kortyot éjjel, de szigorúan csapvizet, szerintem ez nem változtat semmin, rosszul azért ne legyél, ha annyira szomjas vagy éjszakánként.

2010. dec. 15. 14:40

Csajok!

Ezt a cukorvizsgálatot hányadik hétben vizsgálják?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook